۵ میوه‌ معجزه آسا
عارف مومنی
کارشناس تغذیه
محققان انگلیسی به تازگی پنج ترکیب غذایی و میوه‌ای جدید را برای درمان و پیشگیری حمله قلبی، سرطان و سکته مغزی معرفی کردند که با داشتن ویژگی‌های منحصر به فرد و آنتی‌اکسیدان فراوان موجب افزایش سیستم ایمنی بدن می‌شوند.نتایج بررسی‌ها حاکی از این است که دسته‌ای از میوه‌ها در پیشگیری از عوامل تنش‌زا و مؤثر در سکته‌های قلبی و مغزی و سرطان نقش مهمی ایفا می‌کنند. درحقیقت این میوه‌ها به دلیل برخورداری از خواص دارویی و درمان بخش، می‌توانند موجب توقف بیماری‌های مهلکی همانند سرطان شوند. از میان این میوه‌ها می‌توان به آلبالو، آواکادو، زغال‌اخته و دانه کدو تنبل اشاره کرد.
آلبالو
آلبالو به‌دلیل برخورداری از سطوح بالای آنتی‌اکسیدان‌ها، ضدالتهاب است و در درمان سرطان موثر است. علاوه براین در بهبود زخم‌های حاصل از عمل جراحی و خوابی آرامش‌بخش بسیار مؤثر خواهد بود. این میوه در کاهش دردهای عضلانی و ضعف جسمی نیز نقشی فوق‌العاده تأثیرگذاری دارد. بیماران کلیوی، قلبی و افرادی که از رماتیسم و نقرس رنج می‌برند، با افزودن این میوه به سبد غذایی خود شاهد نتایج شگفت‌انگیزی در درمان خود می‌شوند. همچنین شربت این میوه سرشار از ویتامین، التهاب معده و روده را از بین می‌برد و در درمان نارسایی کبد نیز مفید است.

آواکادو
آواکادو یک منبع سرشار از ویتامین است. سلامت قلب را تضمین می‌کند و خطر ابتلا به سکته قلبی و مغزی و سرطان را کاهش می‌دهد. تک‌چربی‌های اشباع شده آن کلسترول را از بین می‌برند و به کاهش وزن کمک می‌کنند. میزان آنتی‌اکسیدان گلوتانین موجود در این میوه نیز عاملی مهم در پیشگیری و مقابله با انواع بیماری‌ها از جمله سرطان محسوب می‌شود. کبد را تصفیه و به جریان گردش خون کمک می‌کند.

زغال اخته
زغال‌اخته میوه دیگری است که پلی‌فنول موجود در آن دارای خواص آنتی‌اکسیدانی است که نه تنها به پیشگیری از عفونت‌های مجاری ادراری کمک می‌کند؛ عاملی بازدارنده در برابر انواع سرطان‌‌ها و حمله‌های قلبی محسوب می‌شود.زغال‌اخته، عروق خونی، رسوب کلسترول و انسداد شرائین را از بین می‌برد. انقباض عروق خونی یکی از مهم‌ترین دلایل بروز سکته قلبی به‌شمار می‌رود که با مصرف مداوم زغال‌اخته این مشکل نیز رفع می‌شود.

دانه کدو تنبل
دانه کدو تنبل نیز نقش مهمی در جلوگیری از سرطان دارد. پروتئین، فیبر، منگنز، منیزیم و فسفر تنها بخشی از خواص اعجاب انگیز دانه کدو تنبل را تشکیل می‌دهند. کاروتنوئید موجود در کدو تنبل به همراه خواص آنتی‌اکسیدانی آن برای مقابله با سرطان و بیماری‌های قلبی و عروقی بسیار مؤثر هستند. مصرف مداوم این ماده غذایی سرشار از انواع پروتئین موجب پیشگیری از سرطان پروستات و سینه خواهد شد. سلامت پوست و تقویت چشم نیز از دیگر خواص دانه کدو تنبل به‌شمار می‌روند. تخم شربتی یا همان دانه‌های خاکستری و سیاه‌رنگ که در شربت‌های تابستانی استفاده می‌شود، منبعی سرشار از انواع خواص دارویی و درمانی را در خود نهفته دارد. وجود اسیدهای چرب و امگا۳ آن در پیشگیری و درمان بیماری‌های قلبی عروقی و سرطان بسیار مناسب هستند.

بلوبری
تنظیم میزان قندخون، کاهش ابتلا به دیابت و رفع تشنگی از دیگر فواید این دانه‌های سیاه‌رنگ اسرار‌آمیز به‌شمار می‌روند.بلوبری از خانواده انگور و توت‌فرنگی است. آنتی‌اکسیدان‌ها و آنتوسیانین‌های موجود در این توت آبی‌رنگ مانع از تکثیر سلول‌های سرطانی در بدن می‌شوند. بلوبری کلسترول را کاهش می‌دهد و از خطر ابتلا به دیابت و بیماری‌های قلبی جلوگیری می‌کند. بلوبری التهاب و تب را از بین می‌برد. خونریزی‌های دیابتی را کاهش می‌دهد. ضدعفونی‌کننده‌ای مناسب برای بدن محسوب می‌شود و خطر ابتلا به انواع ویروس‌ها، قارچ‌ها و عفونت‌های ادراری را از بین می‌برد.

بهترین زمان برای مصرف میوه‌ها
تحقیقات نشان داده است مواد مغذی میوه وقتی به خوبی جذب بدن می‌شود که ۲۰ تا ۳۰ دقیقه قبل از غذا یا در میان‌وعده‌ها میل شود. در میان‌وعده‌ها به‌دلیل خالی بودن معده، میوه کمی پس از خورده شدن از معده به روده وارد می‌شود، اما در وعده‌های اصلی، مواد غذایی به دلیل آن که باید مدتی را برای هضم بهتر در معده بگذرانند از ورود مستقیم میوه به روده جلوگیری کرده و این امر به ماندگاری طولانی‌مدت میوه در معده و تخمیر و اسیدی شدن میوه و در نهایت پری، سنگینی و ترشی و سوزش معده منجر می‌شود و اغلب کسانی‌که به مشکلات گوارشی همچون التهاب دستگاه گوارش، زخم معده و اثنی‌عشر دچار هستند باید به این نکته توجه بیشتری داشته باشند.