ضرورت نظارت دولت بر مناقصه های نفتی
ناصر بکتاش تولید کننده مواد نفتی با وجود آنکه شرکت درین کاشان به لحاظ فنی توان تولید ۹۰ درصد وزن سیالات حفاری ایران را دارد، اما به دلیل آنکه دولت مطالبات خود را به شرکت ها پرداخت نمی کند، با مشکلاتی مواجه شده است . این در حالی است که تازه ترین دستاورد این شرکت تولید» زانتان گام «بوده واین اقدام صرفه جویی ارزی بالایی برای کشور به همراه داشته است. در همین حال شرکت درین کاشان درامتیاز بندی فنی همواره بالاترین امتیاز را کسب کرده ، اما با این وجود در اغلب مناقصه ها این امتساز بندی مورد توجه قرار نمی گیرد.
ناصر بکتاش تولید کننده مواد نفتی با وجود آنکه شرکت درین کاشان به لحاظ فنی توان تولید 90 درصد وزن سیالات حفاری ایران را دارد، اما به دلیل آنکه دولت مطالبات خود را به شرکت ها پرداخت نمی کند، با مشکلاتی مواجه شده است . این در حالی است که تازه ترین دستاورد این شرکت تولید» زانتان گام «بوده واین اقدام صرفه جویی ارزی بالایی برای کشور به همراه داشته است.در همین حال شرکت درین کاشان درامتیاز بندی فنی همواره بالاترین امتیاز را کسب کرده ، اما با این وجود در اغلب مناقصه ها این امتساز بندی مورد توجه قرار نمی گیرد. مشکلات دیگری نیز وجود دارد ، از جمله اینکه مناقصه های نفتی برنامه منطمی ندارد و این موضوع امکان برنامه ریزی و تجهیز فضای کارگاهی را از ما می گیرد. از سوی دیگر، پرداخت مطالبات شرکت ها نیز با مشکل همراه است.شرایط اغلب مناقصات کاملا یک طرفه است و معمولا به صورت برد - برد نیست. این در حالی است که در گذشته معیار انتخاب شرکت ها در مناقصات ، بر اساس کسب امتیازهایی بود که شرکت ملی نفت ایران به آنها می داد. اما متاسفانه این موضوع اخیرا در نظر گرفته نمی شود و شرکت ها بدون آنکه گزینش شوند، امکان حضور و برنده شدن در مناقصات
را دارند . این امر باعث شده ،شرکت هایی که حتی خوشنام هم نیستند در مناقصات برنده شوند.تداوم این روند آسیب های جدی به بدنه صنعت نفت وارد خواهد ساخت.
ارسال نظر