کسری شدید بودجه یارانهای
اجرای قانون هدفمندی یارانهها اکنون به یکی از بزرگترین چالشهای دولت تدبیر و امید تبدیل شده است. قانونی که قرار بود با اجرای صحیح آن پول مردم در جیب خود مردم گذاشته شود. اما اکنون منابعی که باید این پول را تامین کنند اصلا کافی نیست و دولت جدید باید در این زمینه تدبیری نو بیندیشد. جهانگیری معاون اول رییسجمهور در این باره گفته با کسری بودجه بالایی در زمینه پرداخت یارانه نقدی مواجه هستیم. از سوی دیگر، نوبخت معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی رییسجمهور، کسب درآمد ۵۰ هزار میلیارد تومانی از محل هدفمندی یارانهها را که دولت بر مبنای بودجه ۹۲ مکلف به کسب آن است منتفی دانسته و در عین حال بر تقلیل هزینهها متناسب با این درآمد در شرایط موجود تاکید کرده است.
اجرای قانون هدفمندی یارانهها اکنون به یکی از بزرگترین چالشهای دولت تدبیر و امید تبدیل شده است. قانونی که قرار بود با اجرای صحیح آن پول مردم در جیب خود مردم گذاشته شود. اما اکنون منابعی که باید این پول را تامین کنند اصلا کافی نیست و دولت جدید باید در این زمینه تدبیری نو بیندیشد.
جهانگیری معاون اول رییسجمهور در این باره گفته با کسری بودجه بالایی در زمینه پرداخت یارانه نقدی مواجه هستیم. از سوی دیگر، نوبخت معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی رییسجمهور، کسب درآمد 50 هزار میلیارد تومانی از محل هدفمندی یارانهها را که دولت بر مبنای بودجه 92 مکلف به کسب آن است منتفی دانسته و در عین حال بر تقلیل هزینهها متناسب با این درآمد در شرایط موجود تاکید کرده است. از طرفی دولت خواستار اصلاحاتی در بودجه 92 برای برونرفت از این مشکل شده است. در این میان راهکارهایی هم از سوی برخی مطرح شده که از جمله آنها حذف دو دهک بالا از دریافت یارانه نقدی، افزایش قیمت بنزین و فرآوردههای نفتی و نیز استفاده از منابع صندوق توسعه ملی از جمله این راهکارها است البته مجلس روز سهشنبه فوریت لایحه اصلاح بودجه را رد کرد. بررسیها نشان میدهد در سالهای گذشته، اجرای قانون هدفمندی همواره با مشکل کسری منابع مواجه بوده و دولت برای اجرای آن، از منابع پیشبینی نشده در قانون بودجه و نیز استقراض از بانک مرکزی استفاده کرده است. به گونهای که دیوان محاسبات مجلس نیز در گزارشی از تخلف دولت در این زمینه پرده برداشت.
ارسال نظر