منطقه قرقچی؛ آماده جذب سرمایه گذار

دنیای اقتصاد- رییس انجمن انرژی بادی ایران گفت: دلیل عدم توجه به توسعه صنعت انرژی بادی در کشور به دلیل مشکلات موجود در بخش کلان اقتصاد و پایین بودن رشد اقتصادی کشور است. سیدهاشم اورعی در چهارمین همایش استانی توسعه انرژی بادی ایران، اظهار داشت: پتانسیل بسیار بالایی در کشور ما برای ایجاد انرژی‌های خورشیدی و بادی وجود دارد که متأسفانه تاکنون به هر دلیل به آن پرداخته نشده است. وی دلیل عدم استفاده از این منابع خدادادی و با ارزش را فرهنگی و اقتصادی برشمرد و بیان داشت: در جوامع توسعه محور، موفقیت اقتصادی بر مبنای کار و تلاش مؤثر است در حالی که در کشور ما این قضیه وارونه بوده و موفقیت اقتصادی ضد ارزش است که آن هم ریشه در فرهنگ ما دارد.

رئیس انجمن انرژی بادی ایران پرداختن به فرهنگ توسعه و توسعه فرهنگی را پیش نیاز توسعه اقتصادی دانست و گفت: با توجه به این منابع خدادادی فراوان و دست یافتنی و نیز نیروی انسانی خوب و دارای پتانسیل بالا به طور کلی از توسعه جهانی عقب مانده‌ایم که این مشکل به خاطر وابستگی به اقتصاد نفت است. وی نپرداختن به توسعه صنعت انرژی بادی در کشور را به خاطر مشکلات موجود در بخش کلان اقتصاد و پایین بودن رشد اقتصادی کشور دانست و افزود: در کشور ما پول وجود دارد، اما این پول به طرف فرهنگ مصرف و مسائل دیگر سوق داده شده است. به گفته اورعی، اگر دلیل ضدتوسعه بودن فرهنگ خود را در درآمد نفتی دنبال کنیم، نفت یک منبع و موهبت طبیعی و انرژی های تجدیدپذیر نیز کاملاً طبیعی و خدادادی است. وی افزود: اگر نگاه و نگرش ما توسعه محور نباشد، فرهنگ استفاده از منابع طبیعی به طور عمومی رواج پیدا نمی کند و استفاده از انرژی های تجدیدپذیر نیز همان نتایج درآمد نفتی را به بار خواهد آورد. رئیس انجمن انرژی بادی ایران افزود: در این صورت نیز انرژی های تجدیدپذیر جایگزین کار و تلاش می شود و عقب ماندگی فرهنگی را عمیق تر می کند. وی افزود: مادامی که به توانمندی‌ها و داشته‌های خود در جهت توسعه اقتصادی و اجتماعی توجه نکنیم به توسعه اقتصادی نخواهیم رسید و انتظار موفقیت اقتصادی بیشتر به معجزه شبیه خواهد بود.

مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای اصفهان نیز در این همایش گفت: استان اصفهان ۵۸۰۰ مگاوات انرژی الکتریکی نصب شده دارد و ازطرفی یکی از آلوده‌ترین شهرهای کشور بوده که در سال کمتر از ۱۰۰ روز هوای پاک دارد. وی افزود: از اقدام‌های انجام گرفته در راستای برخورداری از هوای پاک، قطع مازوت دو نیروگاه شهید محمد منتظری و اصفهان و استفاده از سوخت گاز طبیعی برای تولید برق در این دو نیروگاه بوده است. مدیرعامل برق منطقه‌ای اصفهان مشکلات زیست محیطی و تولید آلاینده‌های کلانشهرها را ازمسائل مبتلا به کشور دانست و گفت: جایگزینی گاز طبیعی به جای مازوت نیز نتوانسته از حجم آلایندگی شهرهای بزرگ کم کند و مشکلات بر جای خود باقی است. رسول موسی‌رضایی ضمن مقایسه کشورمان با کشورهای اروپایی و آمریکا، گفت: در استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر ما هنوز در ابتدای راهیم به طوری که کشور آلمان به تنهایی دارای ۵۶ هزار مگاوات انرژی الکتریکی حاصل از باد و خورشید است. وی با اشاره به اقبال جهانی به انرژی‌های پاک و تجدید پذیر، گفت: ما ناگزیر هستیم برای حفظ محیط زیست و استفاده از هوای پاک اقدامات مؤثری انجام دهیم و در این راستا در اصفهان امضای موافقتنامه جهت ایجاد ۱۵۰ مگاوات انرژی خورشیدی با مشارکت سرمایه گذار خارجی در منطقه سجزی اصفهان و همچنین ۱۰ مگاوات درجرقویه، ۱۰ مگاوات درنایین و ۵ مگاوات درخور و بیابانک از جمله این اقدامات ارزشمند بوده است. وی اقدامات شرکت برق منطقه ای اصفهان در حوزه انرژی باد را نصب اولین توربین بادی ۶۶۰ کیلووات در پارک صفه با هزینه ای برابر ۱۵ میلیارد ریال و تولید انرژی بالغ بر ۲ میلیون کیلووات ساعت تاکنون، استفاده از نقشه های ماهواره ای برای مشخص کردن محل نصب دکل های بادسنجی، خرید و نصب دکل بادسنجی با هزینه بالغ بر پنج میلیارد ریال برای هر کدام و پتانسیل سنجی انرژی های بادی اعلام کرد. مدیرعامل برق منطقه‌ای اصفهان همچنین از تهیه اطلس باد اصفهان و استان چهارمحال و بختیاری طی چند سال آینده، با دقت مناسب خبر داد. وی افزود: منطقه قرقچی با سرعت باد متوسط سالیانه ۴.۶متر بر ثانیه و در اختیار گرفتن ۱۸ هکتار زمین آماده جذب سرمایه گذار است. موسی رضایی سهم تولید انرژی‌های تجدیدپذیر درجهان را ۸.۴ درصد از تولید برق جهان دانست که این میزان در کشور ما ایران ۰.۲۴ درصد از تولید کشور است.