فرصت طلایی توافق
مذاکرات هسته ای ایران با گروه ۱+۵ این هفته در شرایطی ادامه یافت که ضربالاجل نهایی توافق روز سهشنبه۹ تیر به پایان رسید. در این دور از گفتوگوها وزیران خارجه ایران و آمریکا در چند دیدار پیاپی به بررسی آخرین تحولات مذاکرات هستهای پرداختند. همچنین وزیران خارجه ایران و ۱+۵ هم بهطور مستمر دیدارها و ملاقاتهایی را در چارچوب مذاکرات جامع انجام دادند. هرچند در فاصله یک روز مانده به پایان ضربالاجل ۳۰ ژوئن برخی وزیران خارجه از جمله ظریف به کشورهایشان رفتند تا آخرین رایزنیها را با مقامات عالی کشورشان داشته باشند.
مذاکرات هسته ای ایران با گروه 1+5 این هفته در شرایطی ادامه یافت که ضربالاجل نهایی توافق روز سهشنبه9 تیر به پایان رسید. در این دور از گفتوگوها وزیران خارجه ایران و آمریکا در چند دیدار پیاپی به بررسی آخرین تحولات مذاکرات هستهای پرداختند. همچنین وزیران خارجه ایران و 1+5 هم بهطور مستمر دیدارها و ملاقاتهایی را در چارچوب مذاکرات جامع انجام دادند. هرچند در فاصله یک روز مانده به پایان ضربالاجل 30 ژوئن برخی وزیران خارجه از جمله ظریف به کشورهایشان رفتند تا آخرین رایزنیها را با مقامات عالی کشورشان داشته باشند. وزیر خارجه کشورمان بازگشت به تهران را از قبل برنامهریزی شده دانست و گفت که این بازگشت عادی است، اما گزارشهای رسانهها از بازگشت او برای مشورت نهایی با مقامات کشور حکایت دارد. او البته روز سهشنبه دوباره راهی وین شد این بار اما حسین فریدون دستیار ویژه رئیسجمهوری و علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی را هم با خود به همراه برد. ارنست مونیز، وزیر انرژی آمریکا نیز در این دور از مذاکرات در وین حضور دارد. ماموریت مونیز و صالحی گفتوگو پیرامون مسائل فنی مرتبط با انرژی اتمی است. در این دور از گفتوگوها
آمانو مدیرکل آژانس در دو مقطع در محل مذاکرات حاضر شد و با هیاتهای سیاسی گفتوگو کرد. در روزهای پایانی ضربالاجل اگرچه خبری از تمدید بلند مدت مذاکرات نبود اما برخی مقامات از کشیده شدن مذاکرات به وقت اضافه و نیز مراحل آخر نگارش متن جامع خبر دادند. درهمین حال در شرایطی که منابع خبری از باقی ماندن اختلافات خبر دادند همزمان برخی رسانههای غربی هم بازی مقصر جلوه دادن طرف ایرانی برای هرگونه شکست احتمالی مذاکرات را در پیش گرفتند.
ارسال نظر