راهکارهایی برای افزایش سرعت مرورگر فایرفاکس
اگر از کاربران مرورگر فایرفاکس هستید و گشت و گذار خود را در اینترنت با این مرورگر محبوب انجام میدهید؛ میتوانید در این مطلب با ترفندهای سادهای برای افزایش سرعت مرورگر فایرفاکس آشنا شوید. کاربران همیشه در اینترنت به دنبال افزایش سرعت هستند، این سرعت پارامترهای مختلفی دارد که بیشتر آنها به سرویسدهنده اینترنتی و نوع سرویسی که خریداری کردهاید مربوط میشود؛ اما در این بین مرورگرهایی هم هستند که ادعا میکنند سرعت کاربران را در حین گشت و گذار در اینترنت بهبود میبخشند. از طرف دیگر اجرا شدن و عملکرد سریع در باز کردن پنجرهها و تعامل با مرورگر نیز ملاک است و گاهی اوقات پس از استفاده زیاد از فایرفاکس ممکن است احساس کنید که تعامل با این مرورگر به کندی انجام میشود.
اگر از کاربران مرورگر فایرفاکس هستید و گشت و گذار خود را در اینترنت با این مرورگر محبوب انجام میدهید؛ میتوانید در این مطلب با ترفندهای سادهای برای افزایش سرعت مرورگر فایرفاکس آشنا شوید. کاربران همیشه در اینترنت به دنبال افزایش سرعت هستند، این سرعت پارامترهای مختلفی دارد که بیشتر آنها به سرویسدهنده اینترنتی و نوع سرویسی که خریداری کردهاید مربوط میشود؛ اما در این بین مرورگرهایی هم هستند که ادعا میکنند سرعت کاربران را در حین گشت و گذار در اینترنت بهبود میبخشند. از طرف دیگر اجرا شدن و عملکرد سریع در باز کردن پنجرهها و تعامل با مرورگر نیز ملاک است و گاهی اوقات پس از استفاده زیاد از فایرفاکس ممکن است احساس کنید که تعامل با این مرورگر به کندی انجام میشود. به همین منظور قصد داریم ۴ ترفند ساده را معرفی کنیم که سرعت مرورگر فایرفاکس را بیشتر میکند.
مدیریت کَش (Cache) فایرفاکس: فایرفاکس از Cache برای ذخیره فایلهای مشخصی از وبسایتهایی که به آنها مراجعه میکنید جهت افزایش سرعت استفاده میکند، به این ترتیب قسمتی از اطلاعات وبسایت پس از اینکه آنرا با فایرفاکس باز کردید در Cache این مرورگر باقی میماند و در دفعات بعدی این اطلاعات که در بیشتر مواقع ثابت هستند و تغییر نمیکنند مجددا بارگذاری نمیشود تا از این طریق سرعت باز شدن وبسایت بیشتر شود. این امر در نگاه اول منطقی به نظر میرسد و بیشتر مرورگرها از Cache استفاده میکنند؛ اما مشکل جایی خود را نشان میدهد که اطلاعات ذخیره شده در Cache در دراز مدت زیاد میشود. به این ترتیب در حین باز کردن صفحه وبسایت، فایرفاکس باید در میان اطلاعات زیاد ذخیره شده در Cache به دنبال اطلاعات وبسایت باز شده بگردد. خوشبختانه فایرفاکس برای این مشکل راهحل آسانی را در نظر گرفته است. برای مدیریت Cache کافی است تا به منوی فایرفاکس رفته و گزینه Advanced و سپس Network را انتخاب کنید. در اینجا بهراحتی میتوانید اطلاعات ذخیره شده در Cache را پاک کنید یا اینکه حجم ذخیرهسازی این اطلاعات را کمتر کنید تا پس از ذخیره شدن مقدار مشخصی از اطلاعات، اطلاعات مازاد بر روی آنها ذخیره شود و حجم آنها در دراز مدت زیاد نشود.
