دنیای اقتصاد: انتخاب یک خودرو از میان گزینه‌های موجود در بازار شاید یکی از دشوارترین خریدهای ممکن باشد؛ چرا‌که اغلب باید بانگاهی بلند‌مدت به ماجرا نگریست. در این میان برخی هم هستند که با سرعت بیشتری خودروی خود را عوض می‌کنند. آنها نیز همیشه دوست دارند بدانند که خودروهای جدید کدام هستند و تفاوت‌ها و شباهت‌های آنها با خودروی کنونی‌شان چیست. در بازار رو‌به رشد خودرو ایران چه از نظر تنوع مدل و چه از نظر افزایش خریدار مساله انتخاب خودرو، روز به روز اهمیت بیشتری پیدا می‌کند. در این صفحه سعی شده خودروهای مختلفی که از نظر قیمت یا قابلیت‌های فنی در یک کلاس قرار دارند با زبانی ساده با یکدیگر مقایسه شوند.

رنو کپچر یا رنو داستر

این دو خودروی هم خانواده در یک کلاس نبوده و تنها از نظر قیمتی با هم برابرند. رنو کپچر یک کراس اوور شهری تک‌دیفرانسیل است و در سوی دیگر رنو داستر یک شاسی‌بلند جمع و جور اما دو دیفرانسیل است. کپچر از هر نظر در حدود اندازه‌های داستر نیست. موتور داستر پر حجم‌تر و قوی‌تر است و توانایی‌های داستر برای رفتن به جاده‌های ناهموار بیشتر است و خودرویی با فضای زیاد است که خانواده‌ها را راضی می‌کند. همچنین گیربکس داستر هم قوی‌تر است. اما در سوی دیگر کپچر با امکانات بیشتر، چهره‌ای زیبا‌تر و البته کیفیت سواری بهتر در هنگام مانور دادن در انتظار مشتری است. هر دو خودرو در کلاس خود انتخاب‌های خوبی به حساب می‌آیند. اما مصرف سوخت کپچر به مراتب کمتراز داستر است. خدمات پس از فروش کپچر گسترده‌تر بوده و رنگ بندی آن نیز جذاب‌تر است اما در بازار داستر موفق‌تر بوده و خودروی پر طرفدارتری است. دلیل گستردگی خدمات پس از فروش کپچر به خصوص در مناطق خارج از تهران این است که از سوی خودروساز داخلی پشتیبانی می‌شود. به‌طور کلی اگر به دنبال ظاهر زیبا و آپشن هستید کپچر انتخاب خوبی بوده و اگر ظاهر برای شما اهمیت ندارد و توانمندی یک خودرو برای شما مهم است داستر بخرید.

آلفا رومئو جولیتا یا هیوندای i40

این دو خودرو در یک کلاس نبوده و تفاوت‌های فراوانی دارند اما قیمت آلفای مدل ۲۰۱۷ با i۴۰ مدل ۲۰۱۶ هم قیمت است. یکی خودرویی برای خانواده و دیگری خودرویی برای لذت از راندن و ماشین بازی است. جولیتا موتوری کم‌حجم‌تر اما پر‌قدرت‌تر در سینه دارد و در شتاب‌گیری نیز حرف اول و آخر را در این مقایسه می‌زند. اما این i۴۰ است که فضای بیشتر را برای خانواده‌ها ارائه داده و خودرویی با سواری نرم‌تر است. کیفیت ساخت داخل جولیتا بهتر است اما طراحی داخلی i۴۰ لوکس‌تر و جذاب‌تر است. از نظر آپشن و امکانات رفاهی کفه ترازو به سود هیوندای i۴۰ سنگینی می‌کند. در بازار ایران هر دو خودرو ناکام هستند اما باز هم شاید بتوان هیوندای را راحت‌تر فروخت و افت قیمت جولیتا در بازار بسیار زیاد است. دلیل ناکامی آنها هم این است که خودروهای هم قیمت زیادی با آنها وجود دارد. گستردگی خدمات پس از فروش نیز خرید هیوندای را خودرویی منطقی تری جلوه می‌دهد به خصوص اینکه هزینه‌های نگهداری جولیتا بسیار بالا بوده و حتی از بنز و ب ام و هم جلو می‌زند. به‌طور کلی هر دو خودرو انتخاب‌هایی خوب اما متفاوت به حساب می‌آیند. هیوندای i۴۰ خودرویی برای خانواده‌ها و جولیتا خودرویی برای لذت بردن از روح اسپرت‌سازی ایتالیا است.

میتسوبیشی لنسر یا رنو فلوئنس

دو خودرو خوبی که در ایران به خوبی معرفی نشده‌اند. البته یک دلیل روند کند مطرح شدن آنها در بازار هم این است که در کلاس قیمتی شلوغی قرار گرفته‌اند. این را گفتیم که بدانید در موقع فروش در بازار دست دوم با چگونه بازاری مواجه خواهید شد. موتور فلوئنس پر حجم‌تر والبته کمی قوی‌تر بوده و در شتاب‌گیری نیز کمی بهتر عمل می‌کند در سوی دیگر امکانات لنسر بیشتر بوده و البته چهره‌ای زیبا‌تر دارد اما همه داشته‌های این دو خودرو نتوانسته به آنها کمکی کند و همچنان در انزوا به سر می‌برند در نمونه صفر کیلومتر و کارکرده انتخاب‌هایی با افت قیمت زیاد و بازاری نه چندان مناسب هستند. فضای کابین فلوئنس جادارتر از لنسر بوده وسواری نرم تری را نیز نسبت به این ژاپنی ارائه می‌کند.هر دو خودرو از نظر کیفیت سواری در سطح بالایی قر ار دارند و می‌توان آنها را خودرویی مناسب برای خانواده‌ها دانست. خدمات پس از فروش هر دو در خارج از تهران گستردگی لازم را پیدا نکرده و تعداد نمایندگی‌ها نیز زیاد نیستند هر چند در تهران دسترسی راحتی وجود دارد. به‌طور کلی هر دو خودرو را می‌توان انتخاب‌هایی خوب و البته بی دردسر دانست که در این میان لنسر کم استهلاک‌تر و کم مصرف‌تر است.

