اوج‌گیری «نفت پاسارگاد» درکسب بازارهای صادراتی
"انعقاد بزرگترین قرارداد فروش قیر کشور"، "برگزاری کنفرانس بین المللی قیر آبانماه در تهران"،" فراهم سازی فضا برای تشکیل اوپک قیری"، "تلاش برای راه اندازی موسسه‌ای برای تعیین کیفیت قیر در کشور" و "برنامه ریزی برای بازیابی بازارهای جهانی " اقداماتی است که در کمتر از یکسال گذشته از سوی مدیرعامل شرکت نفت پاسارگاد اجرا یی شده و یا در حال انجام است. محسن دلاویز که ایده رهبری قیر منطقه را در سر دارد با زمینه سازی فضایی برای انعقاد قراردادهای بلند مدت این مجموعه با کشورهای حاشیه خلیج فارس و برخی کشورهای اروپایی به دنبال معرفی قیر باکیفیت ایرانی به دنیا و کسب مداوم بازارهای صادراتی است. او که چندی پیش با انعقاد قرارداد فروش 500 هزار تنی قیر این شرکت به یکی از کشورهای همسایه نه تنها تحرکی در بازار راکد سرمایه ایجاد کرد بلکه نوید بازیابی بازارهای صادراتی قیر و بازگشت رونق فروش این محصول در بورس کالا را نیز به ارمغان آورد. از سوی دیگر با توجه به نظر کارشناسان مبنی بر اینکه وضعیت بازار قیر در شرایط نامطلوبی قراردارد به نظر می‌رسد فعالیت بیش از پیش نفت پاسارگاد و تداوم انعقاد قراردادهای بلندمدت می‌تواند منجر به تقویت بازاریابی ایران به منظور گذار از تحریم‌ها در مقطع کنونی شود. دلاویز که حدود یکسال است بر کرسی مدیرعاملی نفت پاسارگاد تکیه زده مهمترین هدف خود را افزایش تولید و توسعه بازارهای صادراتی این مجموعه عنوان کرد. او در حالی چند هفته پیش قرارداد فروش 500 هزارتنی قیر این شرکت را با یکی از کشورهای همسایه منعقد کرده است که حجم صادرات نفت پاسارگاد در سال گذشته حدود 800 هزار تن بوده است. در ادامه متن گفت‌گو با محسن دلاویز، مدیرعامل شرکت نفت پاسارگاد را می‌خوانید.


استراتژی جدید نفت پاسارگاد
مدیرعامل شرکت نفت پاسارگاد با اشاره به تلاش این مجموعه برای معرفی هر چه بیشتر برند قیر باکیفیت ایرانی،اظهارکرد: به این منظور مجموعه نفت پاسارگاد اقدام به تعریف استراتژی جدید و تقویت بخش‌های مختلف این مجموعه کرده است که از جمله آن می‌توان به چابک‌سازی ساختار، تقویت و شفافیت حوزه بازرگانی، ایجاد واحد مهندسی بازار برای رصد بازارهای بین‌‌المللی، برنامه‌ریزی برای اخذ قراردادهای بلندمدت، تلاش برای راه‌‌اندازی دفاتر فروش خارجی در دیگر کشورها و ایجاد شرکت‌های تابعه تخصصی در حوزه مدیریت و توزیع، اشاره کرد. وی همچنین افزود: متاسفانه در حوزه پروژه‌های نفت پاسارگاد در چند سال گذشته رخوتی حاکم شده بود که با راه‌اندازی معاونت پروژه‌ها و واحد مهندسی توسعه توانستیم حرکت‌هایی را در این بخش آغاز کنیم. دلاویز ادامه داد: این مجموعه در تلاش است تا مرکز تحقیقات و آموزش قیر و آسفالت کشور را نیز راه‌اندازی کند.


راه اندازی بزرگ ترین انبار ذخیره قیر کشور
دلاویز با تاکید بر برنامه این مجموعه بر افزایش تولید و ذخیره‌سازی قیر در کشور افزود: پروژه کارخانه قیرسازی آبادان که در زمان حاضر 87 درصد پیشرفت فیزیکی دارد به افزایش ظرفیت پنج برابری این کارخانه می‌انجامد و روزانه 2 هزار و 400 تن قیر تولید می‌کند. وی افزود: همچنین ما در حال راه‌اندازی بزرگ‌ترین انبار قیر در بندرعباس هستیم که پس از پایان پروژه این مجموعه می‌تواند 600 هزار بشکه قیر در سال انبار کند. وی با بیان اینکه فاز اول این پروژه تا پایان دی‌ماه راه‌اندازی می‌شود و می‌توانیم 300هزار بشکه انبار کنیم، افزود: این پروژه تاثیر بسیار زیادی در بحث قراردادهای بلندمدت و توان ما در تضمین این قراردادها دارد.
وی همچنین افزود: مجموعه نفت پاسارگاد بر تولید تمرکز کرده‌ است و ما برای سال‌جاری رشد ۳۰ درصدی در تولید را در بودجه پیش‌بینی کرده‌ایم و امیدواریم به بودجه امسال و سال آینده دست پیدا کنیم. وی ادامه داد: این طرح در زمینی به مساحت ۱۳هکتار در حال اجرا است و بزرگ ترین انبار ذخیره قیر کشور خواهد شد.


افزایش درخواست جهانی برای انعقاد قرارداد
دلاویز با اشاره به انعقاد قرارداد بلندمدت از سوی این مجموعه با یکی از کشورهای حاشیه خلیج‌فارس که منجر به فروش ۵۰۰ هزار تن قیر شده است، افزود: پس از این قرارداد ما با درخواست‌های متعدد برای قراردادهای بلندمدت فروش قیر از سوی کشورهای مختلف مواجه شدیم که در مجموع درخواست خرید حدود ۲میلیون تن از قیر پاسارگاد مطرح شد که ۵۰۰تن آن درخواست یک کشور اروپایی برای خرید قیر این مجموعه بود.


