افسانههایی برای باتری دستگاههای هوشمند
در نظرسنجیها اغلب بدترین نظرات به باتری گوشی مربوط میشود. در واقع هیچ چیز آزاردهندهتر از تمام شدن این منبع انرژی جادویی وجود ندارد. با توجه به فراگیر بودن این مشکل در میان صاحبان گوشی هوشمند، تعجبی ندارد که مردم از هر روشی برای طولانی کردن عمر باتری و سالم نگهداشتن آن استفاده میکنند. بهتر است بدانید که بیشتر این حقهها و روشها اشتباه هستند و انتظارات شما را برآورد نخواهند کرد. شاید شما هم به برخی از این افسانههای مربوط به باتری اعتقاد داشته باشید. حالا وقت آن رسیده که به اشتباه بودن آنها پی ببرید.
در نظرسنجیها اغلب بدترین نظرات به باتری گوشی مربوط میشود. در واقع هیچ چیز آزاردهندهتر از تمام شدن این منبع انرژی جادویی وجود ندارد. با توجه به فراگیر بودن این مشکل در میان صاحبان گوشی هوشمند، تعجبی ندارد که مردم از هر روشی برای طولانی کردن عمر باتری و سالم نگهداشتن آن استفاده میکنند. بهتر است بدانید که بیشتر این حقهها و روشها اشتباه هستند و انتظارات شما را برآورد نخواهند کرد. شاید شما هم به برخی از این افسانههای مربوط به باتری اعتقاد داشته باشید. حالا وقت آن رسیده که به اشتباه بودن آنها پی ببرید.
افسانه اول: ماندن گوشی در حالت شارژ در تمام طول شب برای باتری بد است
«شارژ شدن بیش از حد» عبارتی است که در این بخش آن را بسیار میشنویم. اساس این ایده بر این است که اگر بعد از شارژ شدن گوشی تا ۱۰۰ درصد آن را همچنان متصل به شارژر باقی بگذارید، گنجایش باتری شما کاهش پیدا خواهد کرد. بهتر است بدانید که دقیقا اینطور نیست. این افسانه از حقیقتهایی قدیمی ریشه میگیرد، پس چندان تعجبآور نیست که هنوز هم آن را میشنویم. در ایام گذشته، اگر باتریهای لیتیوم یونی را برای مدت طولانی به شارژر متصل میگذاشتید، بیشازحد داغ میشدند. افزایش دما به باتری صدمه وارد کرده و کارآیی آن را کاهش میدهد. حتی در برخی موارد ترکیدن باتری هم مشاهده شده است.اما اکنون دستگاههای مدرن در مدیریت انرژی هوشمندانهتر عمل میکنند. به همین علت اگر در تمام مدت هم دستگاه را به شارژر متصل باقی بگذارید، هیچ اتفاق خاصی نمیافتد. در تنها موردی که باید نگران سلامت باتری باشید، هنگامی است که قاب گوشی اجازه از دست دادن حرارت را ندهد. در غیر این صورت هرچقدر که خواستید گوشی را شارژ کنید. در حقیقت در صورت متصل ماندن شارژر به گوشی پس از شارژ شدن کامل، ادامه شارژ با سرعتی برابر با دشارژ شدن باتری انجام خواهد شد که نسبت به خالی شدن کامل برای باتری مفید هم هست.
افسانه دوم: باتری را قبل از شارژ دوباره، کاملا خالی کنید
هرکسی که با این داستان قدیمی به اذیت کردن شما بپردازد بهطورکلی نوع باتری را اشتباه گرفته است. منظور اصلی این افراد باتریهای نیکل کادمیوم یا نیکل هیدرید فلز بوده و این در حالی است که باتریهای گوشیهای هوشمند لیتیوم یون هستند.در این مورد هم ، این افسانه دارای ریشههای معقولی است. کاملا درست است که باتریهای نیکل محور قدیمی، اگر قبل از شارژ دوباره بهصورت کامل خالی نشوند ظرفیت اصلی خود را بهاصطلاح فراموش میکنند؛ اما لیتیوم یون بازی دیگری است. آنها راههای بسیار هوشمندانهای برای نگهداشتن حساب اینکه تابهحال چند دفعه شارژ شدهاند را در اختیار دارند؛ مثلا اگر ۶۰ درصد باتری گوشی را استفاده کرده و بعد آن را دوباره شارژ کنید، این شارژ دوباره بهعنوان یک چرخه شارژ کامل محسوب نمیشود. در طول روز بعد بهمحض اینکه تا ۴۰ درصد از باتری استفاده کنید، به شمارشگر چرخههای شارژ یک واحد اضافه خواهد شد.درست است که باتریهای لیتیوم یونی با هر چرخه شارژ ضعیف میشوند، اما این اثر چندان هم بزرگ نیست. بیشتر گوشیهای هوشمند حتی تا چند سال پس از استفاده بیش از ۸۰ درصد ظرفیت شارژ خود را حفظ میکنند. ازآنجاییکه بیشتر کاربران در این مدت یا باتری گوشی را عوض کردهاند یا بهطورکلی گوشی جدیدی برای خود تهیه میکنند، دلیلی برای نگرانی وجود ندارد.