ب‌ام‌و 220 یا لکسوس IS250

هر دو خودروهای اسپورتی محسوب می‌شوند اما یکی چهار در و دیگری کوپه و دو در است. همین مساله می‌تواند یک راهنما برای انتخاب باشد. موتور لکسوس پر حجم‌تر و البته قوی‌تر است اما ۲۲۰ یک ب ام و بوده و در شتاب‌گیری باوجود موتور ضعیف‌تر، به لطف گیربکس بهتر، شتاب‌گیری بهتری دارد. مصرف سوخت ب ام و نیز کمتر بوده و هندلینگ بالایی دارد. لکسوس برای خانواده‌ها نیز مناسب است؛ چرا‌که فضای کافی را در اختیار سرنشینان قرار می‌دهد. اما ۲۲۰ خودرویی کوچک است که بیشتر اسپورت بوده و جذابیت‌های آیرودینامیکی طراحی بیشتری دارد. در زمینه امکانات می‌توان لکسوس را تمام‌کننده دانست. چرا که امکانات بسیار زیادی برای آن در نظر گرفته شده است. خدمات پس از فروش هر دو خودرو خوب است. اگر چه ب‌ام‌و گستردگی نمایندگی در سطح کشور ندارد ولی اغلب تعمیرکاران به فوت و فن‌های آن آشنا هستند. بازار دست دوم هر دو خودرو زیاد خوب نیست. انتخاب میان این دو خودرو ساده است لکسوس برای افرادی که کابینی لوکس با امکاناتی زیاد می‌خواهند و البته فضای بیشتر برای سرنشینان و ب ام و خودرویی برای جوانان با فضای کمتر طراحی شده که قابلیت مانور بسیار بالایی دارد.

لیفان 60 X یا ام‌وی‌ام X33


این دو خودرو مدت‌ها است که با هم رقیبند اما برنده مشخص نیست. برخی از افراد خودروهای گروه لیفان را دوست دارند و برخی دیگر خودروهای گروه چری که با نام ام‌وی‌ام عرضه می‌شوند را ترجیح می‌دهند. از این‌رو انتخاب میان این دو خودرو کار ساده‌ای نیست. هر دو خودرو در نمونه‌های دستی و اتوماتیک به بازار عرضه شده‌اند.ام‌وی‌ام فعال‌تر بوده و تا کنون چند بار چهره X۳۳ را تغییر داده از این‌رو در حال حاضربیشتر خریداران به سمت ام‌وی‌ام می‌روند. چراکه چهره‌ای زیباتر و البته امکاناتی بیشتر در اختیار خریدار می‌گذارد. موتور ام‌وی‌ام قوی‌تر بوده و البته پر حجم‌تر هم هست. فضای کابین هر دو خودرو جادار و برای خانواده‌ها مناسب است. بازار دست دوم هر دو خودرو افت قیمت زیادی را به خود می‌بیند البته راحت فروش می‌روند. در مورد خودروهای چینی افت قیمت اغلب وجود دارد. چون خریدار با قیمت مناسبی می‌تواند به مدل صفر آن دست پیدا کند. خودروهای ام‌وی‌ام کمی پر استهلاک‌تر عنوان می‌شوند. در مقابل ام‌وی‌ام شرایط فروش بهتری برای تقاضای بازار در نظر گرفته است و این ضعف را پوشش می‌دهد.

برلیانس H330 یا تندر90

برلیانس H۳۳۰ این روزها در خیابان زیاد دیده می‌شود. خودرویی چینی که به دلیل طراحی خوب توانسته در بازار موفق باشد. در سوی دیگر خودرویی که سال‌ها است امتحان خود را پس داده و از نظر مردم نیز خودرویی با کیفیت است حضور دارد تندر ۹۰ که نمونه اتوماتیک آن تنها در شرکت ایران خودرو تولید می‌شود و البته خودرویی با کیفیت است. گیربکس خوبی دارد و از شتاب و سرعت مناسبی برخوردار است. هر دو خودرو از موتور ۶/ ۱ لیتری برخوردارند. اما این تندر۹۰ است که شتاب بهتری داشته و البته موتور پر‌قدرت‌تری در سینه دارد همچنین مصرف سوخت تندر نیز در سیکل ترکیبی کمتر است. اما چهره زیبا را باید در برلیانس یافت و همچنین طراحی داخلی و کیفیت مواد به کار رفته درون کابین برلیانس بهتر از تندر است. چرا که برلیانس با استفاده از طرح پلت‌فرم ب‌ام‌و سری یک ساخته شده است. فضای کابین هر دو خودرو مناسب است اما صندلی‌های برلیانس راحت ترند به خصوص صندلی‌های عقب.از نظر امکانات نیز برلیانس در سطحی بالاتر قرار دارد این در حالی است که لوازم یدکی به خصوص قطعات بدنه برلیانس گران‌تر از تندر بوده و کمیاب‌تر نیز هست. از این رو اگر به دنبال خودرویی کم مصرف و با شتاب بهتر هستید تندر۹۰ بخرید اما اگر زیبایی و امکانات زیاد مد نظر شماست برلیانس انتخاب بهتری است.