انتخاب یک لپتاپ مناسب برای فصل تحصیل
چند روزی بیشتر به آغاز مهر و شروع دوباره کار برای دانشآموزان و دانشجویان باقی نمانده است. اکثر دانشجویان و دانشآموزان این روزها برای مطالعه، انجام تحقیق و حتی انجام تکالیف خود به یک دستگاه کامپیوتر یا لپتاپ نیاز دارند. به هر حال اگر شما هم جزو این گروه هستید و میخواهید همزمان با آغاز فصل تحصیلی یک لپتاپ مناسب بخرید یا دستگاه قدیمی خود را نو کنید با این گزارش همراه شوید. آنچه نیاز دارید: ۱- باتری با طول عمر زیاد: مهم نیست که چقدر نسبت به برنامه درسی خود دقت دارید و با چه حساسیتی قرار است این برنامهها را اجرا کنید؛ چرا که بالاخره زمانی میرسد که شما برای انجام تکالیف یا تحقیقات خود از صبح تا شب مجبور به استفاده از لپتاپ باشید.
چند روزی بیشتر به آغاز مهر و شروع دوباره کار برای دانشآموزان و دانشجویان باقی نمانده است. اکثر دانشجویان و دانشآموزان این روزها برای مطالعه، انجام تحقیق و حتی انجام تکالیف خود به یک دستگاه کامپیوتر یا لپتاپ نیاز دارند. به هر حال اگر شما هم جزو این گروه هستید و میخواهید همزمان با آغاز فصل تحصیلی یک لپتاپ مناسب بخرید یا دستگاه قدیمی خود را نو کنید با این گزارش همراه شوید.
آنچه نیاز دارید:
۱- باتری با طول عمر زیاد: مهم نیست که چقدر نسبت به برنامه درسی خود دقت دارید و با چه حساسیتی قرار است این برنامهها را اجرا کنید؛ چرا که بالاخره زمانی میرسد که شما برای انجام تکالیف یا تحقیقات خود از صبح تا شب مجبور به استفاده از لپتاپ باشید. در این شرایط شاید چندان به صرفه نباشد که در این مدت زمان طولانی لپتاپ شما به برق متصل باشد؛ بنابراین به لپتاپی با قدرت بالای باتری نیاز دارید. برای داشتن چنین لپتاپی پیشنهاد میکنیم در هنگام خرید به پردازنده دستگاه توجه کنید. بهتر است لپتاپی مجهز به نسل چهارم پردازندههای چند هستهای اینتل معروف به هسول (Haswell) را خریداری کنید. درست است که قیمت لپتاپهایی با این پردازنده بسیار گران است، اما در نهایت شما در حین کار با لپتاپ با سرعت بیشتری فعالیت خواهید کرد و در مصرف برق نیز صرفه جویی میکنید. اگر در شناسایی این پردازندهها دچار مشکل هستید بهتر است برای تشخیص دقیق شماره مدل آنها را بررسی کنید. شماره مدل پردازندههای این نسل در محدوده ۴۰۰۰ قرار دارند. برای مثال پردازنده Core ۳i-۴۰۱۰U یکی از همین پردازندهها است.
۲- کم حجم با وزن مناسب: به عنوان یک دانشجو یا دانشآموز حجم بیشتر کیف شما را کتاب، دفتر، لوازمالتحریر و... اشغال کرده است؛ بنابراین هنگام خرید یک لپتاپ حتما باید به حجم و وزن آن دقت کنید تا در رفتوآمد خود با آن دچار آسیب در ناحیه کمر، شانه و گردن نشوید. اگر میتوانید کمی بیشتر هزینه کنید. پیشنهاد میکنیم به جای لپتاپ از تبلتهایی استفاده کنید که قابلیت اتصال صفحه کلید به آنها وجود دارد.
۳- ماوس و صفحه کلید راحت: این روزها اکثر معلمها و استادان دانشگاه از دانشجویان و دانشآموزان تحقیقات یا تکالیف با دستخط خودشان را قبول ندارند و حتما باید تمامی آنچه قرار است به آنها تحویل داده شود تایپ شده و مرتب باشد. پس شما مجبور به تایپ کردن مطالب زیادی هستید. در این شرایط باید صفحهکلید و ماوسی را انتخاب کنید که هنگام کار با آن کمتر خسته و اذیت شوید. خوشبختانه این روزها صفحهکلید و ماوسهای جدید به گونهای طراحی شدهاند که دست و مچ کاربران کمترین آسیب را ببیند.
۴- انتخاب یک صفحه نمایش بزرگ: هیچکاری سختتر از این نیست که چند برنامه مختلف را همزمان در یک صفحه نمایشگر کوچک انجام دهید. برای مثال فکر کنید مشغول جستوجوی یک مطلب در اینترنت هستید و همزمان نیز کاری تایپی انجام میدهید و در این بین به موسیقی گوش میدهید و با دوستانتان نیز مشغول چت هستید. حتی تصور انجام همه این کارها با یک صفحه نمایشگر کوچک نیز آزاردهنده است. پس پیشنهاد میکنیم برای راحت بودن هنگام انجام این همه کار یک لپتاپ مجهز به صفحه نمایش ۱۴ اینچ یا بزرگتر انتخاب کنید.
۵- گارانتی یا برنامههای حفاظتی: گارانتی و خدمات پس از فروش یعنی راحت کردن خیال مشتریان از اینکه اگر در یک زمان مشخص بلایی سر دستگاه خریداری شدهشان بیاید، شرکت مربوطه با توجه به قرار داد، آن را برایشان با کمترین هزینه و گاهی رایگان برطرف میکند، اما تجربه نشان داده گارانتی و خدمات پس از فروش در ایران معنی متفاوتی با آنچه در جهان رخ میدهد دارد. از آنجا که شرکتهای کامپیوتری ایرانی نماینده رسمی شرکتهای بزرگ کامپیوتری در دنیا نیستند و اکثر آنها تنها یک واردکننده عمده هستند چندان نمیتوان به گارانتی آنها اعتماد کرد. اکثر شرکتهایی که کار گارانتی و خدمات پس از فروش را انجام میدهند همیشه هنگام مراجعه مشتری برای حل مشکل کامپیوتریشان بهانهای برای خارج دانستن این مشکل از فهرست گارانتی پیدا میکنند. پس بهتر است هنگام خرید لپتاپ تمام دقت لازم را انجام دهید تا مجبور به استفاده از خدمات گارانتی یا پس از فروش نشوید.
۶- نرمافزارهای امنیتی: در این بخش شما با دو دسته نرمافزار امنیتی سر و کار دارید. دسته اول نرمافزارهای امنیتی مانند نورتن و مکآفی هستند که از کامپیوتر شما در برابر ویروسها و نرمافزارهای مختلف که از طریق فلش یا اینترنت ممکن است دستگاه شما را آلوده کند محافظت میکند. هر چند نرمافزارهای کاربردی در این بخش رایگان نیستند؛ اما شما میتوانید گزینههای رایگان خوب مانند Avast و Microsoft Security Essentials را هم پیدا کنید.
اما دسته دوم نرمافزارهایی هستند که از کامپیوتر شما در صورت گم یا دزدیده شدن محافظت میکنند. در این بخش نیز نرمافزارهایی مانند GadgetTrak، Hidden و LoJack وجود دارند. پیشنهاد میشود از هر دو گروه این نرمافزارها را روی لپتاپ خود نصب کنید.
ارسال نظر