گروه صنعتی بارز، بالنده و پیشتاز
مهندس عباس عباسی ابیانه/ مدیر عامل گروه صنعتی بارز
گروه صنعتی بارز ( مجتمع صنایع لاستیک کرمان سابق) فروردین ماه ۱۳۷۲ افتتاح شد و با انتخاب علامت و نام تجاری «بارز» برای محصولات خود شامل انواع تایر، تیوپ و نوار وسایل نقلیه سبک و سنگین و همچنین تایرهای کشاورزی و راهسازی، اولین فعالیت تجاری خود را در سال ۷۳ با ظرفیت اولیه ۲۵هزار تن در سال آغاز کرد. این گروه هماکنون با ظرفیت تولید ۸۴ هزار تن (۵/ ۴میلیون حلقه) انواع تایر بیش از یک سوم تولید تایر در کشور را به خود اختصاص داده و بالغ بر ۲۱درصد سهم بازار را در کل ایران از آن خودکرده است.
مهندس عباس عباسی ابیانه/ مدیر عامل گروه صنعتی بارز
گروه صنعتی بارز ( مجتمع صنایع لاستیک کرمان سابق) فروردین ماه ۱۳۷۲ افتتاح شد و با انتخاب علامت و نام تجاری «بارز» برای محصولات خود شامل انواع تایر، تیوپ و نوار وسایل نقلیه سبک و سنگین و همچنین تایرهای کشاورزی و راهسازی، اولین فعالیت تجاری خود را در سال ۷۳ با ظرفیت اولیه ۲۵هزار تن در سال آغاز کرد. این گروه هماکنون با ظرفیت تولید ۸۴ هزار تن (۵/ ۴میلیون حلقه) انواع تایر بیش از یک سوم تولید تایر در کشور را به خود اختصاص داده و بالغ بر ۲۱درصد سهم بازار را در کل ایران از آن خودکرده است.
اهداف و راهبردهای گروه صنعتی بارز
در محیط پرچالش امروزی و در عرصه رقابت میان سازمانها و شرکتها، یکی از مولفههای افزایشدهنده موفقیت برای هر سازمانی متمرکز شدن بر برنامهریزی راهبردی است تا از طریق کنترل مناسب منابع سازمانی، ارزشی و انسانی بتوان مزیت رقابتی را نصیب سازمان کرد. امروز محیط بیرون بنگاهها با شتابی روزافزون در حال تغییر است. فناوریهای موجود، هم پیشرفت و توسعه مییابند و هم پیچیده میشوند و از سوی دیگر بازارها ماهیت بینالمللی پیدا میکنند. در گروه صنعتی بارز محیط رقابتی سازمان و محیط کلان بیرونی توسط مطالعات آینده نگاری با هدف شناخت پارامترهای محیطی و مطالعات تطبیقی برای بهینهکاوی و الگوبرداری بررسی میشوند و علاوه بر دنبال کردن فناوری مورد استفاده در تایرسازان برتر، فناوری ماشینآلات مصرفی در کارخانههای تایرسازی نیز مورد بررسی قرار میگیرد. برای تحلیل محیط داخلی سازمان نیز فرآیندهای داخلی سازمان در مقایسه با شرکتهای موفق ارزیابی میشوند. حاصل این تحلیلها در اهداف راهبردی گروه مشخص و منتج به تدوین راهبردها میشود. راهبرد اصلی گروه صنعتی بارز حضور گسترده در بازار تایر تجهیزی (OE) یا به عبارت دیگر در پیوند دراز مدت با شرکتهای خودروسازی داخلی و بینالمللی است.
