نابود شده در 12 ثانیه
باز هم حادثه‌ای دیگر برای خطوط هواپیمای مالزی، این کشور را در کانون خبرها قرار داد. این‌بار گفته می‌شود که این هواپیما توسط موشک ساقط شده است. هنوز چرایی آن از سوی مقامات روسیه و مالزی اعلام‌ نشده است. پرواز MH17، که از آمستردام به سمت کوالالامپور حرکت می‌کرد در نزدیکی مرز روسیه و اوکراین مورد اصابت دو موشک قرار گرفت و در عرض 12 ثانیه نابود شد. همین موضوع باز هم روسیه را در برابر غرب قرار داد. غربی‌ها اعتقاد دارند که این موشک از سوی جدایی‌طلبان حامی روسیه شلیک شده است و مسکو ضمن رد این اتهام می‌گوید که دولت اوکراین دست به چنین کاری زده است. با این وجود مشاور پیشین امنیت ملی آمریکا سقوط هواپیمای مالزیایی با 298 سرنشین را یک لحظه تعیین‌کننده تاریخی می‌خواند و می‌گوید: ما باید به این حقیقت واقف باشیم که سقوط هواپیمای خطوط هوایی مالزی در شرق اوکراین به واقع یک لحظه تاریخی است. اگر آنچه را که ضرورت دارد انجام دهیم، اگر صادق و شفاف عمل کنیم، می‌توانیم حتی الان هم به ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه این شانس را بدهیم تا خودش را نجات دهد و به جامعه بین‌الملل بپیوندد. این در شرایطی است که جو بایدن معاون اوباما اعتقاد دارد که پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه روح ندارد و به گفته برخی کارشناسان این موضع‌گیری از سوی جو بایدن، نماد دید غربی‌ها نسبت به پوتین است. غربی‌ها می‌گویند که مسلح کردن جدایی‌طلبان توسط روسیه، زیر نظر پوتین انجام می‌شود. با این وجود رئیس‌جمهوری آمریکا مانند معاون خود از تاختن به پوتین خودداری کرد و خواستار انجام تحقیقات شفاف، کامل و آزاد در خصوص سقوط هواپیمای مسافربری خطوط هوایی مالزی شد.
شبکه اسکای نیوز عربی در این‌باره نوشت که تاکید باراک اوباما،‌ رئیس‌جمهوری آمریکا در واکنش به سرنگون شدن هواپیمای MH۱۷ مالزی با ۲۹۸ مسافر در شرق اوکراین بر بازگرداندن اجساد قربانیان این حادثه و نیز انجام تحقیقات کامل است. علت این موضوع به گفته این سایت احتمال مخفی‌کاری جدایی‌طلبان در خصوص این حادثه است. اوباما در این‌باره گفت: هم اکنون بازرسان بین‌المللی به محل سقوط هواپیما رسیده‌اند و ماموریت آنها بازرسی از محل، جمع‌آوری مدارک و انجام سایر اقدامات تحت پروتکل‌های بین المللی است که در چنین حادثه‌هایی در نظر گرفته می‌شود. اوباما تاکید کرد: آنچه ما هم اکنون لازم داریم دسترسی کامل به محل حادثه است تا بازرسان بتوانند تحقیقاتی شفاف و کامل و آزاد انجام دهند. در حال حاضر پترو پوروشنکو رئیس‌جمهوری اوکراین اطراف محل سانحه را منطقه غیرنظامی اعلام کرده است، اما متاسفانه جدایی‌طلبان حامی روسیه که آن منطقه را کنترل می‌کنند، همچنان مانع‌تراشی می‌کنند. آنها به صورت مداوم مانع دسترسی بازرسان به لاشه هواپیما می‌شوند. رئیس‌جمهوری آمریکا درباره این هواپیما که پنج‌شنبه هفته گذشته در مسیر آمستردام هلند به کوآلالامپور مالزی در اوکراین با ۲۹۸ سرنشین سرنگون شد، گفت: جدایی‌طلبان در حال از بین بردن مدارک هستند. آنها تلاش دارند چیزی را پنهان کنند. آنها همچنین اجساد را از آن منطقه خارج می‌کنند که توهینی به خانواده‌های آنها است. روسیه آنها را به تجهیزات نظامی و سلاح مسلح کرده است که شامل تسلیحات ضد هواپیما نیز می‌شود. اوباما در این‌باره می‌گوید: هم اکنون این مسوولیت بر دوش روسیه است که از نفوذ خود بر جدایی‌طلبان استفاده کند تا کار بازرسان تسهیل شود. این در حالی است که ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهوری روسیه گفته است که از انجام تحقیقات جامع درباره این حادثه حمایت می‌کند، اما آنها باید آن را با اقدامات خودشان ثابت کنند.
