اقتصاد ایران در تنگنای توسعه
حمید زمان زاده، محمد صادقالحسینی با مقدمه دکتر موسی غنینژاد نشر مرکز از جایی که در تحلیل هر اقتصادی از سطوح کلان یک اقتصاد تا سطوح خرد، تحلیلگر با یک دوگانه تحلیلی تحت عنوان ساختار-عملکرد روبهروست، در تحلیل اقتصاد ایران نیز با این دوگانه تحلیلی مواجه هستیم. پس ناگزیریم به دو سطح متفاوت از تحلیل بپردازیم. در سطح اول وقتی سخن از سطح ساختاری به میان میآید، یک نظام اقتصادی شکلیافته در سیر تاریخی مدنظر است که روابط و تعاملات میان دولت، بازار و چارچوب نهادی را شکل میدهد و حدود و ثغور عملکرد اقتصادی را روشن میکند.
حمید زمان زاده، محمد صادقالحسینی با مقدمه دکتر موسی غنینژاد نشر مرکز از جایی که در تحلیل هر اقتصادی از سطوح کلان یک اقتصاد تا سطوح خرد، تحلیلگر با یک دوگانه تحلیلی تحت عنوان ساختار-عملکرد روبهروست، در تحلیل اقتصاد ایران نیز با این دوگانه تحلیلی مواجه هستیم. پس ناگزیریم به دو سطح متفاوت از تحلیل بپردازیم. در سطح اول وقتی سخن از سطح ساختاری به میان میآید، یک نظام اقتصادی شکلیافته در سیر تاریخی مدنظر است که روابط و تعاملات میان دولت، بازار و چارچوب نهادی را شکل میدهد و حدود و ثغور عملکرد اقتصادی را روشن میکند. در واقع، درک سازوکار عملکرد هر اقتصادی مانند اقتصاد ایران، نیازمند درک ساختاری نظام اقتصادی است. در سطح دوم، با تحلیل عملکردی اقتصاد ایران تحت ساختارهای موجود روبهرو هستیم. در این بخش قصد برآن است تا آینهای در برابر اقتصاد ایران گذاشته شود و مزایا و معایب، نقاط قوت و ضعف، تهدیدها و فرصتها و خلاصه هرآنچه که اقتصاد امروز ایران، به واسطه آنها «اقتصاد ایران» خوانده میشود، در بیانی ساده و قابل فهم عیان شود. سطح عملکردی در واقع به چگونگی عملکرد اقتصاد ایران در سطح اقتصاد کلان، تحلیل و برای متغیرهای
کلان اقتصادی مانند تولید و رشد اقتصادی، تورم، بیکاری، توزیع درآمد و فقر میپردازد که به عنوان شاخصهای عملکردی اقتصاد معرفی میشوند.
ارسال نظر