مدیرعامل شرکت آب منطقهای اصفهان خبر داد:
کاهش ۷۵ درصدی سطح کشت برنج در اصفهان - ۱۵ تیر ۹۵
دنیای اقتصاد- مدیرعامل شرکت آب منطقهای اصفهان از کاهش ۷۵ درصدی سطح کشت برنج در استان اصفهان به دلیل استمرار خشکسالیها و تبلیغات منع کشت این محصول آببر خبر داد. مسعود میرمحمد صادقی با اشاره به اهمیت طرح احیا و تعادل بخشی منابع آب به عنوان اولین و بالاترین فعالیت وزارت نیرو و شرکت آب منطقه ای از انسداد ۷۴۰ حلقه چاه غیر مجاز در استان اصفهان در سال گذشته خبر داد. مدیرعامل شرکت آب منطقه ای اصفهان همچنین به تعامل بیشتر شرکت آب منطقه ای و جهادکشاورزی استان پرداخت و افزود: سازمان جهاد کشاورزی برای جایگزینی کشتهای پرمصرف آب بهرغم مشکلات پیش رو، یک برنامه سه ساله دارد.
دنیای اقتصاد- مدیرعامل شرکت آب منطقهای اصفهان از کاهش ۷۵ درصدی سطح کشت برنج در استان اصفهان به دلیل استمرار خشکسالیها و تبلیغات منع کشت این محصول آببر خبر داد. مسعود میرمحمد صادقی با اشاره به اهمیت طرح احیا و تعادل بخشی منابع آب به عنوان اولین و بالاترین فعالیت وزارت نیرو و شرکت آب منطقه ای از انسداد ۷۴۰ حلقه چاه غیر مجاز در استان اصفهان در سال گذشته خبر داد. مدیرعامل شرکت آب منطقه ای اصفهان همچنین به تعامل بیشتر شرکت آب منطقه ای و جهادکشاورزی استان پرداخت و افزود: سازمان جهاد کشاورزی برای جایگزینی کشتهای پرمصرف آب بهرغم مشکلات پیش رو، یک برنامه سه ساله دارد. میرمحمد صادقی، خاطرنشان کرد: با توجه به آمار موجود، سطح زیرکشت برنج در استان درحال حاضر به دلیل استمرارخشکسالیها و تبلیغات منع کشت، از ۱۸ هزار هکتار تنها به حدود ۴۵۰۰ هکتار رسیده است.
مدیر حفاظت و بهرهبرداری از منابع آب سطحی و زیر زمینی منطقه ای اصفهان و مجری طرح احیا و تعادل بخشی، نیز با تأکید بر عناوین روزهای هفته صرفه جویی، به منظور اطلاع رسانی پیشرفت و بررسی مسائل مربوط به طرح احیا و تعادل بخشی منابع آب استان با اولویت آبهای زیرزمینی، گفت: در اثر اجرای طرح احیا و تعادل بخشی شاهد بودهایم میزان افت سطح آب در دشت باد- خالد آب واقع در اردستان اصفهان به طور چشمگیری بهبود یافته، به طوری که میزان افت سالانه این دشت متوقف شده است. غلامرضا نعمتی با اشاره به اقلیم خشک استان به عنوان یک واقعیت و نیز وضعیت نامساعد وبحرانی منابع آب زیرزمینی استان، گفت: پیامدهای سوء خشکسالی ها و برداشت از حد توسط چاههای موتوری دردهه های اخیر منجر به پدیدههای مخربی مانند فرونشست زمین در برخی دشتهای استان از جمله مهیار شهرضا و دامنه داران و نیز شور شدن آب زیرزمینی مصرفی در دشتهایی مانند کاشان و اردستان شده است. مدیر دفترحفاظت منابع آب و مجری طرح به معرفی پروژههای ۱۵ گانه طرح احیا و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی پرداخت و افزود: حدود ۴۰۰۰ کنتورهوشمند آب و برق برروی چاه های استان نصب شده است که از این تعداد ۱۲۰۰ کنتور درسال ۹۴ نصب شده است. وی به تکلیف شرکت آب منطقه ای اصفهان برای نصب ۵ هزار کنتور و انسداد ۳ هزار حلقه چاه غیر مجاز در سال ۹۵ که مصداق تحقق و عمل به اقتصاد مقاومتی است؛ اشاره و خاطر نشان کرد: انسداد ۷۴۰ حلقه چاه فاقد پروانه مضر به مصالح عموم در سال ۹۴ که فراتر از تکلیف بود صرفه جویی ۳۱ میلیون مترمکعب آب در آبخوانهای استان را به همراه داشت. وی تصریح کرد: استان اصفهان درخصوص نصب GPS روی دستگاهها و ساماندهی شرکتهای حفار پیشرو و دارای رتبه اول کشوری میباشد و تا کنون ۳۰۰ دستگاه حفاری متخلف چاه توقیف شده است. نعمتی هم چنین در بخشهای دیگر صحبتهای خود به بحث اطلاعرسانی پرداخت و گفت: هفت گروه اثرگذار بر آب مشخص شده است و سعی در ایجاد الگوی مشارکتی مدیریت منابع آب دربرخی دشتهای نمونه بوده که دردست پیگیری است.
ارسال نظر