کلید طراحی ماهرانه دفاتر کار چیست؟
مترجم: مریم رضایی شرکت استودیو O+A، یک شرکت بزرگ طراحی داخلی در سانفرانسیسکو است که طراحی دفاتر شرکتهایی مانند فیسبوک، AOL، مایکروسافت، یلپ و بسیاری از شرکتهای بزرگ دیگر را انجام داده است. دنیس میکو چری، مدیر طراحی O+A در طرفداری از شعار کلیدی شرکت، یعنی «طراحی خوب ناشی از شناخت کارمندان است»، راز طراحی مناسب برای دفاتر کاری را عنوان کرده است: وقتی صحبت از طراحی محیط و به طور خاص طراحی دفتر کار به میان میآید، من وقت زیادی را صرف میکنم تا افراد را از افکار و تصمیماتی که در ذهن دارند منصرف کنم.
مترجم: مریم رضایی شرکت استودیو O+A، یک شرکت بزرگ طراحی داخلی در سانفرانسیسکو است که طراحی دفاتر شرکتهایی مانند فیسبوک، AOL، مایکروسافت، یلپ و بسیاری از شرکتهای بزرگ دیگر را انجام داده است. دنیس میکو چری، مدیر طراحی O+A در طرفداری از شعار کلیدی شرکت، یعنی «طراحی خوب ناشی از شناخت کارمندان است»، راز طراحی مناسب برای دفاتر کاری را عنوان کرده است: وقتی صحبت از طراحی محیط و به طور خاص طراحی دفتر کار به میان میآید، من وقت زیادی را صرف میکنم تا افراد را از افکار و تصمیماتی که در ذهن دارند منصرف کنم. اخیرا یک بعدازظهر کامل را صرف کردم تا تیم اجرایی یک شرکت تکنولوژی تازه تاسیس را قانع کنم که بپذیرند نیازی نیست فضای دفتر آنها همرنگ لوگوی شرکت باشد تا خلاقانه به نظر برسد. مدیرعامل شرکت اظهار نگرانی کرد و گفت: «فردی که وارد شرکت میشود، چطور متوجه شود این شرکت ما است، اگر فضای شرکت به طور مستقیم گویای برند ما نباشد؟» مسلما، این موضوع به عنوان یک اصل کلی بدیهی به نظر میرسد. لوگوی شرکت سبز است؛ بنابراین دیوارها هم باید سبز باشند؛ اما این نوع تفکر منحصربهفردترین و مهمترین جنبه یک شرکت را که کارمندان و فرهنگی است که
آنها ایجاد کردهاند، تصدیق نمیکند. شرکتها معمولا ساعاتی طولانی را صرف بررسی رزومهها، مصاحبه با متقاضیان کار و جذب نیروی جدید به تیم خود میکنند، اما فضایی که این کارمندان بیشتر وقت خود را در آن صرف میکنند، طوری طراحی شده که بیشتر بر زبان بازاریابی شرکت تاکید میکند یا بدتر از آن، اصلا طراحی نشده است. ویژگی طراحیهای موفق دفاتر کار، لزوما لابیهای مبله شده، نصب پوسترهایی که اولویت اصلی سازمان بر آن حک شده باشد یا حتی پذیراییهای رایگان از مشتری نیست. بهترین طراحی باید به گونهای باشد که به طور طبیعی ماهیت شرکت را به نمایش بگذارد. محوطه شرکت فیسبوک، با طراحی هنری و لابراتوار تحقیقاتی آن، فرهنگ بخش بخش این شرکت را ترویج میدهد. دفاتر شرکت زاپوس (فروشگاه اینترنتی کفش و لباس) بر شخصیسازی و شوخ طبعی تاکید میکنند؛ فرهنگی که تونی هسیه، مدیرعامل این شرکت ایجاد کرده است. کارمندان زاپوس دکوراسیون فضای اجرایی شرکت را مثل جنگلی با جزئیات پارکهای دیزنی لند طراحی کردهاند. حتی طراحی خیلی ساده یکی از محوطههای شرکت اپل، نشاندهنده سادهسازی جسورانه و بیقید و شرط این برند است. در آخر ما مدیرعامل آن شرکت را که
میخواست فضای دفتر را رنگ سبز بزند متقاعد کردیم که در عوض بر ماهیت نوآورانه و پژوهش محور کار شرکتش تاکید کند. برای این کار، نمودارهای تصویری را در آشپزخانههای کوچک دفتر نصب کردیم تا هم شفافیت کار را بالا ببریم و هم کارمندان برای انجام کارهای پژوهشی هیجانزده شوند. همچنین باغچههایی درون ساختمانی ایجاد کردیم که به عنوان اتاق کنفرانس هم مورد استفاده قرار میگرفت و از چوبهای بازسازی شده استفاده کردیم تا بر تعهد شرکت به تداومپذیری تاکید کنیم. قابل توضیح است که رنگ سبز در کل فضا، فقط در نماد شرکت که بالای محوطه پذیرش نصب شده بود، مورد استفاده قرار گرفت. وقتی دفتر شرکت استودیو O+A را در سانفرانسیسکو طراحی میکردیم، سعی کردیم از ظاهر کلیشهای براق در معماری فضا خودداری کنیم. سپس فضای دفتر را برای طراحان کاملا خالی کردیم. به عنوان یک شرکت طراحی، برای خلاقیت و غیررسمی بودن فضاهای طراحی نشده ارزش زیادی قائل هستیم. فضای کار ما میتواند هر چیزی باشد که تیم ما میخواهد یا نیاز دارد. دفتر کار محقر ما در طول سالها از اتاق فکر، به غذاخوری، کتابخانه، اتاق کنفرانس و در نهایت به استودیوی طراحی داخلی تغییر کرده است.
بنابراین، چطور میتوانید مطمئن شوید که فضای کار شما بازتابدهنده فرهنگ شرکت شما است؟ اول، یک قدم به عقب برگردید و اجازه دهید همه کارمندان خلاقی که استخدام کردهاید، فضا را از آن خود بدانند. بوردهای چوبپنبهای را به دیوار نصب کنید تا کارمندان بتوانند ایدههای انگیزهای خود را در کاغذهای کوچک به آن وصل کنند و نیز وایت بوردهایی جهت تسهیل ثبت ایدههای مختلف بر روی آن، نصب کنید. کارمندان را تشویق کنید وسایلی را که بدون استفاده ماندهاند، بهکار بگیرند و آنها را آزاد بگذارید میزها را بر اساس کار تیمی خود بچینند. شرکت شما فراتر از رنگ لوگوی آن است. سعی کنید ویژگی برجسته کسبوکارتان را پیدا کنید و کاری کنید که محیط کار شما منعکسکننده این ویژگی باشد.
ارسال نظر