معاون اقتصادی و مالی شرکت فولاد مبارکه اصفهان خبر داد :
۶۰۰ میلیون دلار ارزآوری در سال ۹۴
دنیای اقتصاد- امیرحسین نادری، معاون اقتصادی و مالی شرکت فولاد مبارکه اصفهان، با اشاره به شرایط شرکت فولادمبارکه در فضای کسب و کار، گفت: فولادمبارکه در حال حاضر در شرایط خوبی به سر میبرد و به یقین سال ۹۵ برای ما بهتر از سال ۹۴ است. آمارها نشان می دهد که در سال ۹۴ ما با کاهش سود و کاهش تولید مواجه بودیم در حالیکه امسال با وجود گذشت چند ماه شرایط رو به بهبودی است. در سالی که گذشت، میزان تولید محصولات نهایی شرکت به بیش از ۵ میلیون و۵۰۰ هزار تن رسید که نسبت به سال ۱۳۹۳ با کاهش ۵/ ۴ در صدی همراه بوده است.
دنیای اقتصاد- امیرحسین نادری، معاون اقتصادی و مالی شرکت فولاد مبارکه اصفهان، با اشاره به شرایط شرکت فولادمبارکه در فضای کسب و کار، گفت: فولادمبارکه در حال حاضر در شرایط خوبی به سر میبرد و به یقین سال ۹۵ برای ما بهتر از سال ۹۴ است. آمارها نشان می دهد که در سال ۹۴ ما با کاهش سود و کاهش تولید مواجه بودیم در حالیکه امسال با وجود گذشت چند ماه شرایط رو به بهبودی است. در سالی که گذشت، میزان تولید محصولات نهایی شرکت به بیش از ۵ میلیون و۵۰۰ هزار تن رسید که نسبت به سال ۱۳۹۳ با کاهش ۵/ ۴ در صدی همراه بوده است. همچنین میزان فروش شرکت با کاهش ۱۱ درصدی مواجه گردید. اما همانطور که گفتم سال ۹۵ شرایط تولید روند مطلوبی را طی می کند و پیش بینی ما مثبت است.
نادری با اشاره به فروش محصولات فولادمبارکه در بورس کالا گفت: فروش محصولات در بورس کالا، شیوه بسیار مثبتی است. چون کشف قیمتهای ما در بورس کالا صورت میگیرد و این باعث می شود تا حاشیه قیمت به شرکت برگردد و این برای ما مزیت است. وی افزود: پیش از این که ما محصولاتمان را در بازار غیر بورسی می فروختیم برخی از تولید کنندگان محصولات را از ما میخریدند و با حاشیه قیمت آن را در بیرون می فروختند اما امروز با فروش محصولات در بورس کالا این حاشیه قیمت به مجموعه بر می گردد که پنج سال است این شیوه رعایت می شود. وی در خصوص تعرفه های وارداتی که باعث شد سال گذشته محصولات فولادی به راحتی وارد کشور شوند افزود: یکی از معضلات گذشته ما همین تعر فه وارداتی روی محصولات خارجی بود که اینها به وفور وارد کشور می شدند و رقیبی برای محصولات ما بودند اما با تغییر تعرفه ها باعث شد که صنعت فولاد حیاتی دوباره بگیرد و به گونه ای صنعت داخل مورد حمایت قرار بگیرد. مثلاً چینی ها بازار فولاد ایران را هدف قرارداده بودند که اگر دولت در زمینه واردات، اقدامات خاصی انجام نمی داد محصولات چینی بازار ما را نابود می کردند. مثلاً در آمریکا ۲۵۰ درصد بر روی محصولات چینی تعرفه واردات بستند و این باعث می شود تا از نفوذ بی رویه شرکت ها جلوگیری شود.
معاون اقتصادی و مالی فولادمبارکه وضعیت صادرات و جذب بازارهای موردنظر شرکت را مناسب خواند و تصریح کرد: ما درحال حاضر صادرات خوبی به اروپا از جمله ایتالیا، فرانسه، آلمان و پرتغال داریم. سال گذشته نزدیک به دو میلیون تن صادرات داشتیم که این موضوع ارزآوری خوبی برای ما یعنی۶۰۰ میلیون دلار بهمراه داشت. البته در شرایطی که کشور با محدودیت ارزی مواجه است این ارقام ارزی عمده یک اتفاق خوبی است. کشور ما در زمینه تولید فولاد مزیت زیادی دارد و همه کشورهای همسایه بویژه عربستان، امارات، قطر و عمان سعی دارند تا در زمینه فولادسازی فعالیت گسترده ای داشته باشند. حتی در شرایطی که رکود جهانی بوجودآمده است، لیکن کشورما در زمینه تولید محصولات فولادی مزیت فراوانی دارد این مزیتها بواسطه گاز، سنگ آهن، نیروی انسانی و دسترسی به آبهای آزاد است. دو درصد مصرف فولاد دنیا دراین منطقه است و نیم درصد از آن در این منطقه تولید می شود و این نشان می دهد سرمایه گذاری در صنعت فولاد کماکان دارای مزیت است و باید این سرمایه گذاری را به دلیل مصرفی که دارد انجام بدهیم. داشتن معادن غنی سنگ آهن مزیت بزرگی است که باید از آن بهره برد .
