۴ سرعتگیر نوسان دلار
حمید عزیزی
عضوگروه بانکوبیمه
نوسانات دلار در سال ۹۵ کاهش پیدا کرده تا این ارز در بهار جدید روزهای نسبتا آرامی را پشتسر گذاشته باشد. قیمت دلار در سال جاری از یک سو عمدتا در بازه ۳ هزار و ۴۴۰ تا ۳ هزار و ۵۰۰ تومان نوسان کرده و از سوی دیگر، هرگز تغییر روزانه بالاتر از ۲۵ تومان را تجربه نکرده است. بالا نرفتن نرخ حواله درهم، پایین آمدن ارزش دلار در کشورهای همسایه، خروج معاملهگران بزرگ از بازار و تقویت سمت عرضه ارز چهار عاملی بودهاند که به کاهش نوسانات بازار در سال جاری کمک کردهاند.
حمید عزیزی
عضوگروه بانکوبیمه
نوسانات دلار در سال ۹۵ کاهش پیدا کرده تا این ارز در بهار جدید روزهای نسبتا آرامی را پشتسر گذاشته باشد. قیمت دلار در سال جاری از یک سو عمدتا در بازه ۳ هزار و ۴۴۰ تا ۳ هزار و ۵۰۰ تومان نوسان کرده و از سوی دیگر، هرگز تغییر روزانه بالاتر از ۲۵ تومان را تجربه نکرده است. بالا نرفتن نرخ حواله درهم، پایین آمدن ارزش دلار در کشورهای همسایه، خروج معاملهگران بزرگ از بازار و تقویت سمت عرضه ارز چهار عاملی بودهاند که به کاهش نوسانات بازار در سال جاری کمک کردهاند. با این حال، دلار که در ۲ ماه ابتدایی سال ۹۵ عمدتا نوسانات کاهشی را تجربه کرده بود، در روزهای ابتدایی خردادماه در مسیر افزایشی قرار گرفت، امری که انتظارات افزایشی برخی معاملهگران ارزی را بالا برده است.
به گفته فعالان، برخی معاملهگران اعتقاد دارند که در سومین ماه بهار تقاضای تجاری بیشتری وارد بازار خواهد شد و همین عامل موجب افزایش بیشتر قیمت میشود. این در حالی است که برخی دیگر از معاملهگران اعتقاد دارند افزایش قیمت دلار در روزهای آینده متوقف خواهد شد و این ارز زیر مرز ۳ هزار و ۵۰۰ تومان باقی خواهد ماند. به گفته آنها، هر چقدر از اجرایی شدن برجام فاصله بگیریم، از یکسو روابط بانکی تقویت میشود و از سوی دیگر میزان داراییهای ارزی کشور افزایش خواهد یافت که به اعتقاد معاملهگران، دو عامل یاد شده ضربهگیر افزایش قیمت خواهند بود. در کنار این دو عامل، بهطور سنتی این انتظار در بازار وجود دارد که با شروع ماه رمضان تقاضا در بازار کاهش پیدا کند
ارسال نظر