مدیرعامل شرکت آب و فاضلااب استان اصفهان اعلام کرد:
جذب ۵۰۰ میلیارد تومان فاینانس برای طرحهای آبفا
دنیای اقتصاد- مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان به جذب حدود ۵۰۰ میلیارد تومان از منابع بخش خصوصی در قالب قرارداد فاینانس خارجی برای اجرای طرح های این شرکت اشاره کرد و گفت: تا زمانی که سامانه دوم آبرسانی اصفهان (تونل گلاب دو) وارد شبکه توزیع آب نشود این استان با مشکلات بسیاری مواجه است.
هاشم امینی در نشست خبری خود به مناسب هفته صرفه جویی در مصرف آب، با اشاره به اینکه آینده آب کشور روشن نیست مگر اینکه تعهد ملی و اجتماعی در بخش صرفه جویی مصرف آب داشته باشیم، اظهار داشت: در این راستا باید در حوزه صرفه جویی مصرف آب فرهنگ سازی شود و حتی دستگاه ها و متولیان حوزه آب نیز مورد نقد قرار گیرند تا آیندگان در خصوص مدیریت مصرف آب از ما خرده ای نگیرند.
دنیای اقتصاد- مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان به جذب حدود ۵۰۰ میلیارد تومان از منابع بخش خصوصی در قالب قرارداد فاینانس خارجی برای اجرای طرح های این شرکت اشاره کرد و گفت: تا زمانی که سامانه دوم آبرسانی اصفهان (تونل گلاب دو) وارد شبکه توزیع آب نشود این استان با مشکلات بسیاری مواجه است.
هاشم امینی در نشست خبری خود به مناسب هفته صرفه جویی در مصرف آب، با اشاره به اینکه آینده آب کشور روشن نیست مگر اینکه تعهد ملی و اجتماعی در بخش صرفه جویی مصرف آب داشته باشیم، اظهار داشت: در این راستا باید در حوزه صرفه جویی مصرف آب فرهنگ سازی شود و حتی دستگاه ها و متولیان حوزه آب نیز مورد نقد قرار گیرند تا آیندگان در خصوص مدیریت مصرف آب از ما خرده ای نگیرند. وی به خشکسالی های استان اصفهان طی چند سال گذشته اشاره کرد و افزود: شاخص محسوس خشکسالی و بی آبی اصفهان، خشکی زاینده رود و فصلی شدن این رودخانه است که در مقاطع مختلف سال تاثیر بی آبی آن در بخش شرب، کشاورزی و صنعت مشهود است. مدیرعامل شرکت آبفای استان اصفهان تاکید کرد: به اعتقاد کارشناسان بحران آب اصفهان نه از طریق انتقال آب بین حوضه ای بلکه با مدیریت مصرف حل می شود و باید از منابع موجود حداقل بهره وری را داشته باشیم. وی به جمعیت ۴ میلیون نفری استان اصفهان اشاره کرد و گفت: تا زمانی که سامانه دوم آبرسانی اصفهان (تونل گلاب دو) وارد شبکه توزیع آب نشود استان اصفهان با مشکلات بسیاری مواجه است و اگر مشترکین در پیک مصرف تابستان صرفه جویی ۱۵ تا ۲۰ درصدی را اعمال کنند به مرحله جیره بندی آب نخواهیم رسید.
امینی با اشاره به اینکه درآمد شرکت آبفا از قرائت ماهانه کنتورهای نصب شده در خانه های مردم تامین می شود، تصریح کرد: با این وجود به عنوان یک مسئولیت اجتماعی به دنبال مصرف بهینه آب در بین مردم هستیم و به طور قطع حلقه مفقوده برای فرهنگ سازی در این مسیر، رسانه ها هستند. وی به اقدامات شرکت آبفا در راستای فرهنگ سازی مصرف بهینه آب اشاره کرد و گفت: این شرکت در سال ۹۴ در بخش صدا ۷۶۱ برنامه و در بخش سیما ۱۴۵ برنامه پخش کرد. به گفته مدیرعامل شرکت آبفای استان اصفهان، در خصوص مدیریت مصرف آب بیش از ۵ هزار خبر تهیه و در حوزه فرهنگی جشنواره فیلم و عکس جلوه های آب با موضوع مدیریت مصرف برگزار شد همچنین برای نخستین بار در کشور، خانه فرهنگ آب در اصفهان تاسیس شد. امینی همچنین به راه اندازی سامانه مدیریت فشار آب در شهر اصفهان اشاره کرد و بیان داشت: با استفاده از تکنولوژی روز دنیا و کشور ژاپن، فشار شبکه توزیع آب را رصد می کنیم همچنین سامانه تله متری را در ۵۶ شهر استان، راه اندازی کرده ایم. وی ادامه داد: با این اقدامات میزان تولید آب در اصفهان طی سال ۸۹ معادل ۳۷۲ میلیون متر مکعب بود که این آمار در سال ۹۴ به ۳۷۳ میلیون متر مکعب رسیده این درحالیست که ۴۵۰ هزار نفر به تعداد مشترکین آب اصفهان اضافه شده است.
