راه‌های قدبلندتر شدن
آوا کشاورز
با انجام ورزش‌های زیر به‌طور مرتب و صحیح می‌توانید افزایش قد داشته باشید.قد نهایی شما به وراثت و محیط وابسته است، بنابراین تصور اینکه قد نهایی فقط به زمینه ارثی مربوط می‌‌شود، غلط است. عوامل محیطی مانند ورزش، تغذیه، وضعیت خواب، بیماری و استرس بر رشد قد شما تاثیر می‌‌گذارند. شما روی ژن‌های خود کنترلی ندارید، ولی کنترل عوامل محیطی در اختیار شماست. پس می‌‌توانید برای اصلاح قد خود راه‌های زیر را امتحان کنید.

1ـ ورزش کنید:
ورزش‌های کششی مثل یوگا، ژیمناستیک، شنا یا حتی تلاش برای صاف ایستادن به افزایش قد کمک می‌‌کنند. مایع بین مفصلی یک مایع با قابلیت ارتجاعی است که با ورزش مناسب می‌‌توانید آن را کش بیاورید. تمرین‌های ورزشی زیر، نمونه‌ای از ورزش‌های مناسب برای کمک به رشد قد است ولی توجه داشته باشید که ورزش، حداقل ۲ ساعت با خوردن غذا فاضله داشته باشد. کشش پا: به پشت بخوابید و تصور کنید که یک جعبه را با کف پای راست فشار می‌‌دهید. تا ۵ بشمارید، همین کار را با پای چپ انجام دهید. روی شکم بخوابید و همین ورزش را تکرار کنید.
کشش: به پشت بخوابید و زانوهایتان را تا سینه بالا بیاورید. آنها را با دست گرفته، بکشید. در همان زمان از طریق دهان بازدم کنید و ماهیچه‌های شکم را به داخل بکشید. در حالی که پاها را صاف می‌‌کنید نفس بکشید و هوا را از طریق بینی به داخل ریه وارد کنید.

۲ـ تغذیه مناسب و کافی داشته باشید:
مقدار و نوع غذاهایی که می‌‌خورید بر قد، رشد و سلامت شما تاثیر دارد. برای دریافت کافی پروتئین و سایر مواد مغذی مهم، روزانه باید گروه‌های غذایی مختلف و منابع غذایی گوناگون در برنامه غذایی شما وجود داشته باشد. ضمن اینکه از برنامه غذایی مناسب استفاده می‌‌کنید، به توصیه‌های زیر برای افزایش قد توجه کنید: غذاهای نشاسته‌ای مثل سیب‌زمینی تنوری، نان و مربا، اسپاگتی یا غلات آماده مصرف انتخاب‌های مناسبی هستند ولی غذاهایی که مقدار قند یا شکر زیادی دارند مناسب نیستند. سعی کنید در هر وعده غذا، زیاد نخورید. پیشنهاد می‌‌شود تعداد وعده‌های غذا را در روز به حدود ۵ وعده برسانید و حجم هر وعده را کم کنید. پروتئین‌های زود جذب و با کیفیت بالا مثل شیر، ماست، پنیر و مرغ یا ماهی مصرف کنید. استخوان‌های شما برای رشد نیاز به کلسیم، فسفر، منیزیم، ید و ویتامین A دارند. عضلات نیز برای رشد به پروتئین و کربوهیدرات نیازمندند. بنابراین برای بلند شدن قد و رشد استخوان‌ها و عضلات، رژیم معمول شما باید غنی از مواد زیر باشد: کلسیم در شیر و لبنیات، بادام و فندق، کنجد، کلم، اسفناج و بامیه وجود دارد.

فسفر در گوشت قرمز، ماکیان، ماهی، زرده تخم‌مرغ، لوبیاهای خشک، آجیل، غلات، غلات کامل، نخود سبز، ذرت، شکلات و دانه‌ها فراوان است. منیزیم در سبزی‌های با برگ سبز تیره مثل اسفناج همچنین مغزها، دانه‌ها و برخی غلات کامل دیده می‌‌شود. غذاهای دریایی تامین‌کننده خوب ید هستند و در کشور ما لازم است در مواردی که نیاز به مصرف نمک است، از نمک یددار استفاده شود. جگر به‌خصوص کبد ماهی، کره، هویج، سبزی‌های برگ سبز تیره و زرد رنگ منابع خوب ویتامین A هستند. پروتئین‌ها در گروه گوشت و لبنیات فراوان‌تر هستند. کربوهیدرات در غذاهای نشاسته‌ای مثل برنج، نان، سیب‌زمینی، ذرت و سایر غلات و حبوبات و نیز در برخی میوه‌ها وجود دارد ولی برای اجتناب از دریافت زیاد انرژی باید از مصرف بیش از حد کربوهیدرات خودداری کرد. توصیه می‌‌شود شب‌ها بعد از غذا خوردن حداقل ۲ ساعت استراحت کنید، سپس برای خوابیدن آماده شوید.

