تکلیف رنو در ایران چیست؟
با تشدید تحریمها و توقف فعالیت بسیاری از شرکتهای خودرو ساز در ایران، رنو همچنان در صنعت خودروی کشورمان باقی ماند و برخلاف پژو حاضر به ترک ایران نشد. حال به نظر میرسد که این شرکت توقع بیشتری از مسوولان خودرویی کشور برای دریافت سهمی قابلتوجه از بازار ایران دارد. هر چند تاکنون به این توقع پاسخ مناسبی داده نشده اما آنچه مشخص است رنو هم در این مدت بیکار نبوده و مشغول رایزنی با شرکتهای مورد علاقهاش در ایران است. در همین حال برخی اخبار از قطع رابطه رنو با ایران خودرو حکایت دارد. بهطوریکه واردات ناموفق رنوکپچر از سوی ایرانخودرو نیز سند اثبات این شایعه بود. هر چندبرخی مسوولان نیز از هر فرصتی برای انتقاد از رنو استفاده کنند اما آنچه مشخص است این شرکت فرانسوی حاضر نیست بازار ایران را به همین راحتی در اختیار هموطن خود یعنی پژو قرار دهد. ماندن در ایران در اوج تحریمها برای این شرکت برگ برندهای است که حالا میخواهد از آن استفاده کند. در این بین برخی اخبار حکایت از عقد قراردادهای رنو با دو شرکت ایرانخودرو و سایپا دارد. قراردادهایی که حضور این شرکت در خودروسازیهای بزرگ ایران را تثبیت خواهد کرد.
به گفته پیمان کارگر مدیر خاورمیانه رنو، این شرکت در پی عقد دو قرارداد تولید خودرو با سایپا و ایران خودرو است. هر چند مسوولان دو شرکت بزرگ کشور حاضر به اظهارنظر در این زمینه نیستند اما کارگر از قطعی بودن این قراردادها در آینده نزدیک خبر میدهد. وی حتی به این نکته نیز اشاره میکند که ابتدا با سایپا قرارداد مشارکت نهایی خواهد شد و پس از آن به سراغ نهایی شدن قرارداد با ایران خودرو خواهیم رفت. اما همکاری رنو در ایران همچون پژو بهصورت سرمایهگذاری این شرکت فرانسوی برای تولید محصولات بهصورت جوینت ونچر است. اما قراردادها به چه صورت خواهد بود؟ طبق گفته پیمان کارگر نوع همکاری مشترک با سایپا بهصورت ۶۰ به ۴۰ خواهد بود. بهطوریکه رنو ۶۰ درصد و سایپا نیز در این شراکت ۴۰ درصد سهم خواهند داشت.
پیمان کارگر معتقد است که با تقسیم بندی این میزان سهام مدیریت فروش و خدمات پس از فروش به عهده رنو خواهد بود. اما رنو با حضور در بازار خودرویی برخی از کشورهای نوظهور توانست تا حدودی جایگاه خود در جهان را تثبیت کند. این شرکت خودرو ال ۹۰ را همزمان در ایران و رومانی عرضه کرد و توانست نمره قابل قبولی در این زمینه کسب کند. حالا ظاهرا بنا دارد در سایپا نیز فعالیت مشابهی انجام دهد، به این معنا که این شرکت در تدارک طراحی محصولی برای ایران و دیگر سایتهای رنو در جهان است. در این زمینه کارگر عنوان میکند که برنامه داریم مجموعه خودروهایی که بر روی پلت فرم جدید کلاس B رنو با نام ۵۲ تولید میشود را با سایپا تولید کنیم. محصولاتی که قرار است در سایپا تولید شوند هنوز در حال طراحی هستند و تولیدات این خودروها در سایپا همزمان با سایتهای دیگر رنو رخ خواهد داد. اما برنامه رنو با ایران خودرو چگونه خواهد بود؟به گفته مدیرعامل خاورمیانه رنو این شرکت در ایران خودرو قرار است پلت فرم کلاس سی رنو را تولید کند که محصولات این کلاس نیز هم اکنون در رنو در حال طراحی است. در کنار این محصولات دو مدل کلیو و کپچر هم در ایران خودرو تولید خواهند شد.آنچه مشخص است این شرکت برنامههای بلندپروازانهای را در صنعت خودروی ایران تدارک دیده، حال باید دید آیا شرکتهای داخلی نیز ایده رنو برای آینده بازار خودروی ایران را میپسندند؟
ارسال نظر