دانشگاه بر اساس مقررات شورای عالی فرهنگی حق فعالیت در حوزه موسیقی را دارد
مهر- معاون فرهنگی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: کانون موسیقی دانشگاه فردوسی بر اساس مقررات شورای عالی انقلاب فرهنگی حق فعالیت در حوزه موسیقی را دارد. دکتر علی یوسفی در همایشی با عنوان هنر، ضرورتی انکارناپذیر که در تالار رجائی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: در پی اقدام نادرستی که در این دانشگاه به منظور جلوگیری از اجرای موسیقی صورت گرفت نیاز به تصویب قانونی جدید داریم تا استقلال و هویت دانشگاه حفظ شود. وی با تاکید براینکه شورای عالی انقلاب فرهنگی با تصویب قانونی جدید باید جلوی مداخله در دانشگاه را بگیرد، ادامه داد: در پشت این اقدام نادرست، خیر و زیبایی دیده می‌شود و باز شدن فضای گفت‌وگو در مسائلی که تبدیل به تابو شده بودند از پیامدهای خوب این اتفاق است.
یوسفی با اشاره به اینکه هنر در جامعه مدرن ضرورتی انکارناپدیر و نمایش خلاقانه احساسات آدمی است، افزود: در هر شرایطی هنر یک امر پسندیده است و هیچ نازیبایی را نمی‌توان به هنر نسبت داد. وی با اشاره به برخورد دستگاه قضایی با برگزاری کنسرت در این دانشگاه گفت: در پی اتفاق نادری که در این دانشگاه رخ داد، واکنش مسئولان بسیار خوب بوده است و ما امیدواریم با تصویب قانونی جدید دیگر شاهد اینگونه اتفاقات در سطح دانشگاه نباشیم.
در ادامه دکتر محمود فتوحی از اساتید گروه ادبیات دانشگاه فردوسی مشهد گفت: در تاریخ همیشه مخالفت‌هایی با هنر صورت گرفته است. به طور مثال در کتاب جمهوری، افلاطون شاعران را از جمهور اخراج می‌کند به این دلیل که حضورشان مانع تحقق جامعه آرمانی است و یا «روسو» که سرگرمی هنری را فاسد کننده جامعه می‌دانست. وی افزود: در مقابل گروهی دیگر هستند که هنر را خیر اخلاقی دانسته و معتقدند هنر در ذات خود حامل زیبایی و کمال است، همچنان که ادیبان مختلف هنرها را بخشی از آیین خود دانسته‌اند به این اعتبار که هنر در ذات خود هماهنگی و اعتدال را به همراه دارد.

عدم تشخیص امر شهوانی از امر کمالی
این مدرس دانشگاه در ادامه گفت: متاسفانه امروز در جامعه امر شهوانی و امر کمالی از هم تشخیص داده نمی‌شود و عدم تفکیک این‌ها باعث شده که هنر را در معرض اتهام قرار داده و این امر زیبا را مورد بی‌مهری قرار دهیم.
فتوحی گفت : بر این اساس باید در جامعه ذوق اجتماعی پرورش یابد تا تشخیص امر شهوانی از امر هنری ممکن گردد که در این صورت مردم جامعه با شناخت هنر و با تهذیب ذوق در شناخت امر زیبا و کمالی به آسانی عمل خواهند کرد. وی با بیان اینکه هنر و ادبیات عرصه تمرین آزادی است، افزود: در برابر امر هنری پویایی تفسیر و اندیشه ایجاد می‌شود و نبود هنر در محیط‌های علمی منجر به جمود علمی خواهد شد.
مدرس ادبیات دانشگاه فردوسی افزود: هنر پدیدآورنده حس تعلق و هویت بخشی است، آنچنانکه برای شناخت هر قوم و ملتی به سراغ هنر آنان می‌روند و امروز تبدیل دانشگاه تنها به محل تحصیل علم و مکانی عاری از هنر یعنی تولید دانشمندانی بدون بینش که قابل کنترل هستند.