به گفته مدیرعامل شرکت آبفای استان اصفهان، این آمار حاکی از آن است که در این برهه از زمان میزان تولید آب اصفهان یک میلیون متر مکعب افزایش یافته در حالیکه باید سالانه این رقم بین ۴ تا ۵ درصد افزایش می یافت اما با اقدامات صورت گرفته حتی روند کاهشی به خود گرفته است. وی با اشاره به اینکه اصفهان نخستین استان کشور در کاهش آب بدون درآمد است، بیان داشت: میزان آب بدون درآمد در سال ۸۹ معادل ۲۵ درصد بود که در سال ۹۴ به ۱۷.۶ درصد کاهش یافت. امینی همچنین ادامه داد: سرانه مصرف آب اصفهانی ها در بخش مسکونی از ۱۸۹ لیتر در سال ،۸۶ به ۱۵۱ لیتر در سال ۹۴ کاهش یافت. وی در ادامه با بیان اینکه برای اولین بار در استان اصفهان سند جامع مدیریت تامین، توزیع و مصرف آب تدوین و به تصویب رسید، افزود: براین اساس قرار شد اقداماتی در خصوص آب استان انجام شود و باید تاکید کرد در حوزه ملی این سند به عنوان پایلوت شناخته شده است. مدیرعامل شرکت آبفای استان اصفهان تاکید کرد: براساس این سند ادارات، هتل ها، بیمارستان مکلف شدند حتما مخازن استراتژیک را در اماکن خود نصب کنند اما متاسفانه این اتفاق کمتر عملی شده است. وی همچنین به استفاده برخی از مردم از پمپ های غیرمجاز اشاره کرد و گفت: به طور قطع با این مشترکین برخورد می شود.
امینی در ادامه میزان لوله گذاری شبکه های آب در سال ۹۴ را حدود ۲۵۸ کیلومتر و در بخش فاضلاب را ۲۵۵ کیلومتر عنوان کرد و افزود: ۲۰ هزار انشعاب لوله گذاری آب جدید و ۲۲ هزار لوله گذاری فاضلاب در استان اصفهان نصب شده است. وی در خصوص ورود شرکت آب و فاضلاب استان در جذب سرمایه گذاران بخش خصوصی، تاکید کرد: حدود ۵۰۰ میلیارد تومان از منابع بخش خصوصی در قالب قرارداد فاینانس خارجی توسط این شرکت جذب شده که ۱۷۰ میلیارد تومان آن قرارداد فاینانس با کشور چین برای بازسازی شبکه های فاضلاب اصفهان بوده که نهایی شده است. به گفته مدیرعامل شرکت آبفای استان اصفهان، قرار است ۳۶۰ کیلومتر از شبکه های فاضلاب اصفهان ویدئومتری و بازسازی شود. امینی همچنین به قراردادهای فاینانس داخلی در شهرهای نجف آباد و تیران اشاره کرد و گفت: شرکت آبفا استان اصفهان قرارداد بیع متقابل با شرکت فولاد مبارکه برای فاضلاب شهرهای لنجان و مبارکه و قرارداد BOA را برای احداث آب شیرین کن شهرهای مهاباد و فرحی منعقد کرده است. وی افزود: براساس سیاست های اقتصاد مقاومتی قرار ست دو فقره تصفیه خانه در شهرهای خوانسار، سده و ورنامخواست ساخته شود همچنین ۱۵۵ میلیارد تومان قرارداد بیع متقابل برای احداث شبکه های فاضلاب نجف آباد و برخوار منعقد شده است.
مدیرعامل شرکت آبفای استان اصفهان همچنین ابراز امیدواری کرد: تا ۲۰ روز آینده با اعتباری بالغ بر ۱۳ میلیارد تومان شبکه انتقال آب شرب به شهر گز به بهره برداری برسد. وی همچنین جابجایی تاسیسات آب و فاضلاب میدان استقلال اصفهان را از دیگر پروژه های شاخص این شرکت عنوان کرد و افزود: در راستای کاهش مراجعات مردم و ارائه خدمات غیرحضوری، سامانه ۱۵۲۲ در شرکت آبفا استان اصفهان راه اندازی شده است. امینی با اشاره به اینکه استان اصفهان در اجرای پروژه های فاضلاب پیش رو است، گفت: شاخص برخورداری از شبکه فاضلاب در اصفهان ۶۷ درصد بوده در حالیکه این رقم در کشور ۳۵ درصد است چرا که استان با استفاده از سرمایه گذاری بخش خصوصی پروژه های فاضلاب خود را پیش برده است. در ادامه این نشست، معاون خدمات مشترکین شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان با اشاره به اینکه مشترکین پرمصرف خانگی و غیرخانگی را در استان شناسایی کرده ایم، افزود: در سال ۹۳ حدود ۳۵۵ هزار اخطار و در سال ۹۴ نیز ۲۹۴ هزار و ۴۰۰ اخطار به مشترکین پرمصرف داده شد.
رضایی تاکید کرد: همچنین قرار است به زودی از طریق پیامک به مشترکین پرمصرف آب اصفهان اخطارهای لازم داده شود. وی در ادامه افزود: در سال ۹۳ میزان فروش آب در استان ۳۰۲ میلیون مترمکعب بود که با کاهش ۱.۵ درصدی در سال ۹۴ به ۲۹۷ میلیون مترمکعب رسیده است. معاون بهره برداری شرکت آبفای استان اصفهان در این نشست به خشکی رودخانه زاینده رود و تاثیر آن بر چاه های فلمن اشاره کرد و گفت: در حال حاضر به دلیل خشکسالی زاینده رود ظرفیت چاه های فلمن از ۲۵۰۰ لیتر در ثانیه به ۴۰۰ لیتر در ثانیه کاهش یافته است و پیش بینی می شود تا دو هفته دیگر این میزان کاهش چشمگیری یابد و حتی خشک شود. به گفته غلامی، شرکت آبفای استان اصفهان با برنامه ریزی های مختلف و حفر چاه ها سعی کرده درتابستان امسال مشکلی در تامین آب شرب مشترکان نداشته باشد.
ارسال نظر