بورس تا کجا میتازد...؟
علیرضا باغانی عضو گروه بورس بازدهی بازار سرمایه به ۱۰۵درصد رسید. فعالان و معامله گران بورس در سال ۹۲ روزهایی رویایی را سپری کردند، روزهایی توام با سودهایی سنگین و شرایطی که بدون تردید در هیچ سالی از فعالیت بازار سرمایه به این شدت و حدت رخ نداده است. بازار سرمایه از لحاظ ارزش معاملات نیز رکوردهای جالبی تاکنون به ثبت رسانده، به عنوان مثال در حالی که ارزش روزانه معاملات مسکن در کشور عددی معادل ۲۵۰ میلیارد تومان گزارش شده، متوسط ارزش روزانه معاملات در بازار سهام به ۳۵۰ میلیارد تومان رسیده و این شرایط سبب شده تا قد و قواره بورس خیلی بزرگتر از قبل شده و حتی دلارهای خانگی نیز روانه بازار سرمایه شوند.
علیرضا باغانی عضو گروه بورس بازدهی بازار سرمایه به 105درصد رسید. فعالان و معامله گران بورس در سال 92 روزهایی رویایی را سپری کردند، روزهایی توام با سودهایی سنگین و شرایطی که بدون تردید در هیچ سالی از فعالیت بازار سرمایه به این شدت و حدت رخ نداده است.
بازار سرمایه از لحاظ ارزش معاملات نیز رکوردهای جالبی تاکنون به ثبت رسانده، به عنوان مثال در حالی که ارزش روزانه معاملات مسکن در کشور عددی معادل 250 میلیارد تومان گزارش شده، متوسط ارزش روزانه معاملات در بازار سهام به 350 میلیارد تومان رسیده و این شرایط سبب شده تا قد و قواره بورس خیلی بزرگتر از قبل شده و حتی دلارهای خانگی نیز روانه بازار سرمایه شوند.نظر سنجی اخیر یک برنامه تلویزیونی هم از استقبال 63 درصد از سرمایهگذاران برای داد و ستد سهام در بورس حکایت دارد، اما به واقع آیا این شرایط بورس نگرانکننده نیست؟در خصوص شائبه حبابی بودن یا نبودن بازار، تحلیل گران خبره بر عدموجود حباب در بورس اذعان دارند، اما نگرانی عمیقتر اینکه نقدینگی در گردش بورس و عملا بازدهی بازار که باید نصیب بخش تولید شود، نصیب نوسان گیران میشود و عملا بازار سرمایه از رسالت اصلی خود که تزریق نقدینگی و تامین مالی برای بخش تولید است، در حال فاصله گرفتن است.پس بهتر است به جای ایجاد شائبه، کمی عمیقتر تحلیل کنیم و اینکه چه کسانی از سود آوریهای رویایی بورس سود بردهاند و آیا بخش تولید توانسته از این کیک بزرگ و شیرین چیزی نصیب خود
کند
ارسال نظر