بهترین خودروهای الکتریکی ۲۰۱۶ معرفی شدند
پرچمداران عبور از دنیای بنزینسوزها
معضل آلودگی هوا و مصرف سوخت همواره گریبانگیر خودروسازان بوده است ازاین رو برخی از آنها بهدنبال ساخت خودروهای برقی رفتهاند و با ساخت مدلهای کوچک اقتصادی و حتی خودروهای بزرگ و پر قدرت تلاش کردهاند تا بازار خودروهای سبز را متنوع کنند. خودروهای برقی با دریافت فناوریهای جدید در موتورها و باتریها نسبت به دهههای گذشته بسیار متفاوت ظاهر شدهاند و ثابت کردهاند که میتوانند پا به پای خودروهای سوپراسپرت شتاب بگیرند و به سرعتهای بالا برسند. در حال حاضر شرکت تسلا در عرصه خودروهای اسپرت برقی پیشتاز است و سایه بیامو و بنز را در پس خود احساس میکند و میتوان انتظار داشت در آینده نه چندان دور معادلات سرعت و شتاب با سرعت برق تغییر کنند.
معضل آلودگی هوا و مصرف سوخت همواره گریبانگیر خودروسازان بوده است ازاین رو برخی از آنها بهدنبال ساخت خودروهای برقی رفتهاند و با ساخت مدلهای کوچک اقتصادی و حتی خودروهای بزرگ و پر قدرت تلاش کردهاند تا بازار خودروهای سبز را متنوع کنند. خودروهای برقی با دریافت فناوریهای جدید در موتورها و باتریها نسبت به دهههای گذشته بسیار متفاوت ظاهر شدهاند و ثابت کردهاند که میتوانند پا به پای خودروهای سوپراسپرت شتاب بگیرند و به سرعتهای بالا برسند. در حال حاضر شرکت تسلا در عرصه خودروهای اسپرت برقی پیشتاز است و سایه بیامو و بنز را در پس خود احساس میکند و میتوان انتظار داشت در آینده نه چندان دور معادلات سرعت و شتاب با سرعت برق تغییر کنند. در بخش خودروهای اقتصادی نیز شرکتهای نیسان و هوندا پرچمدار خودروهای برقی به حساب میآیند. در حال حاضر تنها سدی که در برابر توسعه خودروهای برقی قرار دارد میزان محدود شارژ باتریهای آنها است. در این خصوص تحقیقات گستردهای در جریان است تا سطح شارژدهی باتریها را به میزانی برسانند که بتوانند با خودروهای سوخت فسیلی رقابت کنند. خودروهای برقی دو مدل هستند. در ادامه با ۱۰ خودرو الکتریکی برتر سال ۲۰۱۶ میلادی آشنا میشویم.
تسلا مدل S P90D
شرکت تسلا که سابقه چندانی در خودروسازی ندارد با معرفی محصولاتی هوشمند و پیشرفته با قابلیت بالا توانسته در آمریکا و برخی کشورها مشتریان وفاداری پیدا کند. تسلا در مدل S P90D با ارتقای این خودرو نسبت به مدل S P85D و همچنین بهبود باتریها و با استفاده از باتریهای 90 کیلوواتی توانسته شتاب خودرو را تا حدی افزایش دهد که میتواند در مدت تنها 8/ 2 ثانیه به سرعت 100 کیلومتر در ساعت برسد. این خودروی کاملا برقی 119 هزار دلار قیمت دارد و میتواند با بسیاری از خودروهای سوپر اسپرت موجود به رقابت بپردازد. قدرت موتورهای این مدل به 762 اسب بخار میسد و با یک بار شارژ قادر است تا 430 کیلومتر مسافت را طی کند. مدل S خودرویی سدان با ظرفیت 5 نفر است که ظاهری اسپرت و عضلانی ندارد اما میتواند با خودرویهای اسپرت و عضلانی رقابت تنگاتنگی داشته باشد. سامانههای رانندگی نیمه خودکار در این خودرو سر و صدای زیادی بهپا کرده و بنا بر ادعای شرکت نسبت به سایر خودروها حوادث کمتری داشته است.
