راه اندازی سیستمهای جامع و یکپارچه اطلاعاتی در شرکت فولاد اکسین
عباس خزاعی
مدیر فناوری اطلاعات و ارتباطات
طرحهای توسعه این حوزه در سال ۹۴ دارای گستردگی و تنوع فراوانی بود. مهم ترین فعالیتی که موفق به انجام آن شدیم استقرار سیستمهای یکپارچه اطلاعاتی شرکت فولاد اکسین خوزستان در ۴ حوزه کلی و عمده: بازرگانی (شامل عملیات خرید و فروش) ، منابع انسانی ( شامل عملیات مربوط به این حوزه) ، مالی و تولید و عملیات(تکنولوژی تولید،برنامه ریزی تولید،تولید،کنترل کیفی و آزمایشگاه،غلتک،توقفات،انبارهای مواد اولیه و محصول و.
عباس خزاعی
مدیر فناوری اطلاعات و ارتباطات
طرحهای توسعه این حوزه در سال ۹۴ دارای گستردگی و تنوع فراوانی بود. مهم ترین فعالیتی که موفق به انجام آن شدیم استقرار سیستمهای یکپارچه اطلاعاتی شرکت فولاد اکسین خوزستان در ۴ حوزه کلی و عمده: بازرگانی (شامل عملیات خرید و فروش) ، منابع انسانی ( شامل عملیات مربوط به این حوزه) ، مالی و تولید و عملیات(تکنولوژی تولید،برنامه ریزی تولید،تولید،کنترل کیفی و آزمایشگاه،غلتک،توقفات،انبارهای مواد اولیه و محصول و...) بود. همانگونه که میدانید، استقرار سیستمهای اطلاعاتی از مهم ترین برنامههای حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات است. ما نیز طبق برنامه ریزیهای انجام شده ، در حداقل زمان و هزینه نسبت به سایر پروژههای مشابه اجرا شده در صنعت فولاد، موفق به عملیاتی نمودن این سیستم ها شده، و در حال حاضر فرآیندهای عملیاتی سازمان کاملا یکپارچه و مکانیزه در قالب این سیستمهای اطلاعاتی در حال اجراست.
با توجه به ماموریت اصلی شرکت که تولید ورقهای فولادی است، رویکرد کلی در حوزه IT تولید محصولاتIT (نرم افزارها) نبوده و خدمات مورد نیاز در این حوزه عمدتا با روش تامین و خرید انجام میگیرد. یکی از مهم ترین فعالیتهای انجام شده در این شرکت، استفاده از توانمندیهای داخلی و همچنین شرکتهای ایرانی برای تامین نیازمندیهای سیستمهای اطلاعاتی است. به عنوان نمونه، در یک مورد به دلیل تحریم و عدم فروش دانش فنی از سوی کشورهای غربی، امکان دریافت نرم افزارهای مورد نیاز در محدوده عملیات تولید و اتوماسیون صنعتی وجود نداشت، با این حال توانستیم در سالهای ۹۳ و ۹۴ این سیستمها را به صورت کاملا خودکفا در شرکت فولاد اکسین پیاده سازی و اجرا کنیم. در راستای دستیابی به اقتصاد مقاومتی نیز دو کار مهم انجام شده است: نخست تولید، توسعه و بهره برداری از برخی نرم افزارهای مورد نیاز توسط نیروی داخلی شرکت، و دوم تولید محصولات در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات با استفاده از ظرفیت شرکتهای ایرانی و با هزینه و زمان بسیار کمتر از نمونههای مشابه خارجی.
ارسال نظر