وی شرایط فولاد مبارکه در مقابله با رقبا را مناسب ارزیابی نمود و گفت: کشورهای مختلفی مانند چین و هند فولاد تولید می کنند ولی جالب است که بدانید ما به هند هم فولاد صادر می کنیم. مزیت تولید در کشور ما بیشتر است و این مزیت ها نشان از خوش بینی ما از آینده دارد تا بازارها را یک به یک در آینده به دست بگیریم . نادری در توضیح شرایط سهام و سهامداران فولادمبارکه افزود: ما امسال در فولاد مبارکه با مشارکت ۵۰ درصدی سهامداران عمده یک افزایش سرمایه به رقم ۷۵۰۰ میلیارد تومان داشتیم در واقع این رقم ثبتی مبارکه شد و این افزایش سرمایه باعث گردید که شرکت فولادمبارکه بزرگترین شرکت بورسی محسوب شود که به نظر من سود سهام شر کت فولادمبارکه جای رشد زیادی دارد. ما چند طرح اجرایی در دست اقدام داریم ،یکی از آنها طرح سنگان که گندله سازی است و بالای ۸۰ درصد پیشرفت داشته است و صددرصد سهام آن مربوط به فولاد مبارکه است و امسال وارد مدار تولید می شود. طرح های دیگر هم ریخته گری شماره ۵ و توسعه در فولاد سبا است که می تواند در تولید محصولات مبارکه تأثیر داشته باشد و با تولید و فروش و سودآوری بیشتر، عایدی سرمایه گذارانی که سهام ما را خریداری کرده اند بیشتر شود.
وی در خصوص تعداد سهامداران فولادمبارکه گفت: فولادمبارکه حدوداً ۴۰ هزار سهامدار و ۷۵ هزار میلیارد سهام دارد البته این تعداد تا پایان سال ۱۳۹۴ اعلام می شود و ممکن است در سه ماهه سال ۹۵ این ارقام افزایش یافته باشد. در واقع ما هم در بورس کالا و هم در بورس حضور گسترده داریم از یک طرف محصولات ما در بورس کالا و از طرف دیگرسهام ما در بورس عرضه می شود. وی افزود: در حقیقت علی رغم تمام فشارهای ناشی از رکود اقتصادی، در بازار حضور داشتیم و سعی کردیم عملکرد مثبت خود را حفظ کنیم . با وجودی که دراین دوره سودها به نسبت گذشته کاهش پیدا کرده است اما کماکان عملکرد شرکت مثبت است . وی در زمینه مهم ترین ریسک های فولاد مبارکه افزود: مهم ترین ریسک های ما ریسک نرخ ارز، ریسک واردات و ریسک قیمت حامل های انرژی است. اساساً فولاد مبارکه بدین دلیل بوجود آمده است که بتواند دسترسی به منابع انرژی بویژه گاز طبیعی را داشته باشد .قیمت تمام شده گاز برای فولاد مبارکه حکم ماده اولیه را دارد و از آن به عنوان خوراک (ماده اولیه) استفاده می کند و اگر بنا باشد این مزیت را از مجموعه صنعت فولاد بگیریم و یا کم کنیم که دیگر فایده ای ندارد مثلاً اگر بدانیم که قراراست قیمت گاز برای ما بر مبنای قیمت های حامل های انرژی در دنیا محاسبه شود شاید در آن زمان تصمیم بگیریم با روش دیگری مثلاً به صورت کوره بلند فولاد را تولید کنیم ولی یکی از مزیت های کشور ما برای توسعه فولاد و قدرت منطقه شدن همین داشتن حامل های انرژی است که دیگرکشورها ندارند. باید نسبت به این موضوع هم ثبات داشته باشیم و هم سعی کنیم برای سودآوری و توسعه بیشتر صنایع، حمایت خود را حفظ کنیم . این موضوع ریسک انرژی ماست که باید در نظر بگیریم.
وی ادامه داد: دیگری ریسک ارز است. مثلاً افزایش و کاهش را درنظر بگیریم این رویه نرخ ارز در کشور برای صنایع شکننده است به گونه ای که وقتی قیمت ارز بالا می رود یک نوع ریسک ایجاد می شود و اگر قیمت کاهش یابد یک ریسک دیگری است.آن چیزی که برای ما مهم است ثبات رویه هاست. یعنی آن چیزی که صنایع کشور نیازمند آن است ثبات نرخ ارز نیست بلکه ثبات رویه های دولت برای تعیین نرخ ارز است . برفرض دولت اعلام کند می خواهد به صورت سالانه ۱۰درصد به نرخ ارز اضافه کند.اگر تولید کننده این را بداند دیگر بر مبنای آن برنامه ریزی می کند.یا حتی دولت می تواند رویه ثبات را درزمینه تورم هم در نظر بگیرد. البته قراراست طبق وعده دولت در شهریور ماه ارز تک نرخی شود . نادری تصریح کرد: برای شرکت مبارکه چون تراز ارزی مثبتی دارد و میزان صادرات آن بیشتر از مصارف است تک نرخی شدن ارز خیلی فرقی نمی کند چون در کل خرید و فروش ما با یک نرخ ارز صورت می گیرد ،اما ما از آن استقبال می کنیم.برای برخی از صنایعی که ارزبر هستند دو نرخی بودن ارز مشکل ساز است و اگر تثبیت نرخ ارز صورت گیرد برای آنها بهتر است .
ارسال نظر