افزایش مقیاس تولید در بارز
افزایش مقیاس تولید یکی از عوامل کلیدی مهم موفقیت در صنعت تایرسازی است، چرا که به این طریق بنگاهها نه تنها سهم بازار خود را اضافه میکنند، بلکه بهای تمام شده محصولاتشان نیز کاهش پیدا میکند. در اهداف آتی گروه صنعتی بارز، افزایش ظرفیت تولید گروه به ۱۰ میلیون حلقه در سال (معادل ۱۴۴ هزارتن) پیشبینی شده خوشبختانه که با آغاز تولید کارخانه لاستیک بارز کردستان با ظرفیت سالانه ۵/ ۵ میلیون حلقه (معادل ۴۲ هزار تن)، ظرفیت تولیدی گروه به ۱۲۶ هزار تن بالغ خواهد شد. همراه با اجرای این طرح، گروه بارز طرحهای توسعهای مجتمع کرمان را نیز در برنامه دارد که با بهرهبرداری از آنها در آینده نه چندان دور هدف تولید ۱۰ میلیون حلقهای گروه (معادل ۱۴۴ هزار تن در سال) تحقق پیدا کرده و از این رهگذر گروه جایگاه خود را در بین تایرسازان بینالمللی بیش از پیش ارتقا میبخشد. لازم به توضیح است که بارز برای اولین بار در کشور و در مقطع زمانی مناسب نسبت به تولید و عرضه تایرهای رادیال باری و اتوبوسی تمام سیمی (All Steel) اقدام کرد. تولید این تایرها با وجود آنکه در آن زمان سهم ناچیزی در ناوگان حمل و نقل سنگین کشور دارا بود، اما بارز با آیندهپژوهی و پیشبینی شتابگیری روند رادیالگرایی در ناوگان ترابری سنگین کشور، احداث یک خط تولید TBR با ظرفیت ۱۰۰۰ حلقه در روز و ظرفیت سالانه ۲۴ هزار تن (۳۴۰هزار حلقه) را اوایل دهه ۸۰ در دستور کار خود قرار داد که با اجرای فاز دوم آن قرار است تا سال ۱۴۰۰ ظرفیت آن به دو برابر یعنی ۴۸ هزار تن (معادل ۶۸۰ هزار حلقه) افزایش یابد.
فناوری روزآمد، رویکرد همیشگی بارز
گروه صنعتی بارز در دهه ۸۰ با هدف توسعه توان فناوری خود در زمینه طراحی تایر، با انعقاد قرارداد همکاری فنی بلندمدت با شرکت کنتینانتال آلمان که چهارمین شرکت بزرگ تایر سازی جهان است، به اخذ فناوری تایرهای رادیال سواری و رادیال باری اقدام کرد. این همکاریها زمینه مناسبی برای پایهریزی مرکزی برای طراحی تایر در گروه فراهم کرد که امروز با نام معاونت تحقیقات و توسعه مشهور است. گروه با رقابتی تر شدن بازار در سالهای اخیر توجه ویژه به تجهیز این معاونت به عنوان یکی از عوامل کلیدی موفقیت خود در آینده داشته و با گسترش آزمایشگاهها و تجهیز آنها، زیربنای ارتقاء فناوریهای طراحی، بهبود و تنوع محصولات تولیدی خود را فراهم کرده است. در ادامه همین مسیر، گروه با آغاز طرح احداث مرکز آزمون جادهای تایر برای اولین بار در کشورجایگاه ویژهای در صنعت تایر ایران کسب کرده و بر این امید است که این مرکز ضمن کمک به بهبود کیفی تولیدات تایر کشور، بتواند پیوند قویتری بین بارز و خودروسازهای داخلی ایجاد کند.
بیتردید در سالهای اخیر و آینده پیش رو، استقبال مصرف کنندگان خودروی داخلی به استفاده از خودروهای به روز و ایمن روندی رو به رشد داشته و همین امر خودروسازان را برآن داشته است تا با تنوع بخشی به سبد محصولات خود در مسیر نیاز بازار حرکت کنند. گروه صنعتی بارز نیز با توجه به همین روند غالب در بازار کشور، بر چابکسازی فرایند توسعه محصولات جدید خود در حوزه بازاریابی و فروش گروه بیش از پیش تاکید ورزیده به طوری که این شرکت در حال حاضر تولید تایرهای SUV و ۴*۴ خود را آغاز کرده است. موفقیت گروه در تولید تایر خودروهای سوزوکی گرندویتارا، مزدا۳ و خودروی جدید کیا سراتو و دریافت تاییدیههای شرکای خارجی خودرو سازان داخلی ایران را میتوان از دستیافتهای این رویکرد جدید به شمار آورد.
