نقدینگی و قیمت تمام شده  مهم ترین مانع صنعتی شدن است
شرکت پیمانیر را که در سال 1361 به شماره ثبت 45621 تاسیس گردید، می توان یکی از ماندگارترین چهره های صنعت نیروگاه سازی در ایران و اولین نصاب نیروگاه نامید . این شرکت در طول بیش از سی سال فعالیت، عمده فعالیت خود را بر اجرای پروژه های عظیم نیروگاه های گازی ، سیکل ترکیبی، ، پتروشیمی، پالایشگاهی، پستهای فشار قوی ، خطوط انتقال نیرو، مخازن سوخت ، ساختمانهای صنعتی و مسکن سازی متمرکز نموده و در این رابطه پروژه های بزرگی را در اقصی نقاط ایران اسلامی با بهترین کیفیت و رضایت مشتری به سرانجام رسانده است. پیمانیر با توجه به برخورداری از بزرگترین سرمایه خود که نیروهای متخصص و با تجربه است، اکنون به جایگاهی رسیده که توانمندیهای خود را به جذب پروژه های خارجی معطوف نموده ، موفقیتهای خوبی را در انتقال دانش مهندسی و صدور آن به خارج کسب کرده و جزو صد شرکت برتر پیمانکاری EPC در کشور خود را مطرح و بنا را بر این نهاده است که در عرصه بین المللی فعالیت های خود را گسترش دهد تا بتواند با توجه به کیفیت کار و رضایت مشتری نماینده خوبی برای کشورمان در بازار های بین المللی باشد.
گفت وگوی دنیای اقتصاد با جواد خوانساری مدیرعامل پیمانیر را بخوانید.
جناب خوانساری، تعداد کل واحدهای ساخته شده پیمانیر و مشخصات فنی آنها چیست؟
علاوه بر عملیات ساختمانی نیروگاه های برق فشار قوی و خطــوط انتقال نیرو در سراسر کشور، این شرکت احداث ۴۴۳۸ واحد مسکونی در قالب ۹ پروژه انبوه سازی در استان های آذربایجان ، قزوین ،‌زنجان ، گیلان ، مجموعه فرهنگی - ورزشی آب و فاضلاب استان تهران ، اداره کل بنیاد شهید زاهدان و مرکز تحقیقات نیرو را در کارنامه خود دارد که اجرای آنها به روش طراحی و ساخت توسط شرکت پیمانیر به انجام رسیده است.
روند توسعه صنعت ساختمان را در حال حاضر چگونه می بینید؟
روند توسعه صنعت ساختمان با توجه به استفاده از مصالح استاندارد و صنایع مرتبط و توجه صاحبان صنایع به کیفی تر کردن تولیدات خود و همچنین توجه مصرف کنندگان به کالای استاندارد، رو به رشد است و امید است در آینده نزدیک به این مهم بیش از بیش دست یابیم .
به نظرشماآیا ساختار فعلی صنعت در ایران جوابگوی نیازهای کشور است؟
به نظرمن چنانچه نسبت به کاهش قیمت تمام شده و رعایت استانداردها و همچنین الزام آورکردن بخشنامه و دستور العملهای ارائه شده در استفاده و تهیه مصالح صنعت ساختمان اقدام لازم انجام گیرد، نیازهای کشور تامین می گردد.
موانع بنیادی صنعتی شدن ساختمان را چه می‌دانید؟ و در حال حاضر الزامات این صنعت چیست و امکان بهبود آن تا چه اندازه است؟
یکی از موانع صنعتی شدن ساختمان تامین نقدینگی و همچنین قیمت تمام شده است و مسئولان باید طوری تصمیم بگیرند که بتوان به یک ساختمان صنعتی مطلوب و ارزان دسترسی پیدا کرد. با توجه به اینکه کلیه استانداردها باید مد نظر قرار گیرد و صرف نظر کردن از تامین نقدینگی پیمانکار، توجه به مسائلی چون سبک سازی به منظور کاهش فشار زلزله ، عایق کاری حرارتی و صوتی، بهینه سازی مصرف انرژی و سوخت ، استفاده از مصالح سازگار با محیط زیست و همچنین سرعت در ساخت و اجرا ضروری به نظر می رسد.
چالش عمده و مشکلات اساسی صنعت ساختمان در ایران چیست؟
همانطور که مطلع هستید، طبق ماده ۱۵۵ قانون برنامه پنجم توسعه هر نوع ساخت و ساز باید با مصالح استاندارد انجام شده و ساختمان باید ۱۰ سال بیمه شود. لذا ضروری است که این اتفاق هر چه سریعتر اجرایی گردد.
انتظار شما به عنوان یک انبوه ساز از مسئولان چیست؟
انتظار من از مسئولان، ارجاع پروژه‌ها به شرکت هایی است که دارای نیروهای متخصص و با تجربه و تجهیزات و ماشین آلات ساختمانی هستند. با این کار مشکل بیمه و مالیات در قرارداد های منعقده مدنظر قرار می گیرد و می توان ضمن بالا بردن سرعت ساخت، هزینه های اضافی را کاهش داد و استانداردهای کیفی را نیز به طور کامل اعمال نمود.
در پایان چه پیشنهادی به انبوه سازان دارید؟
اینجانب به شرکت ها و انبوه سازان پیشنهاد می کنم که اجرای این کار را فقط از دید اقتصادی نگاه نکنند بلکه با نگاه خدمت به جامعه و قشر کم درآمد به این موضوع بنگرندکه باعث صالحات دنیا و آخرت خواهد بود. شیرینی خانه دار شدن اقشار کم درآمد و دعای خیر آنها، بهترین پاداش برای ما است.