هوندا فیت EV
هوندا بهعنوان برندی آسیایی تلاش کرده است تا خودرویی مناسب برای سفرهای درونشهری را در قالب خودرویی ۵ در با راندمان مناسب معرفی کند. هوندا فیت به باتریهای ۲۰ کیلوواتی لیتیوم یونی مجهز است که باعث میشوند خودرو با یکبار شارژ ۱۳۱ کیلومتر را طی کند و با قابلیت شارژ سریع این امکان را به خودرو خود میدهد که با سرعت زیادی برای رانندگی مجدد آماده شود. رانندگی با این هاچبک بسیار دلنشین است و خودرو پایداری بالایی دارد و کنترل کردنش بسیار لذتبخش و راحت است. قدرت موتورهای برقی در این خودروی ۵ نفره معادل ۱۲۳ اسب بخار است. این خودرو برای مسافتهای درون شهری طراحی شده است و از نظر بعد مسافت برای مسافتهای خارج از شهر و بین شهری محدودیت دارد اما در کشورهایی که شهرها با هم فاصله کمی دارند قابل استفاده است. قابلیت کنترل از راه دور خودرو از طریق تلفن همراه از ویژگیهای مثبت آن است که باعث میشود شرایط عمومی خودرو مانند میزان شارژ باتریها یا دمای داخلی بدون مراجعه به داخل ماشین قابل کنترل باشد.
نیسان لیف
شرکت نیسان با ساخت مدل لیف (لیف به معنای برگ در زبان انگلیسی است) بهعنوان خودرویی تمام برقی شانس خود را برای حضور در بازار خودروهای سبز آزموده و توانسته موفق عمل کند و جزو اولین خودروهایی باشد که بهصورت کاملا الکتریکی بهصورت تجاری ساخته میشود. نیسان برای این برگ برنده خود آینده روشنی را رویا پردازی کرده است. مهمترین ویژگی نیسان لیف قیمت قابل توجه آن است که با 29 هزار دلار معادل یک سدان معمولی است. لیف با داشتن 107 اسب بخار قدرت با یک بار شارژ شدن میتواند تا 172 کیلومتر مسافت را طی کند. نیسان لیف در سه مدل S ، SV و SL به بازار عرضه میشود که بهترتیب 29 ، 34 و 36 هزار دلار قیمت دارند. تمام این مدلها به سامانههای دیجیتال ارتباطی مختلفی مجهز هستند که رانندگی با این خودروی دیجیتال را هیجانانگیز میکند. نیسان لیف را میتوان در رده خودروهای شهری دستهبندی کرد که با مصرف پایین راندمان بالایی دارد.
تویوتا روفور EV
تویوتا برای سالهای طولانی در زمینه ساخت خودروهای شاسیبلند و کراساوور فعالیت داشته است و محصولاتش در نقاط مختلف دنیا خدمات بینظیری ارائه کردهاند. با مطرح شدن خودروهای سبز و ایجاد تقاضا برای خودروهای برقی در میان مشتریان، این خودروساز ژاپنی هم محصولی تمام برقی برای حفظ موقعیت خود را به تویوتا دوستان معرفی کرده است که با داشتن ۱۵۴ اسب بخار قدرت میتواند در مدت زمان ۷ ثانیه به سرعت ۱۰۰ کیلومتر در ساعت برسد. این تویوتای برقی میتواند با یک بار شارژ تا ۱۶۵ کیلومتر مسافت را طی کند. در نسخه بنزینی این خودرو بهعنوان خودروی شاسیبلند کامپکت موفق عمل کرده است و در نسخه الکتریکی این شاسیبلند تنها برای فروش در ایالت کالیفرنیا ساخته شده است. باتریها در نسل دوم پک ۸/ ۴۱ کیلو واتی هستند که باعث شدهاند تا خودروی برقی و بنزینی از نظر قدرت تولیدی نزدیک به هم باشند. تویوتا توسعه نسل دوم از این خودرو را با کمک شرکت تسلا به سر انجام رسانده است.