میدان آزمون تایر بارز
گروه صنعتی بارز با هدف انجام آزمونهای میدانی در مورد تایرهای تولیدی خود و صرفهجویی هزینههای ارزی ناشی از انجام آزمونهای تایر در کشورهای اروپایی تصمیم به طراحی و ساخت میدان آزمون تایر در نزدیکی کارخانه کرمان گرفت.در گذشته خودروسازان و قطعهسازان کشور به منظور انجام آزمونهای متعدد مجبور به ارسال خودرو به کشورهای اروپایی بودند که علاوه بر هزینه بالا با مشکلاتی همچون عدم تطابق شرایط آب و هوایی همراه بود. در حال حاضر بزرگترین خودروسازان و تولیدکنندگان تایر، مراکزی از این قبیل را در اختیار دارند و گروه صنعتی بارز نیز با توجه به برنامهریزیهای انجام شده برای اجرای طرحهای توسعهای خود، در سالهای اخیر لزوم ایجاد چنین مرکزی را یک ضرورت تشخیص داده و اجرای طرحی را در این زمینه آغاز کرده است. قابل توجه است که عملیات اجرایی روسازی مسیرهای مستقیم به انضمام مسیر آزمون ترمزگیری و آزمون راحتی این مرکز براساس طرح یکی از شرکتهای اروپایی اجرا شده و در حال بهرهبرداری است. با معرفی ویژگیهای منحصر به فرد این مرکز به خودروسازان داخلی، تاکنون امکانات آزمون خودروهای ساخت شرکتهای ایران خودرو و کرمان خودرو در این مرکز فراهم شده و گروه در مرحله عقد قرارداد خدمات فنی با شرکتهای مذکور است.طراحی مسیرهای آزمون فرمانگیری، دینامیک تایر و خودرو، آزمون صدا و ایجاد ساختمانهای جدید موردنیاز نیز در دستور کار گروه قرار گرفته و متعاقبا اجرا خواهد شد.
مدیریت دانش. زیر ساختی برای نوآوریها
در ادامه موفقیتهای بارز در تقویت بلوغ سازمانی و توانمندی فرایندهای شرکت و اخذ تندیس بلورین تعالی سازمانی به عنوان یکی از ۱۸ شرکتی که تاکنون چنین جایزهای در کشور دریافت کرده، گروه صنعتی بارز در جایزه جهانی مدیریت دانش (MAKE) نیز موفق به کسب تقدیرنامه مدیریت دانش شد. شرکت در جایزه جهانی مدیریت دانش منجر به افزایش ماندگاری دانش فنی و نشر آن بین واحدهای اصلی و پشتیبان گروه شده و تدبیری است که برای پرکردن خلاء ناشی از بازنشستگی نیروهای کلیدی و صاحب دانش کار بارز اندیشیده شده است.
روابط برون سازمانی با جامعه
گروه صنعتی بارز با توجه به مسوولیت اجتماعی که برای خود قائل است، در سالهای اخیر به این مهم توجهی خاص داشته و با استقرار فرایندی برای مدیریت روابط بیرونی گروه با جامعه و پایش سنجههای ارزیابی عملکرد آن فعالیتهایی را در این حوزه برنامهریزی کرده است. در جهت اجرای بهتر این مسوولیتها گروه به تدوین راهبردهای خود در حوزه جامعه به شرح ذیل اقدام کرده است:
* توسعه روابط با دانشگاهها / نهادهای علمی
* حفظ محیطزیست
* رفع نیاز نهادهای دولتی و غیردولتی استان کرمان
* رشد آگاهی مصرفکنندگان از طریق تبلیغات
صرفنظر از اشتغالزایی گروه در استان کرمان، بارز در راستای اجرای برنامههای مدیریت انرژی، کمک به نهادهای ملی، اجتماعی و ... طبق برنامههای مشخص اقدام میکند.
دستاوردهای بارز
گروه صنعتی بارز از زمان تاسیس تاکنون موفق به دریافت گواهینامههای استاندارد کیفی، تقدیرنامهها و جوایز متعددی شده که در جدول زیر به تعدادی از آنها اشاره میشود.
ارسال نظر