از دیگر سو اما برخی سایت‌های حامی روسیه نظریه دیگری در خصوص سقوط این هواپیما مطرح کرده‌اند. آنها می‌گویند که این هواپیما شباهت بسیاری به هواپیمای حامل پوتین داشته و دولت اوکراین به اشتباه این هواپیما را ساقط کرده است. در واقع بر اساس این تئوری دولت اوکراین قصد سرگونی هواپیمای حامل پوتین را داشته که در همان مدار، اما 30 دقیقه بعد به مسکو رسیده است. به گفته سایت‌ «راشاتودی» هدف در واقع، سرنگونی هواپیمای پوتین بوده است.
در این شرایط اما دولت روسیه می‌گوید که جعبه سیاه این هواپیما را تحویل مقامات مالزی داده است. شاید با رازگشایی از جعبه سیاه این پرواز، بسیاری از پرسش‌های مطرح شده به پاسخی درخور برسند.
مسافران سرشناس پرواز MH17
پیامدهای سیاسی که پس از سقوط هواپیمای مالزی به‌وجود آمد، حضور چهره‌های هنری و رسانه‌ای چون نویسنده استرالیایی، بازیگر مالزیایی و خبرنگار «بی.بی.سی» در میان قربانیان را تحت‌الشعاع قرار داد. با گذشت حدود یک هفته از حادثه هواپیمای مالزی که در مرز میان اوکراین و روسیه مورد اصابت موشک قرار گرفت، هویت برخی قربانیان سرشناس این رویداد مرگبار اعلام شد. «لیام دیویسون»، نویسنده برنده جایزه ادبی استرالیا بود که به همراه همسرش «فرانکی» معلم ادبیات، در این هواپیما بود. دومین رمان دیویسون که «Sounding» نام داشت جایزه کتاب ملی «بانجو»ی استرالیا را در سال ۱۹۹۳ از آن خود کرد. آثار این نویسنده همچنین نامزد نهایی چندین جایزه ادبی از جمله «Age» سال و جایزه ادبی «ویکتورین پرمیر» شده‌اند. «شوباشینی جیاراتنام»، بازیگر مالزیایی نیز از دیگر قربانیان این حادثه بود.
وی که با نام مستعار «شوبا جایا» شناخته می‌شد، به همراه همسر و فرزندش هلند را به مقصد وطنش ترک کرده بود، اما هرگز به مقصد نرسید. جایا در حوزه‌های سینما، تئاتر و تلویزیون فعال بود. «گلن توماس»، خبرنگار سابق شبکه «بی.بی.سی» و فعال حقوق بشر هم از دیگر همسفران این افراد بود. توماس که به عنوان نماینده رسانه با موسسه سلامت جهانی همکاری داشت، به منظور شرکت در کنفرانس ایدز استرالیا راهی این سفر شد. به همه اینها دانشمندانی را اضافه کنید که گفته می‌شود از سرشناس‌ترین دانشمندان مبارزه با ایدز بوده‌اند.