پیامدهای فاجعهبار تغییرات دما برای پرندگان
مطالعات جدید نشان میدهد، دمای بالاتر میتواند برای گونههای مهاجر به منزله مرگ باشد. این پژوهش حاکی از این است که چگونه تغییرات اقلیمی الگوهای مهاجرت پرندگان را تهدید میکند و گواهی بر این مطلب است که چگونه حیاتوحش حتی به کوچکترین افزایش در دما حساسیت نشان میدهد. محققان دانشگاه ادینبورگ در مطالعهای که روی ۴۱۳ گونه در سراسر پنج قاره صورت گرفته است، دریافتهاند که بهطور متوسط با هر درجه سانتیگراد که دمای زمین گرمتر میشود، پرندگان مهاجر حدود یک روز زودتر به سرزمینهای پر زادوولد تابستانی خود میرسند.
مطالعات جدید نشان میدهد، دمای بالاتر میتواند برای گونههای مهاجر به منزله مرگ باشد. این پژوهش حاکی از این است که چگونه تغییرات اقلیمی الگوهای مهاجرت پرندگان را تهدید میکند و گواهی بر این مطلب است که چگونه حیاتوحش حتی به کوچکترین افزایش در دما حساسیت نشان میدهد. محققان دانشگاه ادینبورگ در مطالعهای که روی ۴۱۳ گونه در سراسر پنج قاره صورت گرفته است، دریافتهاند که بهطور متوسط با هر درجه سانتیگراد که دمای زمین گرمتر میشود، پرندگان مهاجر حدود یک روز زودتر به سرزمینهای پر زادوولد تابستانی خود میرسند.این موضوع ممکن است به نظر زیاد نیاید؛ اما پیامدهای آن میتواند بسیار سخت و فاجعه بار باشد.این پژوهش که در مجله اکولوژی حیوانات چاپ شده است، اولین تحقیق برای یادآوری ارتباط بین تغییرات اقلیمی و مهاجرت پرندگان نیست، اما نویسندگان این مطالعه میگویند این پژوهش جامعترین تحلیل در نوع خود است و از مشاهداتی استخراج میشود که به ۲۶۵ سال پیش بازمیگردد؛ مشاهداتی از قبیل یافتههای هنری دیوید ثارو، طبیعتشناس قرن ۱۹ میلادی.گرچه تاثیر افزایش دما در تسریع مهاجرت اولیه پرندگان ثابت شده است، اما این مطالعه نشان میدهد که مهاجران در فواصل کوتاه بهطور قابلتوجهی زودتر از مهاجران در فواصل بلند به مقصد خود میرسند.
این تغییرات، توازن ظریف در اکوسیستم را بههم میزند و میتواند اثرات جدی به همراه داشته باشد. این مطالعه توضیح میدهد که اگر پرندگان مهاجر خیلی زود به سرزمینهای پر زادوولد خود برسند (یا خیلی دیر) پتانسیلی برای «عدم تطابق تعاملات تغذیهای» وجود دارد. به این معنی که پرندگان ممکن است شانس دسترسی به اوج منابع را از دست بدهند یا با رقابت قویتری برای نقاط پر زادوولد یا جفتگیری روبهرو شوند. این امر بر زمانسنجی تخمگذاری آنها تاثیر میگذارد و بقای جوجههای این پرندگان را در معرض ریسک قرار خواهد داد. البته، هیچ کدام از این موارد به تنهایی اتفاق نمیافتد. در معرض خطر بودن یا انقراض یک گونه میتواند بر زنجیره غذایی آن تاثیر بگذارد و اثری خطرناک بر کل اکوسیستم بهجا بگذارد.مطالعات نشان میدهند که توربینهای بادی که ابزار مهمی در انرژی تجدیدپذیر و کاهش دیاکسیدکربن به شمار میروند، سالانه مسوول مرگ ۱۴۰ هزار تا ۳۶۸ هزار پرنده در سراسر جهان هستند. اما این آمار در مقایسه با پیامدهای بالقوه تغییرات اقلیمی به مراتب کمرنگ تر است. سازمان آدوبان (Audubon Society ) دریافته است که تغییرات آبوهوایی به تنهایی بیش از نیمی از گونههای مختلف پرندگان را در آمریکای شمالی تهدید میکند.
ارسال نظر