30 درصد صادرات برای محصولات «درسا»
*مهدی خوش خبر خامنه مدیرعامل گروه صنعتی درسا: در فاز سوم بهره برداری از پروژه‌های خطوط تولید 3 گانه این گروه، تولید روزانه سینک به 1500 عدد، اجاق گاز 500 دستگاه و هود به 2000 دستگاه افزایش خواهد یافت. یکی از جدی‌ترین چالش‌های پیش‌روی تولید در کشور قفل بودن نظام بانکی و توزیع ناعادلانه تسهیلات به شرکت‌هایی است که برخی از آنها کار تولیدی نمی‌کنند.
مهندس مهدی خوش‌خبر خامنه، مدیرعامل گروه صنعتی درسا در دیدار مهندس یدالله صادقی، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران و هیات همراه از تاسیسات تولیدی این شرکت در شهرک صنعتی صفادشت خواستار بازنگری در نحوه ارائه تسهیلات به واحدهای تولیدی شد.
گروه صنعتی درسا فعالیت خود را از سال 80 شروع کرد، اگرچه سنگ بنای شرکت خیلی قبل‌تر از آن توسط حاج محمد اسماعیل خوش‌خبر خامنه با ایجاد یک واحد تولید در‌های کابینت در جاده ساوه گذاشته شده بود.
حاج محمد اسماعیل برای بیش از ۲ دهه به تولید در‌های فلزی کابینت اشتغال داشت و ماهانه ۱۵۰ هزار عدد درب کابینت تولید و در مجموعه‌ای تحت عنوان «صنایع کابین مهدی» برای نقاط مختلف کشور ارسال می‌کرد.
سال 71 بود که مهندس مهدی پس از پایان تحصیلات به پدر پیوست. اولین گام تلاش او توسعه فعالیت شرکت بود. او با توجه به اینکه در آن زمان هود مورد نیاز کشور از خارج وارد می‌شد، تصمیم به تولید این محصول در داخل گرفت.
سال ۸۱ و پس از آماده‌سازی و تجهیز تاسیسات فعلی شرکت در شهرک صنعتی صفادشت در زمینی به مساحت ۱۰ هزار متر مربع و فضای سرپوشیده‌ای نزدیک به همین میزان، پروژه تولید هود با نام تجاری درسا کلید خورد.
در سال‌های اول روزانه 50-40 عدد هود تولید می‌شد اما به مرور زمان با توسعه امکانات شرکت، تولید به 1300-1200 هود در روز رسید.
مدیران شرکت در همین حین با افزایش زمین شرکت به ۳ هکتار فضای مسقف را هم به ۱.۳ هکتار افزایش داده و نسبت به خرید و نصب ماشین‌آلات مدرن اقدام کردند.
گام بعدی تولید سینک بود که به لطف استفاده از جدیدترین فناوری در خط تولید این محصول، روزانه 400 عدد سینک فانتزی در مدل‌های مختلف تولید و روانه بازار می‌شود.
تجهیز خط تولید اجاق گاز برنامه بعدی بود که از حدود یک سال قبل تولید آن آغاز شده و روزانه ۱۵۰ عدد اجاق تولید می‌َشود.
آنچنان که مهندس خوش‌خبر می‌گوید، محصولات تولیدی درسا از بالاترین درجه کیفی برخوردار هستند و این شرکت هیچگاه تلاش برای ارتقای کیفی محصولات را متوقف نکرده است.
او به عنوان نمونه به خط جدید تونل مدرن شست و شوی سینک اشاره می‌کند که با داشتن تونل ۲۴ متری و شست و شوی سینک با محلول‌های خاص، درخشندگی و دوامی خیره‌کننده به محصول می‌بخشد.
او برنامه بعدی شرکت را توسعه خطوط تولید عنوان می‌کند. با اجرای این برنامه تولید روزانه سینک و هود به ترتیب 1500 عدد و اجاق گاز به 500 دستگاه در روز بالغ خواهد شد.
خوش‌خبر با اشاره به سرمایه‌گذاری ۵۰ میلیاردتومانی شرکت در خطوط سینک، هود و اجاق، از هزینه‌بر بودن تامین مواد اولیه تولید، هزینه‌های سربار، مشکل سرمایه در گردش شرکت و همچنین ناکافی بودن نقدینگی برای اجرای طرح توسعه می‌گوید.
این در حالی است که درسا یکی از معدود تولیدکنندگان هود و سینک در کشور است که محصولاتش علاوه بر بازار داخلی به کشورهای همسایه هم صادر می‌شود.
اگرچه سهم صادرات از کل تولید شرکت فعلا از ۱۰درصد فراتر نمی‌رود و کشورهای آسیای‌میانه، عراق و افغانستان بازار محصولات این شرکت بود‌ه‌اند، اما بر اساس طرح توسعه همگام با صادرات به کشورهای فرامنطقه‌ای تلاش خواهد شد سهم صادرات به ۳۰درصد کل تولیدات شرکت برسد.
در حال حاضر اشتغالزایی مستقیم شرکت 420 نفر است که با توسعه خط سینک 70 نیروی جدید به شرکت اضافه خواهد شد. این در حالی است که 300 عامل فروش مستقیم، 420 نماینده خدماتی و 2000 سرویسکار را هم باید به این تعداد افزود.
خوش‌خبر در بخشی از سخنان خود با اشاره به تملک زمینی به مساحت ۵ هزار مترمربع در مجاورت کارخانه خواستار صدور مجوز الحاق آن به تاسیسات تولید شرکت شد که مهندس صادقی اجابت این خواسته را با توجه به مجاورت زمین با کارخانه ممکن دانست.
او همچنین برخورداری از تسهیلاتی به میزان 30 میلیاردتومان برای تامین سرمایه در گردش و اجرای طرح‌های تکمیلی در کارخانه را خواستار و مقرر شد این خواسته در کمیته‌های تخصصی مورد بررسی قرار گیرد.
تاکید قائم مقام مدیرعامل بر مسئولیت‌های اجتماعی سازمان ذیربط
در این دیدار دکتر علیزاده، قائم مقام مدیرعامل بر مسئولیت‌های اجتماعی سازمان تاکید کرد و یادآور شد: جذب نیروی انسانی تحصیل کرده و رشد و توسعه آنها، حساسیت نسبت به نرخ بیکاری ( ارتباط مناسب با بازار کار و جذب نیروی انسانی بیشتر با ایجاد و توسعه واحدهای تولیدی)، نرخ تورم ( به کارگیری مکانیزمهای قیمت گذاری مناسب)، مراقبت از محیط زیست ( بهره مندی از تکنولوژیهای پاک)، بهره وری بالا( استفاده از روشهای نوین مدیریتی و عملیاتی، جذب منابع انسانی شایسته، استفاده از تکنولوژیهای به روز دنیا و استفاده کارآمد و موثر از منابع موجود در جامعه با رعایت سهم نسل آینده)، تلاش در جهت ارتقا و به روز کردن صنعت، رعایت استانداردهای جهانی و ملی، ایجاد روابط مستمر و برد- برد با تمامی ذینفعان سازمانی از جمله مشتریان، تامین کنندگان، موسسات مالی و سازمانهای دولتی، رقابت سالم و سازنده و در نهایت ایجاد برند برتر ملی و جهانی از اهداف عمده سازمان در طی 10 سال آینده می‌باشد. وی همچنین بر محوریت خانواده در تمامی فعالیت‌های سازمان و نقش اساسی آن در تربیت نیروی انسانی تاکید کرد.