گرگها چگونه برای شکار سازماندهی میشوند؟
بهزاد بهمننژاد براساس مطالعات اخیر محققان، نحوه سازمانیابی گرگها جهت انجام شکار بستگی به تعداد و وضعیت تاهل آنها دارد. روشی که این حیوانات برای شکار گروهی به کار میگیرند مشابه نوعی استراتژی کسبوکار است که انسانها انجام میدهند که طی آن حیوانات جهت رسیدن به یک هدف مشترک با یکدیگر همکاری میکنند که در خصوص گرگها این هدف کشتن سایر حیوانات بهمنظور بقاست. این استراتژی مزایا و معایب خود را دارد، در واقع گرگها با این استراتژی گروهی میتوانند حیواناتی را که به تنهایی قادر به گرفتن آنها نیستند، شکار کنند.
بهزاد بهمننژاد براساس مطالعات اخیر محققان، نحوه سازمانیابی گرگها جهت انجام شکار بستگی به تعداد و وضعیت تاهل آنها دارد.
روشی که این حیوانات برای شکار گروهی به کار میگیرند مشابه نوعی استراتژی کسبوکار است که انسانها انجام میدهند که طی آن حیوانات جهت رسیدن به یک هدف مشترک با یکدیگر همکاری میکنند که در خصوص گرگها این هدف کشتن سایر حیوانات بهمنظور بقاست. این استراتژی مزایا و معایب خود را دارد، در واقع گرگها با این استراتژی گروهی میتوانند حیواناتی را که به تنهایی قادر به گرفتن آنها نیستند، شکار کنند. این مزیت این استراتژی است که با هزینه تقسیم غنایم به دست آمده، انجام میشود. مثلا برای شکار یک گوزن، چهار یا پنج گرگ بهترین چینش را دارند و بهصورت یک چندضلعی شکار را محاصره کرده و به این ترتیب، گوزن به دام یکی از آنها میافتد. این شکار موفق باعث میشود که گرگها انگیزه بیشتری بهمنظور افزایش تلاش خود جهت شکارهای بعدی داشته باشند. در برخی موارد گروههای شکار بیش از 5-4 گرگ است که به کمک مدلهای رایانهای قابل توجیه است. گرگ بالغ که قابلیت تولید مثل دارد در داخل حلقهای از چهار گرگ کمتجربه قرار میگیرد و شکار را دنبال میکند و یک گرگ خیلی جوان پشت سر سایر گرگها حرکت میکند تا از خطر محافظت شود. بنابراین، گرگ جوان بدون
آنکه نقش چندانی داشته باشد از شکار استفاده و به این ترتیب تجربه کسب میکند. این مساله در حالی ممکن است به نفع تکتک گرگها نباشد، اما در مجموع و در بلندمدت به نفع کل گروه است. این همان روشی است که در نتیجه آن مشاهده میشود که همواره منافع جمعی بر منافع اشخاص ارجحیت دارد.
ارسال نظر