ریفرِش یا تازهسازی فایرفاکس: اگر از حرفهایهای ویندوز ۱۰ هستید حتما به خوبی میدانید که در این نسخه از ویندوز قابلیتی جدید به نام ریفرِش اضافه شده است. عملکرد ریفرِش در فایرفاکس نیز همانند ریفرش ویندوز ۱۰ است. با انتخاب ریفرش در مرورگر فایرفاکس بیشتر تنظیمات مرورگر ریست میشود. جالب است بدانید که با ریفرش فایرفاکس تمامی اطلاعات شخصی کاربر دست نخورده باقی میماند و بوکمارکها، گذرواژهها، تاریخچه مرور وبسایتها و فایلهای کوکی (Cookies) سر جای خود باقی میمانند. به این ترتیب ریفرش کردن فایرفاکس ممکن است مشکلات کندی این مرورگر را برطرف کند، اگر با مشکل دیگری در فایرفاکس نیز برخورد کردهاید پیشنهاد میکنیم یک بار فایرفاکس را ریفرش کنید، چه بسا که این مشکلات حل شوند. برای ریفرش کردن فایرفاکس در قسمت آدرس بار عبارت About:Support را تایپ کنید سپس گزینه Refresh Firefox را انتخاب کنید. ناگفته نماند با ریفرش کردن ممکن است نیاز باشد بعضی از تنظیمات را مجددا انجام دهید.
افزونههای نصب شده را مدیریت کنید: نصب بیش از حد نرمافزار باعث کندی و اختلال در عملکرد سیستمعامل میشود، این امر برای مرورگرها نیز صدق میکند و اگر افزونه و پلاگینهای زیادی را نصب کنید احتمال کند شدن سرعت فایرفاکس بسیار زیاد است. بد نیست بدانید حذف یا غیر فعال کردن افزونههای غیر ضروری نه تنها به افزایش سرعت کمک میکند بلکه امنیت مرورگر فایرفاکس و حضور کاربر در فضای اینترنت را نیز ارتقا میدهد. فرآیند حذف و غیر فعال کردن افزونههای نصب شده نیز بسیار راحت است، برای این کار کافی است تا به قسمت Add-ons در منوی فایرفاکس رفته و افزونه و پلاگینهای غیر ضروری را به راحتی غیر فعال کنید. در اینجا ذکر این نکته لازم است که حذف یا غیر فعال کردن پلاگینهای بخصوصی که از آنها در فایرفاکس استفاده میکنید ممکن است به عملکرد این مرورگر صدمه بزند، با این حساب پیشنهاد میکنیم قبل از غیرفعال کردن پلاگینها حتما از بیضرر بودن این کار اطمینان حاصل کنید. توجه داشته باشید که پلاگینهای فایرفاکس را تنها میتوان غیرفعال کرد؛ اما افزونهها را میتوان غیرفعال کرد یا اینکه آنها را به طور کامل حذف کرد.
این دو افزونه را حتما نصب کنید: درست است که گفتیم افزونههای غیر ضروری فایرفاکس را برای سرعت بیشتر این مرورگر حتما پاک کنید؛ اما دو افزونه هست که پیشنهاد میکنیم برای دسترسی به سرعت بیشتر در فایرفاکس آنها را حتما نصب کنید. اولین افزونهای که به چالاکی فایرفاکس شما کمک میکند، افزونه Auto Unload Tab است، این افزونه پس از مدت زمان مشخص شدهای توسط کاربر، تبهای غیر فعال را میبندد. کاملا مشخص است که باز بودن تب کمتر در فایرفاکس به معنای مصرف کمتر منابع سیپییو و رم سیستم است. گاهی اوقات هم تبهایی هستند که ممکن است با آنها کار نداشته باشید؛ اما نخواهید این افزونه به صورت خودکار آنها را ببندد، در این صورت کافی است تا برای افزونه Auto Unload Tab مشخص کنید که کدام تبها هرگز به صورت خودکار بسته نشوند. افزونه دیگری که پیشنهاد میکنیم از نصب آن در فایرفاکس غافل نشوید، افزونه Speed Tweaks است، این افزونه دسترسی کاربر را به ویژگیهای مخفی فایرفاکس میسر میکند. به این ترتیب کاربر قادر است سرعت و عملکرد فایرفاکس را با اعمال تنظیمات مختلف، بهینهتر کند. افزونه Speed Tweaks به بهبود سرعت و عملکرد فایرفاکس کمک میکند؛ اما باز هم پیشنهاد میکنیم قبل از اعمال تغییرات در این افزونه برای بیشتر شدن سرعت فایرفاکس، تنظیمات لازم این افزونه را در اینترنت جستوجو کرده تا به بهترین سرعت دست پیدا کنید.
ارسال نظر