قدم بزرگ برای دنیا
درحالی‌که شمار دموکرات‌ها در ایالات متحده در حمایت از توافق هسته‌ای در حال افزایش است، جیمی کارتر، سی‌ونهمین رئیس‌جمهوری ایالات متحده از توافق هسته‌ای ایران با کشورهای غربی حمایت کرد.

جیمی کارتر رئیس‌جمهوری اسبق آمریکا در مصاحبه‌ای با شبکه اسکای نیوز به سوالاتی درباره مذاکرات آمریکا و ایران بر سر پرونده هسته‌ای پاسخ داد. کارتر در این‌باره به اسکای نیوز گفت: من مذاکرات ایران و آمریکا را فقط در طول چند ماه گذشته پیگیری کردم. من اکثر موضوعات مربوط به این مذاکرات را از طریق رسانه‌ها دنبال کرده‌ام و تلاش‌های زیادی تاکنون صورت گرفته است. البته کارتر از ابتدا نیز از حامیان این توافق بوده است.

وی در دور نخست نیز که این توافق به شکل موقت به اجرا در آمده بود از آن حمایت کرده و گفته بود: تنها امید من این است که توافق موقتی که چند هفته قبل حاصل شد تا اواخر ماه ژوئن تکمیل شود. امیدوارم این توافق اجرایی شود. من می‌دانم که آمریکا تلاش زیادی کرده است تا به کشورهای عربی اطمینان بدهد و تضمین کند که ایران هرگز از قدرتش علیه عربستان، امارات، قطر و هیچ کشور عربی دیگر استفاده نخواهد کرد. کارتر همچنین در آن زمان افزوده بود: من معتقدم که طرف‌های مذاکره‌کننده (ایران و گروه 1+5) به همه اهدافی که برای محقق شدن آن تلاش می‌کردند نرسیدند. این یک اصل در مذاکره است. بنابراین دو طرف باید امتیازاتی بدهند. من معتقدم این چیزی است که بین ایران و گروه 1+5 رخ داده است. دو طرف باید امتیازاتی بدهند.

رئیس‌جمهور اسبق آمریکا همچنین در این مصاحبه تصریح می‌کند: برخی تردید دارند که آیا دو طرف به تعهداتشان پایبند خواهند بود. موضوع مربوط به لغو تحریم‌ها هنوز مبهم است و توافقی در خصوص آن حاصل نشده است. هنوز مشخص نیست که آیا لغو تحریم‌ها فوری خواهد بود یا براساس آن چیزی که ایران می‌خواهد یا براساس آنچه آمریکا می‌گوید تحریم‌ها بعد از اثبات پایبندی ایران به همه مفاد توافق‌نامه لغو خواهد شد. این موضوعی است که دو طرف مذاکره‌کننده همچنان بر سر آن تا دستیابی به تفاهم گفت‌وگو می‌کنند.

وی تاکید کرد: من معتقدم که آمریکا برای ابراز تردید‌های کشورهای عربی اهمیت زیادی قائل است. بر اساس اخباری که از رسانه‌ها خوانده‌ام آمریکا به تازگی تحرکاتی را برای اطمینان دادن به عربستان، امارات و قطر و دیگر کشورهای عربی آغاز کرده است مبنی بر اینکه آمریکا با آنها است و تضمین می‌کند که در آینده از سوی آمریکا حمایت می‌شوند.
این در حالی است که برخی اعتقاد دارند حمایت کهنه‌کاران دموکرات همچون کارتر می‌تواند در نهایت ورق را به سوی حامیان این توافق در آمریکا بازگرداند.

در حال حاضر باراک اوباما، رئیس‌جمهوری ایالات متحده فقط به سه رای دیگر از دموکرات‌ها نیاز دارد تا بتواند مانع جمهوری‌خواهانی شود که قصد دارند توافق هسته‌ای آمریکا با ایران را ملغی کنند.
جیمی کارتر به همین منظور در مصاحبه اخیر خود در روز 15 اوت در گفت‌وگو با آسوشیتدپرس گفته است توافق هسته‌ای بین ایران با آمریکا یک قدم بزرگ بوده که از سوی دو طرف برداشته شده است.
کارتر می‌گوید این توافق هم برای ایران و آمریکا و هم برای سایر جهان مثبت است. وی گفته است باید بابت این توافق شکرگزار بود. کارتر که در کتاب تازه خود دوران بحران گروگانگیری اعضای لانه جاسوسی را دوران پراسترس و نامطلوب دوره کاری خود نامیده است، همواره اعتقاد داشته است این بحران عمر حضور او را در کاخ سفید کم کرده است.

کارتر می‌گوید روز پس از شکست یکی از تلخ‌ترین روزهای وی بوده که برای وی اصلا قابل هضم نبوده است.در روزی که رونالد ریگان با در دست گرفتن یکی از جریده‌های آمریکایی که تیتری بزرگ با محتوای پیروزی وی داشت در مقابل دوربین عکاسان خبری قرار می‌گیرد و پایان کارتریسم را رقم می‌زند. آنجایی که تیتر زده شده بود: «آوار ریگان».