جامعه قدرتمند در کنار سگها
محققان ژاپنی دریافتند سگها نیز روابط اجتماعی را درک میکنند. بر اساس دستاوردهای این پژوهش، سگها به اطرافیان صاحبان خود حساسیت نشان میدهند. در واقع، کسانی که ارتباط خوبی با صاحب سگ ندارند، مورد علاقه سگها هم نخواهند بود. بنابراین غذایی را که از طرف آنها به سگ داده میشود، قبول نمیکنند. این تحقیق روی ۱۸ سگ در سه گروه مختلف انجام شد. به این ترتیب که صاحب سگ برای باز کردن یک جعبه از دو نفر غریبه کمک میگرفت. در گروه اول، صاحب سگ از یکی از افراد درخواست کمک میکرد و وی این درخواست را نمیپذیرفت؛ در گروه دوم، صاحب سگ از یکی از افراد درخواست کمک میکرد و وی نیز با صاحب سگ همکاری میکرد.
محققان ژاپنی دریافتند سگها نیز روابط اجتماعی را درک میکنند. بر اساس دستاوردهای این پژوهش، سگها به اطرافیان صاحبان خود حساسیت نشان میدهند. در واقع، کسانی که ارتباط خوبی با صاحب سگ ندارند، مورد علاقه سگها هم نخواهند بود. بنابراین غذایی را که از طرف آنها به سگ داده میشود، قبول نمیکنند. این تحقیق روی 18 سگ در سه گروه مختلف انجام شد. به این ترتیب که صاحب سگ برای باز کردن یک جعبه از دو نفر غریبه کمک میگرفت. در گروه اول، صاحب سگ از یکی از افراد درخواست کمک میکرد و وی این درخواست را نمیپذیرفت؛ در گروه دوم، صاحب سگ از یکی از افراد درخواست کمک میکرد و وی نیز با صاحب سگ همکاری میکرد. در هر دو گروه نیز نفر سوم نقشی خنثی داشت و کلا از وی درخواستی برای کمک داده نمیشد. در گروه سوم نیز هیچکدام از افراد غریبه با صاحب سگ همکاری نداشتند. پس از انجام این سناریو، دو فرد غریبه به سگها غذا تعارف میکردند. نتایج این تحقیق نشان میداد سگ غذای تعارفشده از سوی افرادی را که نقش خنثایی داشتند (کلا درخواستی برای کمک به آنها داده نشده بود) راحتتر قبول میکرد و در مقابل نیز، از فردی که در خواست کمک را نپذیرفته بود، غذایی
قبول نمیکرد. این موضوع نشان داد که سگها روابط عاطفی و اجتماعی میان انسانها را درک میکنند. این موضوع یکی از ویژگیهای اصلی ایجاد جامعهای است که مشارکت بالایی در آن وجود دارد. بنابراین، سگها در این پژوهش نشان دادند که میتوانند با انسانها مشارکت مناسبی داشته باشند و یک جامعه با اهداف مشترک تشکیل دهند. در انسانها نیز چنین ویژگی در سنین 2 تا 3 سالگی بروز میکند.
ارسال نظر