میتسوبیشی i-MiEV
میتسوبیشی با ساخت این خودروی کوچک برقی تلاش کرده است تا در میان برقی سازان دنیا حرفهایی برای زدن داشته باشد. هدف میتسوبیشی از ساخت این خودروی کوچک سبز و بدون آلودگی استفاده قشر متوسط جامعه از خودروهای برقی بوده است. مدل i-MiEV با قیمت 21 هزار دلار توانایی محدودی دارد و موتورهای الکتریکی آن میتواند 66 اسب بخار قدرت تولید کند. این مدل 4 نفره است و میتواند با یک بار شارژ تا 100 کیلومتر مسافت را طی کند. خودروهای برقی عموما قیمت بالایی دارند و این موضوع به دلیل فناوری بالا در موتورهای الکتریکی و باتریهای لیتیوم یونی بسیار قدرتمندشان است اما میتسوبیشی توانسته است با محدود کردن برخی قابلیتها خودرویی مناسب رانندگی در شهر و حومه شهرها معرفی کند که با تخفیفهایی که اعمال میشود با 15 هزار دلار به دست مشتری میرسد. خودروهای کوچک در کنار امکانات رفاهی و ایمنی مناسب میتوانند در مسافتهای کوتاه پاسخگوی بسیاری از نیازها باشند و با حضور خود در شهرها از آلودگی هوا بکاهند.
فورد فوکوس
فورد از جمله غولهای خودروسازی است که با ارائه یک نسخه از خودروی تمام برقی با نام فوکوس تلاش کرده است جایگاه خود را در لیست برترین خودروهای برقی دنیا پیدا کند. براساس بسیاری از پیشبینیها در ۱۰ سال آینده بخشی از خودروهای دنیا تمام برقی خواهند بود و در دنیای ماشینهای آینده تجربه داشتن خودروی برقی در کنار شهرت برند میتواند نقش چشمگیری در موفقیت خودروساز داشته باشد که فورد هر دوی اینها را دارد. فورد فوکوس در سال ۲۰۱۱ معرفی شده و تا به امروز در خط تولید حضور داشته و با توجه به ویژگیهایی که دارد توانسته است طرفداران خاص خودش را پیدا کند. در مدل سال ۲۰۱۶ موتورهای برقی در این مدل میتوانند ۱۳۰ اسب بخار قدرت تولید کنند و طراحی این خودرو بر اساس نسل سوم فورد فوکوس بنزینی صورت گرفته است. استفاده از پلتفرم مشترک باعث کاهش هزینههای اولیه در ساخت این مدل شده است. با یکبار شارژ کامل در حالت رانندگی معمولی میتوان تا مسافت ۱۲۲ کیلومتر با این خودرو رانندگی کرد.
فیات ۵۰۰e
فیات با معرفی مدل 500 برقی توانسته است خود را درمیان 10 خودروی برتر برقی قرار دهد. بر اساس شعار فیات زشتترین چیز آلوده کردن محیط زیست است. دلیل این شعار را میتوان در طراحی نهچندان دلچسب فیات 500 برقی جستوجو کرد و گویا این شرکت هم قبول دارد که زیبایی چندانی ندارد اما با آلوده نکردن محیط زیست کار زیبایی انجام میدهد. پیشرانههای 83 کیلوواتی در فیات میتوانند 111 اسب بخار قدرت تولید کنند که برای خودرویی با این ابعاد کاملا مناسب است. فیات 500 برقی با یکبار شارژ میتواند تا 140 کیلومتر مسافت را طی کند و با قیمت 31 هزار دلار نسبت به توانی که دارد از قیمت مناسبی برخوردار است. فیات 500 چهار صندلی دارد و با داشتن 2 در خودرویی کوچک و اقتصادی است که برای حرکت در خیابانهای شهری و حومه شهرها کاملا عالی است. فیات برای رسیدن به سرعت 100 کیلومتر به 4/ 8 ثانیه زمان نیاز دارد که برای جثه کوچکش مناسب به نظر میرسد و از نظر شتاب میتواند طرفدارانش را راضی کند.