بهترین زمان خوردن میوه
میوه‌‌ها دربردارنده انواع ویتامین، مواد معدنی مانند فیبر غذایی، آنتی اکسیدان، کلسیم، فسفر و پتاسیم هستند که بدن به این موادنیاز زیادی دارد اما برخی از آنها نباید همراه غذا مصرف شوند و برخی را قبل یا بعد از غذا باید خورد.

خواص میوه‌ها
میوه‌‌ها گروهی از مواد غذایی هستند که می‌توانند مواد زائد تولید شده در متابولیسم بدن را خنثی کنند. از دیگر خواص میوه‌ها این است که وجود آنتی اکسیدان‌های موجود در آنها خاصیت ضد سرطان دارند و می‌توانند روغن حیوانی موجود در مواد گوشتی را که در بدن باقی می‌ماند از بین ببرد.

خواص شگفت‌انگیز میوه‌ها
یک واحد میوه عبارت است از: سیب حدود ۱۲۰ گرم، نصف یک گلابی بزرگ، دو عدد نارنگی کوچک، ۳ عدد خرما، کیوی بزرگ ۱۰۰ گرمی، ۱۲ عدد گیلاس معادل ۹۰ گرم و ۱۷ دانه انگور معادل ۹۰ گرم که بدن برای تامین این ویتامین‌ها روزانه به این مقدار نیاز دارد. دستگاه گوارش انسان توانایی هضم و جذب همه مواد غذایی را می‌تواند داشته باشد، در برخی از موارد مواد مغذی مانند کلسیم، فسفر، روی و مس هنگام هضم و جذب مانع یکدیگر در بدن می‌شوند و اگر فردی کلسیم و منیزیم با هم دریافت کند باعث پوکی استخوان در فرد می‌شود؛ چرا‌که کلسیم اگر زیاد باشد مانع از جذب منیزیم در بدن می‌شود که در این شرایط پوکی استخوان به دلیل کمبود منیزیم در فرد است.

میوه‌‌ها دربردارنده انواع ویتامین و مواد معدنی هستند. بعضی از میوه‌ها به دلیل وجود فیبر غذایی در شیر و لبنیات نباید با هم مصرف شوند؛ چرا که به دلیل فیبر غذایی موجود در لبنیات، مانع از جذب مواد معدنی به بدن می‌شوند و ممکن است که جذب به خوبی صورت نگیرد. میوه‌هایی مانند سیب و گلابی به دلیل داشتن بافت سفت بهتر است که قبل و بعد از غذا مصرف شوند و میوه‌های دارای بافت‌های نرم مانند توت فرنگی، هلو و انگور اگر همراه غذا خورده شوند، مشکلی برای فرد ایجاد نمی‌کنند. همچنین برای عدم جذب کلسترول بهتر است که میوه‌هایی که ویتامین ث دارند مانند پرتقال و لیمو در کنار غذا مصرف شود. خواص میوه‌هایی مانند سیب و پرتقال شیرین برای بیماران دیابتی بسیار موثر است و میوه‌ها به دلیل قند طبیعی که دارند مانع از کاهش سریع قند خون در این بیماران می‌شوند. همچنین بهتر است افراد چاق قبل از خوردن غذا میوه‌هایی که بافت سفت دارند مانند گلابی و سیب مصرف کنند چرا که این میوه‌ها دارای فیبر هستند و مصرف آن باعث می‌شود که این افراد خیلی زود احساس سیری کنند و میل‌شان به غذا کم شود.

خواص میوه‌ها و سبزیجات خام
بیمارانی که دارای اختلالات دستگاه گوارش هستند در مصرف میوه و سبزیجات باید دقت کنند. همچنین بیمارانی که دارای التهاب روده، زخم روده و زخم معده هستند نباید میوه‌ها را به‌صورت خام مصرف کنند، زیرا بیماری آنها بدتر می‌شود و باید میوه‌ها را به‌صورت کمپوت و پخته شده مصرف کنند.