۵ نکته برای رشد هوش مالی کودکان
عادات پولی کودک در سن ۷ سالگی تشکیل میشود؛ بنابراین خیلی مهم است که آموزش اصول مالی به آنها را از سنین پایینتر شروع کنید. ماه آوریل (نیمه فروردین تا نیمه اردیبهشت) ماه سواد مالی است، به این معنا که زمان مناسبی برای پرداختن به اهمیت آموزشهای مالی و اقتصادی به کودکان است. بررسی اخیر «بنیاد ملی مشاوره اعتباری» بر روی اطلاعات مالی بزرگسالان و اثر یادگیری مسائل مالی در کودکی، حاکی از این است که ۴۰ درصد از بزرگسالانی که در این پژوهش شرکت کردهاند از دانش مالی خود تخمینی در سطح نمره پایین C،D یا F داشتهاند و ۷۸ درصد از آنها با این موضوع که از مشاورههای دیگران برای پاسخ به سوالات روزمرهشان بهره گیرند موافق هستند.
عادات پولی کودک در سن ۷ سالگی تشکیل میشود؛ بنابراین خیلی مهم است که آموزش اصول مالی به آنها را از سنین پایینتر شروع کنید. ماه آوریل (نیمه فروردین تا نیمه اردیبهشت) ماه سواد مالی است، به این معنا که زمان مناسبی برای پرداختن به اهمیت آموزشهای مالی و اقتصادی به کودکان است. بررسی اخیر «بنیاد ملی مشاوره اعتباری» بر روی اطلاعات مالی بزرگسالان و اثر یادگیری مسائل مالی در کودکی، حاکی از این است که ۴۰ درصد از بزرگسالانی که در این پژوهش شرکت کردهاند از دانش مالی خود تخمینی در سطح نمره پایین C،D یا F داشتهاند و ۷۸ درصد از آنها با این موضوع که از مشاورههای دیگران برای پاسخ به سوالات روزمرهشان بهره گیرند موافق هستند. با توجه به اینکه سواد مالی یکی از بنیانهای موفقیت در برنامهریزی بازنشستگی و امنیت مالی در بلندمدت است، نتایج بهدست آمده از این آمار تصویر تاریکی را برای بسیاری از افراد بزرگسال کردن این روند در بزرگسالی، مجهز کردن جوانان با ابزارهایی است که تصمیمات مالی آنها را هوشمندتر کند.
بررسیها حاکی از این است که فقدان دانش در موضوعات مالی شخصی میتواند طاعونی برای آینده جوانان باشد. خوشبختانه، بسیاری از مدارس ارزش پرورش دانشآموزانی با پایه قوی در دانش مالی را درک کردهاند و درسهای مختلفی در جهت ارتقای سطح سواد مالی کودکان ارائه میکنند. با این وجود، همچنان نقش والدین و سرپرستان کودکان برای آموزش در مورد پول و هدایت آنها به موفقیتهای مالی پررنگ است. گزارش منتشر شده در دانشگاه کمبریج بیان میکند که عادات پولی کودکان در سن ۷ سالگی تشکیل میشود، در نتیجه بزرگسالان شانس بزرگی درتغییر پارادایمهای موجود در کودکان، با معرفی هرچه سریعتر بنیانهای مالی خواهند داشت. در اینجا چند روش برای آموزش اصول مالی به بچهها که آنها را در مسیر رسیدن به موفقیت هدایت میکند بیان شده است.
1. آموزش عملی
شما روی کودک خود بسیار اثرگذار هستید و آنها تمایل دارند رفتار شما را تقلید کنند. القا کردن رفتارهای خوب مالی با کنترل کردن خرید در مسافرتها بهعنوان تفریحی در اوقات فراغت، استفاده کردن از کوپن در فروشگاه مواد غذایی و مقایسه محصولات مشابه و انتخاب بهینه ازبین آنها نشاندهنده موثر بودن عامل هزینه در فرآیند تصمیمگیری شما است. با این کار به کودکان خود نشان میدهید که برای خرید وسیله خاصی یا هدف ویژهای، باید برنامهریزی مالی داشت و پسانداز کرد، در غیر این صورت باید فکر داشتن آن را از سر بیرون کرد، حتی اگر هدف یک خرید بزرگ و مهم مانند خرید ماشین یا خانه باشد.
