چطور صورتمان را بیدار نشان دهیم!
کم پیش می‌آید صبح‌ها که از خواب بیدار می‌شویم چهره‌ای خوشایند داشته‌ باشیم؛ معمولا هم چشم‌هایمان باد کرده، هم پوستمان چندان یک رنگ نیست و هم لب‌ها و دهانمان خیلی خشک است. به خصوص اگر شب به هر دلیل خیلی خسته و دیر خوابیده ‌باشیم، اما به راحتی می‌توان با چند دقیقه صرف وقت از این قیافه آزاردهنده خلاصی یافت.
چشم‌هایتان پر از پف است
به گزارشی از مجله سیب سبز؛ چرا اینگونه می‌شود؟ وقتی میزان سدیم در بدن افزایش می‌یابد؛ آب بیشتری در بدن باقی می‌ماند و شب‌ها چون بدن در حالت درازکش است، تجمع مقداری از این آب باقیمانده زیر چشم موجب پف می‌شود. راه درمان چیست؟ این بار چای کیسه‌ای مصرف شده را دور نیندازید چراکه تانین موجود در آن پف و ورم چشم را به شدت کاهش می‌دهد. کافئین چای به عنوان یک ماده قابض عمل کرده و پوست شل شده را دوباره محکم می‌کند. بعد از نوشیدن چای صبحگاهی، چای کیسه‌ای مصرف شده را چند دقیقه در فریزر بگذارید تا کاملا خنک شود و بعد برای دقایقی این چای کیسه‌ای را روی چشم‌ها بگذارید.
صورت‌تان چرب است
چرا اینگونه می‌شود؟ احتمالا شب قبل از خواب به خوبی صورت‌تان را نشسته‌اید. البته نوشیدن نوشابه‌های گازدار با قند مصنوعی بالا هم می‌‌تواند عامل ایجاد چنین رویدادی باشد.راه درمان چیست؟ اگر از ژل‌های اسکراب‌ استفاده کنید بهتر است؛ چراکه دانه‌های لایه‌بردار فیزیکی درون آن به خوبی سلول‌های مرده را پاک می‌کند. البته شوینده‌های حاوی اسید سالیسیلیک هم می‌تواند به خوبی کثیفی‌ها را از بین ببرد.
پوست‌تان خشک‌شده است
چرا اینگونه می‌شود؟ کمبود خواب در مکانیزم سلول‌های پوستی اختلال به وجود می‌آورد و حتی می‌تواند تولید هورمون مربوط به استرس؛ یعنی کورتیزول را افزایش دهد که این افزایش به ساختار اصلی پروتئین‌های پوست آسیب می‌زند. راه درمان چیست؟ بهترین راه درمان استفاده از سرم‌ها یا کرم‌های رطوبت‌رسان است. به خصوص کرم‌هایی که حاوی ویتامین C برای احیای پوست هستند؛ البته نوشیدن آب زیاد هم می‌تواند کمک‌کننده باشد.اگر هم به دنبال مواد طبیعی هستید ژل گیاه آلوئه‌ورا می‌تواند در این مواقع حسابی به فرآیند بازسازی پوست کمک کند.
دهانتان حسابی خشک شده ‌است
چرا اینگونه می‌شود؟ مصرف زیاد نمک مهم‌ترین عامل خشکی بیش از اندازه دهان است؛ چراکه موجب می‌شود غشاهای مخاطی آب خود را از دست بدهند و در نتیجه دهان خشک و آزاردهنده می‌شود. راه درمان چیست؟ برای اینکه مواد آزاردهنده را از دهان پاک کنید باید علاوه بر دندان‌ها، زبان را هم به خوبی با مسواک شسته و بعد حسابی با دهانشویه تمام فضای دهان را بشویید. دهانشویه باکتری‌های عامل بوی بد را نیز از بین می‌برد و در نتیجه دهان هم کمتر بو می‌گیرد و هم کمتر مزه بد می‌دهد. در نهایت هم یک قرص نعناع می‌تواند حسابی دهان شما را خوش طعم کند.
لب‌هایتان پر از ترک است
چرا اینگونه می‌شود؟ لب‌های رنگ‌پریده و پوسته پوسته بیشتر از همه نشان‌دهنده از دست دادن آب پوست است.البته سلول‌های مرده روی لب بیشتر از همه باعث ظاهر آزاردهنده می‌‌شود. راه درمان چیست؟ برای از بین بردن این سلول‌های مرده روی لب می‌‌توانید مخلوطی چسب مانند از جوش‌شیرین و آب درست کنید و بعد خیلی آرام با نوک انگشت روی لب بمالید و ماساژ دهید. وقتی این پوسته‌های خشک شده از سطح لب جدا شدند؛ باید با یک کرم مرطوب‌کننده لب‌ها را چرب کنید؛ اگر بتوانید از بالم‌های مخصوص لب استفاده کنید خیلی بهتر است؛ چراکه مواد درون آنها به گونه‌ای است که حالت لب را بهتر می‌کنند.
آب سرد کبد را چرب می‌کند
یک متخصص طب سنتی مصرف ترشی و خوراکی‌های سرد را موجب سردی کبد و پس از آن چربی کبد می‌داند و نسبت به مصرف این مواد هشدار می‌دهد. دکتر مجید انوشیروانی در گفت‌وگو با «ایسنا» گفت: کبد بزرگ‌ترین پالایشگاه بدن و به طور طبیعی دارای مزاج گرم و‌تر است، سرد شدن کبد در اثر عوامل مختلف می‌تواند توانایی کبد برای تحلیل و متابولیزه کردن چربی‌ها را کم کند یا موجب انباشتگی چربی در بافت کبد و پیدایش کبد چرب شود. وی مصرف ترشی‌ها و خوراکی‌های سرد را موجب سرد شدن کبد دانست و ادامه داد: کسانی که به طور مادرزادی دارای مزاج سرد هستند باید در مصرف این خوراکی‌ها احتیاط بیشتری داشته باشند. این متخصص تشریح کرد: مصرف سرکه، آبغوره، سایر ترشی‌های خانگی و خوراکی‌های سرد نظیر ماست، دوغ ترش، خیار، کدو و غیره و همچنین نوشیدن مایعات سرد نیز به تدریج موجب سرد شدن کبد می‌شود. انوشیروانی در رابطه با چرب شدن کبد سرد گفت: با سرد شدن کبد مقدار تولید صفرا کم و غلیظ‌تر می‌شود که به دنبال آن مقدار ترشح صفرا نیز کاهش پیدا می‌کند. وی ادامه داد: این صفرای غلیظ به کندی در مجاری صفراوی حرکت می‌کند و به دنبال آن، انسداد نسبی در این مجاری رخ می‌دهد که در این مرحله در سونوگرافی کیسه صفرا ممکن است «لجن صفراوی» گزارش شود که خود مقدمه ایجاد سنگ‌های صفراوی است. این متخصص طب سنتی انسداد در مسیر ریزش صفرا به روده را از عواملی دانست که موجب هضم ناقص چربی‌ها می‌شود و اظهار کرد: در این مرحله هضم ناقص چربی‌ها سرانجام به کبد چرب منجر می‌شود. به گفته وی، یبوست ناشی از این کاهش تولید و ترشح صفرا نیز در زمره عواملی است که در پیدایش کبد چرب دخیل است.