هفت قدم تا موفقیت

برای موفق شدن، ابتدا باید بستر موفقیت را فراهم کنید. بستر موفقیت یعنی مسیری که شما را به موفقیت می‌رساند، یعنی شناخت اینکه موفقیت چه چیزی است یا چگونه فراهم می‌شود؟ فراهم کردن بستر موفقیت یعنی وارد شدن به حوزه اطلاعاتی و شخصیتی انسان‌های موفق، یعنی اینکه رفتار ها، باور‌ها و شخصیتی را پیدا کنید که از شما یک انسان موفق می‌سازد. در ادامه می‌خواهیم چند کاری را که با انجام آنها شما می‌توانید بستر مناسبی برای موفقیت خود فراهم کنید برایتان شرح دهیم:

۱- قدم اول پیدا کردن شناخت کافی نسبت به خود است. شما تا زمانی که خود را نشناسید، نمی‌توانید خود را تغییر دهید یا اصلاح کنید و تا زمانی که تغییر نکنید، هیچ چیزی تغییر نخواهد کرد. همچنین، تا وقتی که خود را نشناسید، نمی‌توانید روش‌های متناسب با خود را برای موفقیت انتخاب کنید و از عهده ظرافت‌های مسیر موفقیت نمی‌توانید بر آیید. بنابراین اولین قدم اصولی در این مسیر، شناخت خود است. طی فرآیند شناخت خود، شما به اطلاعات مهمی از دلایل عدم موفقیت خود دست پیدا می‌کنید که با اصلاح آنها به راحتی می‌توانید به موفقیت‌های زیادی دست یابید.

۲- قدم دوم تغییر کردن است. قرار نیست چیزی بیرون از شما تغییر کند تا شما موفق شوید. افرادی که دائما در انتظار تغییر اوضاع و شرایط برای رسیدن به موفقیت هستند، در اغلب مواقع این بازی را می‌بازند. اگر تغییر نکنید حذف می‌شوید و زمانی که شما تغییر می‌کنید، هستی هم به خیلی از درخواست‌های شما پاسخ مثبت می‌دهد. انسان‌هایی که هوش هیجانی بالایی دارند، افرادی هستند که مهارت خاصی در تشخیص تغییرات مورد نیاز و اقدام به تغییر دارند. آنها در برابر تغییر منعطف هستند و زندگی بدون تغییر را نمی‌پذیرند. حال شما بهتر نمی‌شود مگر اینکه با خود واقعی‌تان مواجه شوید و آن را تغییر دهید.

۳- قدم سوم اصلاح باور‌های سمی است. بسیاری از باور‌هایی که در ذهن افراد ناموفق وجود دارد، باور‌های سمی‌ای هستند که مانع رشد آنها می‌شوند، سطح عملکردشان را پایین می‌آورند، ترس هایشان را افزایش می‌دهند و واکنش‌ها و رفتار هایشان را به سمت و سویی منفی و مخرب هدایت می‌کنند. باور‌های سمی خود را که مانع موفقیت‌تان می‌شود به کمک یک متخصص شناسایی و اصلاح کنید تا موانع بزرگی از مسیر موفقیت‌تان برداشته شود. فراموش نکنید که زندگی شما، باور‌های عمیقی است که در ذهن دارید.

۴- قدم چهارم تقویت هوش هیجانی است. با تقویت هوش هیجانی خود می‌توانید تمام مراحل دیگر را پوشش دهید. طبق تحقیقات دنیل گلمن، هشتاد و پنج درصد از موفقیت شما به سطح هوش هیجانی و هوش اجتماعی شما وابسته است. اهمیت تقویت هوش هیجانی و هوش اجتماعی بسیار بالاتر از IQ بالا است. به صرف داشتن اطلاعات و حافظه قوی نمی‌توانید عنوان انسان موفق را به خود اختصاص دهید. شما زمانی انسان موفقی هستید که در تمام جنبه‌های زندگی خود حد متعادلی را داشته باشید.

۵- قدم پنجم این است که موفقیت را بشناسید و به تعریف جامع و صحیحی از آن برسید. آیا می‌دانید که موفقیت چیست؟ آیا می‌دانید به چه کسی انسان موفق می‌گویند؟ بنابراین، لازم است که برای موفق شدن به درک صحیحی از مفهوم موفقیت برسید.

۶- قدم ششم این است که هدف‌سازی و راه دستیابی به هدف را یاد بگیرید. بسیاری از افراد قادر به ساختن هدف برای زندگی خود نیستند، و بسیاری دیگر هدف دارند؛ اما نمی‌دانند که چگونه به آن هدف برسند. آیا آن هدفی که برای خود تعیین کرده‌اید واقعا هدف خودتان است یا بر اساس گفته‌های دیگران و چیزی را که در جامعه رایج است، انتخاب کرده‌اید؟ آیا آن هدف با شخصیت، استعداد‌ها و توانایی‌های شما همراستا است؟ آیا هدف را درست تشخیص داده‌اید؟ آیا راه‌ها و ظرافت‌های رسیدن به اهداف را بلد هستید؟ آیا اصلا می‌دانید که دستیابی به هدف روش‌های هوشمندانه‌ای دارد؟ آیا آن روش‌های هوشمندانه را بلد هستید؟

۷- قدم هفتم این است که به نقطه کور خود آگاهی پیدا کنید. نقطه کور جایی است که شما قادر به دیدن آن نیستید؛ اما دیگران به راحتی می‌توانند آن را ببینند. بد نیست که هرازگاهی از دیگران بخواهید که نمای بیرونی شما را برای خودتان توصیف کنند. آنها شما را چگونه می‌بینند؟ آیا آن‌گونه که خود را می‌بینید، دیگران هم شما را همان‌گونه می‌بینند؟ چه چیز‌هایی درباره شما وجود دارد که خود قادر به دیدن آنها نیستید؟ آگاهی به نقطه کور باعث می‌شود که شما بسیاری از دلایل عدم موفقیت خود را که تا به حال قادر به دیدن آنها نبوده‌اید دیده، شناخته و اصلاح یا تقویت کنید.