امکان تقلب در قیر پاسارگاد به صفر رسیده است
دلاویز با اشاره به اینکه قیر این مجموعه تماما از سوی نیروهای همین مجموعه بشکه می‌شود،‌افزود: به همین دلیل امکان تقلب در قیر پاسارگاد به صفر رسیده است، چرا که یکی از مشکلات در کیفیت قیر آن بود که قیر تولیدشده با کیفیت مجموعه‌های بزرگی همچون پاسارگاد توسط واسطه‌ها مظروف می‌شد و دراین میان مشخص نبود که آیا با قیرهای باکیفیت مخلوط می‌شود یا خیر؟
وی یکی از عمده‌ترین مشکلات صنعت قیر کشور را فقدان متولی عنوان کرد و افزود: این موجب می‌شود تا به برند قیر ایرانی لطمه وارد شود. وی خرید ارزان، خرید از شرکت‌های ناشناخته و بدون شناسنامه و خرید تضمین نشده را از مهمترین مشکلات موجود عنوان کرد و افزود: همه اینها موجب می‌شود تا قیر بی‌کیفیت مورد استفاده داخلی قرار بگیرد و ما شاهد اظهارات برخی از مسوولان مبنی بر بی‌کیفیت بودن قیر باشیم که این اظهارات به هیچ وجه درست نیست. دلاویز ادامه داد: من اعلام می‌کنم که نفت پاسارگاد آمادگی فروش قیر باکیفیت به مجموعه‌های داخلی را با تضمین 10 ساله دارد.

رشد 56 درصدی برداشت صادراتی
مدیرعامل شرکت نفت پاسارگاد با اعلام اینکه برداشت صادراتی این مجموعه در ۶ ماهه گذشته نسبت به مدت مشابه سال قبل ۵۶ درصد رشد داشته است، افزود: در برداشت صادراتی شما محصول را هم فروخته و هم تحویل می‌دهید که این موضوع در صنعت قیر بسیار اهمیت دارد.
وی اظهارکرد: فروش صادراتی نفت پاسارگاد در شش ماه گذشته نیز نسبت به مدت مشابه سال قبل 8 درصد رشد داشته است، این درحالی‌ست که قراردادهای بلندمدت این مجموعه هنوز در این گزارش 6 ماهه مدنظر قرار نگرفته است و اکنون در حال بستن این قراردادها هستیم.
دلاویز با اشاره به استراتژی جدید نفت پاسارگاد به گونه‌ای است که تا دو سال آینده فروش محصولات شرکت و سود سهامداران تضمین شده است، افزود: در تحقق بودجه امسال در ۶ ماهه گذشته ۸۰۰ هزار تن قیر برداشت (تولید و فروش) شده است این در حالیست که در بودجه رقم ۲ میلیون تن برداشت (تولید و فروش) پیش بینی شده بود که تا پایان سال به راحتی محقق خواهد شد.
وی با تاکید بر برنامه‌ریزی‌های این مجموعه برای افزایش تولید و توسعه زیرساخت‌ها، افزود: مجموعه نفت پاسارگاد تا دو ماه آینده افزایش سرمایه خواهد داشت که سرمایه 60 میلیارد تومانی مجموعه به 100 میلیارد تومان افزایش پیدا خواهد کرد.


برگزاری کنفرانس بین‌المللی قیر در تهران
دلاویز با بیان اینکه در زمان حاضر 100 میلیون تن تقاضای قیر در جهان وجود دارد که پیش‌بینی می‌شود در سال 2020، این تقاضا 6/3 درصد رشد داشته باشد، افزود: ایران یکی از کشورهایی است که 8/3 درصد تقاضای جهانی را تامین می‌کند و به نظر می‌رسد که باید برای حضور موثر در بازارهای جهانی برنامه‌ریزی‌های مدون داشته باشیم.
وی ادامه داد: شرکت نفت پاسارگاد به عنوان مجموعه‌ای که ۶۰ درصد بازار قیر را در اختیار دارد با مهندسی مجدد در این شرکت به ترسیم هدف‌های بزرگ به منظور توسعه صادرات، توسعه کسب و کار و حمایت از تولید داخلی پرداخته است.
وی با تاکید بر اینکه برگزاری کنفرانس قیر ایران با تلاش این مجموعه با هدف بازیابی بازارهای بین‌‌المللی از سوی قیر ایران و معرفی قیر باکیفیت ایرانی به جهان است، افزود: این کنفرانس بهانه خوبی برای ارائه توانمندی صنعت قیر ایران به دنیا است.
مدیرعامل نفت پاسارگاد با اشاره به اینکه کنفرانس قیر چهارم و پنجم آبان‌ماه برگزار می‌شود، افزود: از تمامی خریداران بزرگ و فعالان صنعت قیر دنیا در این کنفرانس دعوت به عمل آمده است که حدود ۴۰ تا ۵۰ کشور دنیا هستند و در این کنفرانس پیش‌بینی کرده‌ایم وزرای کار، نفت و راه به عنوان سخنرانان حضور پیدا کنند.
وی با تاکید بر اینکه هیچ محدودیتی برای دعوت از مهمانان خارجی وجود ندارد، گفت: قیر ایران به 25 تا 30 کشور دنیا صادر می‌شود و از تمامی فعالان این حوزه در کنفرانس دعوت به عمل آمده است.