افسانه سوم: همیشه از شارژر اصل خود گوشی استفاده کنید
رک و پوستکنده بگوییم که علت وجود این افسانه صرفا بازاریابی شرکتها است. هرگاه گوشی جدیدی از یک تولیدکننده خریداری کنید، بهاحتمالزیاد در دستورالعملهایی که همراه با گوشی عرضه شده میخوانید که همیشه تنها باید شارژری را که همین کمپانی، مخصوص برای این گوشی تولید کرده خریداری کنید. معلوم است که آنها میخواهند لوازم جانبی را هم از خودشان بخرید! اما علت آن سلامت باتری نیست و فقط به افزایش سود مربوط میشود. هر شارژر متفرقهای هم اصل کار را انجام خواهد داد. البته موارد استثنایی هم وجود دارد، مخصوصا اگر صحبت از کابلهای USB-C در میان باشد. ممکن است شارژر متفرقه قادر به شارژ با سرعت شارژر اصلی گوشی شما نباشد، اما در بیشتر اوقات بهخوبی کار خواهد کرد. البته بهتر است از مغازههای کوچک و دورافتاده شارژر خود را تهیه نکنید. ممکن است در میان آنها شارژرهایی وجود داشته باشد که واقعا به گوشی صدمه بزنند.
افسانه چهارم: هیچگاه از گوشی در حال شارژ شدن استفاده نکنید
این مورد درواقع نوعی ترس از شک و ناشناختهها است که تا به حال زنده مانده و مدرک واقعی برای پشتیبانی از آن وجود ندارد. برخی میگویند که امکان دارد استفاده از گوشی که در حال شارژ شدن است، به منفجرشدن گوشی، آتش گرفتن و یا برقگرفتگی بینجامد. با اینکه به اندازه ترس کرهایها از مرگ توسط پنکه در اتاقی دربسته بیاساس نیست (چنین افسانهای بین کرهایها وجود دارد!)، اما از نظر منطقی دلیلی برای ترس از این موضوع وجود ندارد.
افسانه پنجم: بستن کامل برنامهها عمر باتری را افزایش میدهد
از پخش کردن این دروغ دست بردارید. برنامههای اینچنین که با عنوان App Killer شناخته میشوند، نهتنها به افزایش عمر باتری کمک نمیکنند، بلکه میتوانند شرایط را بدتر هم کنند. البته چند ماهی در سال ۲۰۰۹ این برنامهها به روانتر کار کردن اندروید کمک کردند. بعد اندروید در استفاده از منابعش بسیار هوشمندانهتر عمل کرد. سپس App Killerها به جای محافظت از منابع، تمامی آن را در اختیار خود میگرفتند. بهاینترتیب قبل از اینکه به شهرت آنچنانی دست پیدا کنند، بلااستفاده شدند.حتی اگر به کمک Force Stop در تنظیمات، به قتلعام برنامههایی که در پسزمینه به اجراشدن ادامه میدهند بپردازید یا اینکه آنها را از لیست برنامههایی که بهتازگی بازشدهاند خارج کنید، بیش از اینکه به ذخیره باتری کمک کرده باشید آن را هدر دادهاید. بهتر است بدانید که بیشتر برنامهها بعدازاینکه بسته میشوند بهطور خودکار دوباره شروع به اجراشدن میکنند، به این معنی که اگر آنها را به حال خود بگذارید منابع کمتری بهکار گرفته میشوند. دیگر اینکه بزرگترین قاتل باتری صفحهنمایش گوشی است. پس هرچه بیشتر صفحه گوشی را روشن نگهداشته و به بستن برنامهها بپردازید، باتری هم سریعتر تمام خواهد شد.
ارسال نظر