2. آموزش، پسانداز، صرفهجویی و عاقلانه خرج کردن
بچهها باید در سنین کودکی یاد بگیرند که همه پول نباید صرف خرید یک چیز شود یا به عبارتی دیگر نباید همه تخم مرغها را در یک سبد گذاشت. از سه ظرف برای دستهبندی کردن پول استفاده کنید. یکی برای پسانداز، دومی برای مخارج و سومی برای هدیه دادن. هر زمان که کودک شما پولی را بابت انجام کاری بهدست آورد یا هدیه گرفت، تشویقش کنید تا پول هایش را بهطور مساوی در این سه ظرف تقسیم کند. او باید مدیریت کردن پول خود را بهعنوان یک کار با ارزش فرا بگیرد.
3. پسانداز در بانک
بسیاری از بانکها امکان باز کردن یک حساب پسانداز با کمترین مقدار پول را میدهند. پژوهش انجام شده توسط دانشگاه کنساس نشان میدهد بچههایی که زودتر به حسابهای پسانداز دسترسی داشتهاند در آینده جمع دارایی بیشتری دارند. (بطور میانگین ۲۰۰۰ دلار در مقایسه با ۱۰۰ دلار برای آنهایی که در کودکی حساب پسانداز نداشته اند) و این کودکان در بزرگسالی حدود ۴ برابر بیشتر در سهام شرکتها سرمایهگذاری کردهاند. بازکردن یک حساب پسانداز برای کودک شما به او یاد میدهد که پول میتواند سود ایجاد کند و این درآمدهای ناشی از سود به نوبه خود میتواند سود بزرگتری را نصیب آنها کند.
4. امتحان کردن بازار بورس
هنگامی که میخواهید از بازار سرمایه و بورس برای کودکان خود توضیح دهید در ابتدای کار از مفاهیم پیچیده شروع نکنید اما اجازه دهید کودک شما بداند که سرمایهگذاری یعنی تلاش برای افزایش ارزش پول جهت رسیدن به اهداف بلندمدت مالی مانند خرید ماشین یا خانه یا پرداخت پول دانشگاه و کالج یا آماده شدن برای بازنشستگی. کودک شما میتواند بین دو یا سه سهم که شما به او معرفی کردهاید انتخاب و عملکرد این سهمها را پیگیری کند بدون اینکه نیازی به سرمایهگذاری در آنها باشد. حتی اگر خواست که در بازی خرید سهم شرکت کند به او در انتخاب و خرید سهام یک شرکت که به آن علاقهمند است کمک کنید. پیگیری عملکرد سهام به کودک شما قدرت پیشبینی و درک فراز و نشیبهای بازار را میدهد. ممکن است در این بازی بخت یار کودک شما نباشد، اما تجربه بهدست آوردن و از دست دادن پول به همان اندازه کسب سود صرف برای او میتواند عبرت آموز باشد. همواره به یاد داشته باشید سرمایهگذاریها گارانتی شده نیستند و در معرض ریسک سرمایهگذاری قرار دارند. که شامل از دست دادن اصل سرمایه هم میشود. بهدلیل وجود ریسک در این بازارها، بازگشت سرمایه و ارزش اصلی آن در نوسان خواهد بود، در نتیجه زمان بازخرید، ممکن است ارزشی بیشتر یا کمتر از اصل سرمایهگذاری داشته باشد. بهطور کلی هرچه سود ممکن یک سرمایهگذاری در طول زمان بیشتر باشد، مقدار نوسان قیمت یا ریسک سرمایهگذاری آن بالاتر است.
5. آمادگی برای پذیرش امکان اشتباه آنها
آیا به کودکان خود اجازه میدهید تا در کارهای خانه به شما کمک کرده و بابت آن کسب درآمد کنند؟ یک پیشنهاد خوب این است که به آنها مقدار کمی پول بدهید که با آن نیازهای خود را برطرف کرده و فرصت مدیریت کردن پول خود را تجربه کنند. اگر آنها انتخاب اشتباهی کردند نتیجه منفی اشتباه خود را در آیندهای نه چندان دور دیده و یاد میگیرند که در تصمیمگیریهای مالی آینده خود هوشمندانهتر عمل کنند. صحبت کردن با کودکان خود و اجرایی کردن روشهای گفته شده در سنین جوانی، آنها را برای ساختن آینده مالی روشن تر آماده میکند. همین طور، اگر شما این درسها را با کودکانتان به اشتراک بگذارید، در حین آموزش در مورد مسائل مالی، اطلاعات شما بیشتر شده و پس از آن قادر خواهید بود به خودتان در امور مالی شخصی نمره A یا B را بدهید.
ارسال نظر