افزونه‌های مفید گوگل کروم که احتمالا نمی‌شناسید

این روزها بیشتر اوقات کاربران در اینترنت می‌گذرد و این امر باعث شده تا مرورگرهای اینترنتی از اهمیت بیشتری برخوردار باشند. در این بین افزونه‌هایی نیز وجود دارند که گشت و گذار کاربران در فضای اینترنت را جذاب و راحت‌تر می‌کنند. افزونه‌های زیادی برای مرورگر پرطرفدار گوگل کروم وجود دارد و ما در اینجا می‌خواهیم به افزونه‌های مفیدی در گوگل کروم اشاره کنیم که به احتمال زیاد از وجودشان خبر نداشتید.

افزونه Dark Reader: با کمک این افزونه به راحتی قادرید تِم صفحه را به رنگ تیره تغییر دهید تا چشمان شما در حین مطالعه کمتر‌ خسته شود. جالب اینجاست که حتی امکان تنظیمات فونت نیز در این افزونه لحاظ شده است، اگر هم این تنظیمات با یک صفحه وب‌ سایت سازگار نبود، به راحتی می‌توانید این صفحه را به لیست صفحه‌هایی که از این افزونه استفاده نمی‌کنند اضافه کنید.

افزونه DR؛ TL: اگر اهل خواندن مقاله‌های بلند بالا در اینترنت هستید حتما این افزونه را به لیست افزونه‌های مرورگر گوگل کروم اضافه کنید. به کمک این افزونه کافی است تا متن مقاله را انتخاب کرده و با انتخاب گزینه TL;DR که در کنار آدرس بار قرار دارد، جمع‌بندی کاملی از متن مقاله بلند خود داشته باشید. لازم به ذکر است که بنا به زمانی که در اختیار دارید می‌توانید جمع‌بندی مقاله را از طریق افزونه TL;DR مشخص کنید. به این ترتیب به راحتی و با بیشترین سرعت مقاله بلند خود را کوتاه و مختصر کرده و نکته‌های ضروری آن‌را در کمترین زمان مطالعه می‌کنید.

افزونه Keepa: اگر اهل گشت و گذار، انتخاب کالا و خرید در آمازون هستید، باید بگوییم که جای افزونه Keepa در مرورگر گوگل کروم شما خالی است. این افزونه اطلاعات دقیقی را در خصوص کالاهای قرار گرفته شده در آمازون و قیمت آنها در اختیار کاربر قرار می‌دهد. جالب اینجاست که اگر کالای مورد نظر کاربر در آمازون مشمول تخفیف شد، این اپلیکیشن به سرعت به کاربر خبر می‌د‌هد تا برای خرید اقدام کند. مقایسه قیمت کالا در بازه‌های زمانی مختلف و بر اساس رنگ و ابعاد آن یکی دیگر از مواردی است که Keepa در اختیار کاربر قرار می‌دهد. کاربران قادر هستند قیمت کالای مورد نظر خود را در قسمت‌های مختلف دنیا مقایسه کنند.

افزونه Web Timer: این افزونه حکم چاقوی دو لبه را دارد؛ از یک طرف تمامی فرآیند کاری کاربر را در مرورگر کروم زیر نظر می‌گیرد و گزارش‌های کاملی در خصوص وقت صرف شده در اینترنت به کاربر می‌دهد. اما مشکل اینجاست که از طرف دیگر مشاهده گزارش اتلاف وقت در اینترنت در بیشتر موارد به مذاق کاربر خوش نمی‌‌آید. به این ترتیب برای نمونه ممکن است از خود سوال کنید آیا واقعا من چهار ساعت مشغول بررسی ایمیل‌ها بوده‌ام؟ البته کاربر قادر است سایت‌های مورد نظر خود را به این افزونه معرفی کند تا دیگر گزارشی از آنها تهیه نشود.

افزونه PanicButton: باید اعتراف کرد که کاربران، تمام وقت خود را سر کار، مشغول به کار نیستند و گاهی اوقات برای رفع خستگی هم که شده مرورگر خود را باز کرده و به گشت و گذار در اینترنت می‌پردازند. اینجاست که اگر رئیس شما نگاهش به صفحه‌نمایش مانیتور بیفتد پیش خود فکر می‌کند که این کاربر از صبح تا حالا مشغول وقت تلف کردن در اینترنت بوده است! افزونه PanicButton گزینه مناسبی برای این دسته از کاربران است. کاربر قادر است برای این افزونه، کلید خاصی را تعریف کند، تا با فشردن این کلید تمامی پنجره‌های باز در مرورگر بسته شده و برای مرور مجدد در بوک‌مارکی خاص ذخیره شود. به این ترتیب در سریع‌ترین حالت ممکن پنجره‌های مرورگر کروم بسته می‌شود.

