آموزگار زبان انگلیسی که حتی حاضر شده بود به کار به‌عنوان کارگر در مجموعه رستوران‌های کی‌اف‌سی رضایت دهد، ولی به‌علت قد و قامت کوتاه در مصاحبه شغلی رد شده بود، اکنون به یکی از نمادهای تحول در اقتصاد جهان تبدیل شده است. «جک ما» که نام «علی‌بابا» را از کارتونی به نام «علی‌بابا و چهل دزد بغداد» به عاریت گرفته بود، اکنون این نام را به‌عنوان یکی از مهم‌ترین برندهای‌بین‌المللی در جهان به ثبت رسانده است. این شرکت که طبق معمول از تقلیدهای چینی نشات گرفته است، 15 سال پیش در آپارتمان شخصی «جک ما» تاسیس شد تا نقش شرکت «ای‌بی» را در چین ایفا کند. در این وب‌سایت میلیاردها دلار کالا عرضه می‌شود و اکنون این سایت در زمره 20 وب‌سایت برتر دنیا قرار دارد. ارزش سهام علی‌بابا که برای نخستین بار در بورس‌های جهانی عرضه می‌شد، فقط در روز نخست 38 درصد افزایش یافت و ارزش بازار این شرکت در پایان معاملات همان رور به 231 میلیارد دلار رسید. اکنون علی‌بابا بزرگ‌تر از غول‌های فناوری آمریکا مانند فیس‌بوک، ای‌بی و حتی آمازون قرار دارد. به این ترتیب دره سیلیکون که به‌عنوان نماد صنعت فن‌آوری آمریکا محسوب می‌شود، زیر سایه این شرکت چینی قرار دارد. علاوه‌بر این «جک ما» که این شرکت را بنیان گذاشت، بر اساس قیمت سهام این شرکت و میزان مالکیت وی در این شرکت تنها ثروتی معادل 2/18 میلیارد دلار به‌واسطه ارزش سهام این غول صنعتی دارد. بلومبرگ ارزش خالص دارایی‌های او را 9/21 میلیارد دلار برآورد می‌کند که وی را به‌عنوان سی و چهارمین ثروتمند جهان معرفی می‌کند.
اگرچه چگونگی تاسیس و رشد علی‌بابا به افسانه‌ای در جهان فناوری تبدیل شده است، نکته مهم پیامی است که این شرکت برای تحولات پیش روی اقتصاد جهان دارد؛ درحالی‌که شرکت‌های توسعه یافته همواره تاسیس خود را از کشورهای توسعه یافته آغاز کرده‌اند سپس فعالیت‌های خود را به کشورهای در حال توسعه گسترش داده‌اند. اکنون به‌نظر می‌رسد این روند معکوس شده و شرکت‌های مهم وبیشتری از کشورهای در حال توسعه در راه هستند. چین که اکنون نقش رهبری اقتصادهای نوظهور را بر عهده دارد به‌نظر می‌رسد، زایشگاه شرکت‌های تحول آفرین در اقتصاد جهان خواهد بود. از سوی دیگر به نظر می‌رسد خط فرضی بین بازارهای نوظهور و بورس‌های توسعه یافته مانند آمریکا، اروپا و ژاپن هر روز کمرنگ‌تر می‌شود. با قدرت گرفتن بیشتر اقتصادهای نوظهور به نظر می‌رسد بازارهای سهام میزبان شرکت‌های بیشتری از شانگهای، بمبئی، سائوپولو و استانبول خواهد بود.
از سوی دیگر اگر زمانی مصرف‌کنندگان در کشورهای توسعه‌یافته موتور محرک رشد بودند، ولی در قرن بیست‌ویکم این نقطه ثقل به مصرف‌کنندگان در چین و هند منتقل شده است. علی‌بابا اکنون نماد کامل این قدرت خرید جدید است. در سال 2013 خریداران جدید چینی 248 میلیاردس دلار از وب‌سایت‌های تحت پوشش علی‌بابا خرید کرده‌اند. این مبلغ را می‌توان با فروش 110 میلیارد دلاری آمازون مقایسه کرد. شرکت‌هایی که بتوانند به خانوارهای پکن، دهلی نو و جاکارتا جنس بفروشند به‌زودی در اقتصاد جهان غالب خواهند شد.
تحول دیگری که چندان دور از دسترس نیست، آنکه به جای فرار مغزها از کشورهای در حال توسعه به غرب در آینده شرکت‌هایی مانند لنوو، هواوی، گیلی و تاتاهائر و دیگر شرکت‌هایی از این دست همین حالا هزاران نفر را در اقصی نقاط جهان استخدام کرده‌اند. با گذر زمان بعید نیست شما هم پیشنهاد کاری از یک شرکت تحت کنترل علی‌بابا دریافت کنید.