افزونه Ghostery: اگر قصد دارید شرکت‌های تبلیغاتی اینترنتی پروفایلی را بر اساس صفحه‌های مرور شده شما ایجاد نکنند یا اینکه به‌دنبال افزایش بارگذاری صفحه‌های اینترنتی هستید، پیشنهاد می‌کنیم نگاهی به افزونه Ghostery بیندازید. این افزونه به کاربر اجازه می‌دهد جلوی زیر نظر گرفتن رفتار شما در اینترنت و پیشنهاد تبلیغات بر اساس سلیقه کاربر در آینده گرفته شود. جالب اینجاست که اگر برای اولین بار نگاهی به آمار افزونه Ghostery بیندازید از تعداد روبات‌هایی که رفتار شما را در اینترنت زیر نظر گرفته‌اند متعجب خواهید شد.

افزونه Feedly Mini: اگر اهل خواندن مطالب وب‌سایت‌های مختلف هستید به احتمال زیاد با Feedly آشنا هستید. افزونه‌ای که اینجا به آن اشاره می‌کنیم، همان‌گونه که از نامش پیداست نسخه کوچک و جمع و جور Feedly است. به این ترتیب اگر اپلیکیشن Feedly را روی گوشی اندرویدی خود هم نصب کرده باشید، می‌توانید با کمک Feedly Mini وب‌سایت‌های مورد علاقه خود را از پای کامپیوتر به اپلیکیشن Feedly نصب شده در گوشی همراه هوشمند خود اضافه کنید. برای این کار دکمه کوچکی در قسمت سمت راست مرورگر کروم پس از نصب افزونه Feedly Mini اضافه می‌شود. سپس با انتخاب این گزینه قادر هستید به امکانات دیگری نظیر به اشتراک گذاری مطالب فیس‌بوک و تگ کردن صفحه‌ها دسترسی داشته باشید.

افزونه HTTPS Everywhere: افزونه HTTPS Everywhere درگاهی امن بین کاربر و وب‌سرور صفحه مورد نظر برقرار می‌کند. این امر باعث می‌شود امنیت بیشتری در اطلاعات ارسال شده بین کاربر و وب‌سرور برقرار شود. از طرف دیگر اگر در مکانی کار می‌کنید که ممکن است ارتباط اینترنت شما زیر نظر باشد، افزونه HTTPS Everwhere انتخاب مناسبی برای شما خواهد بود. اگر از کاربرانی هستید که از اینترنت مکان‌های عمومی مانند کافی‌شاپ‌ها و هتل‌ها استفاده می‌کنید برای امنیت بیشتر پیشنهاد می‌کنیم تنها از پروتکل HTTPS استفاده کنید.

افزونه The Great Suspender: کاربران مرورگر گوگل کروم به خوبی می‌دانند که این مرورگر میانه خوبی با مصرف رم کامپیوتر ندارد. به این ترتیب اگر عادت دارید یکی دو ساعتی را در اینترنت حضور داشته باشید و از طرف دیگر تعداد تب‌های زیادی را هم همیشه باز نگه می‌دارید، حتما افزونه The Great Suspender را نصب کنید. این افزونه به صورت خودکار تب‌های باز شده در مرورگر کروم را پس از مدت مشخصی به صورت معلق در می‌آورد، به این ترتیب بدون اینکه مقدار رم بیشتری گرفته شود، کاربر قادر است تب‌های دلخواه خود را مجدد ا فعال کند. افزونه The Great Suspender، کاربر را قادر می‌سازد تا تب‌هایی را که با آنها زیاد سر و کار دارد را به لیست موجود در این افزونه اضافه کند تا به صورت خودکار غیر فعال نشوند.

افزونه Extensity: اگر افزونه‌های زیادی در مرورگر گوگل کروم نصب کرده‌اید، افزونه Extensity برای مدیریت این افزونه‌های نصب شده گزینه بسیار مناسبی است. افزونه Extensity تمام افزونه‌های نصب شده در مرورگر کروم را جمع‌آوری کرده و آنها را در یک قسمت کنار آدرس بار قرار می‌دهد. به این ترتیب فعال و غیر فعال کردن افزونه‌ها در یک قسمت متمرکز و با یک کلید انجام می‌شود. از طرف دیگر کاربر نیز قادر است پروفایل مشخصی را برای اعمال تنظیمات دلخواه در افزونه Extensity ایجاد کند.