کیا سول
کیا سول خودروی معروف و مشهور کیا است که نسخه الکترونیکی آن هم مورد توجه مشتریان کیا قرار گرفته است. کیا تلاش کرده در این مدل کامپکت با حذف دودها و آلودگیها خودرویی سبز را معرفی کند که از قدرت کافی برخوردار است. موتورهای برقی در این خودرو ۱۰۹ اسب بخار نیرو تولید میکنند. کیا با حذف موتور بنزینی و تجهیزات مربوط به آن و ایجاد تغییرات لازم در زیر خودرو شرایط برای دریافت باتریهای ۲۷ کیلوواتی را فراهم کرده است. با یکبار شارژ کردن باتریهای کیا سول برقی میتوان تا ۱۴۸ کیلومتر رانندگی کرد. این خودرو با قیمت ۳۰ هزار دلار میتواند خودروی سبز طرفداران محیط زیست باشد. حداکثر سرعت این کیای برقی ۱۶۰ کیلومتر و ظرفیت سرنشینانش ۵ نفر است. مانند اکثر خودروهای برقی انواع حالتهای رانندگی دراین خودرو وجود دارد و راننده میتواند مشخص کند خودرو با چه توانی در جاده ظاهر شود. البته اعداد و ارقام ارائه شده در رابطه با مسافت مربوط به حالت رانندگی عادی است و در حالتهای دیگر مصرف ممکن است تغییر کند.
بیامو i۳
ژرمنها در ساخت خودروی برقی نشان دادهاند که به خوبی میتوانند از پس این کار برآیند و اولین خودروی برقی با بدنه فیبرکربنی خود را به بازار عرضه کردهاند. قلبهای برقی بیامو در مجموع میتوانند 170 اسب بخار نیرو تولید کنند و خودرو میتواند در مدت 5/ 6 ثانیه به سرعت 100 کیلومتر در ساعت برسد. حداکثر سرعت این خودرو به 148 کیلومتر در ساعت محدود شده است و گشتاور آن 184 نیوتن بر متر است. باتریهای این بیامو برقی میتوانند به پیشرانههای قدرتمندش تا 130 کیلومتر مسافت نیرو ببخشند و البته در حالتهای رانندگی اقتصادی این مسافت تا 150 کیلومتر هم میرسد و خودرو را میتوان با ظرفیت باتریهای متفاوتی خریداری کرد. در نسخه 2017 این مقدار تا 180 کیلومتر هم افزایش یافته است و به نظر میرسد بیامو در حال افزایش این مقدار است. یک ژنراتور بنزینی با باک 7 لیتری هم به شارژ شدن باتریها کمک میکند و باعث افزایش راندمـان خـودرو میشود.
شورولت اسپارک
شورولت با مدل اسپارک برقی که خودرویی دو در و کوچک است شانس خود را برای قرار گرفتن در برترین خودروهای تولیدی و برقی آزموده است. این خودرو با قدرت بسیار زیاد نسبت به جثه کوچکی که دارد شگفتیساز بوده است. قدرت ۱۳۰ اسب بخار از این کوچک اقتصادی دور از انتظار است. محصولات این برند آمریکایی اصولا بزرگ و عضلانی هستند و قدرت و مصرف بالایی دارند اما شورولت با ساخت این مدل برقی تصورات قبلی را با چالش مواجه کرده است. قیمت اسپارک۱۹ هزار دلار است که در صورت همراه بودن با تخفیفهای مالیاتی و سایر مشوقها این قیمت کاهش مییابد. باتریهای اسپارک نیروی مورد نیاز تا مسافت ۱۳۲ کیلومتر را در اختیار این کوچک جثه آمریکایی قرار میدهند. خودروهای کوچک برقی راهحل مناسبی برای مقابله با آلودگی هوا در کلانشهرها هستند و بهدلیل ابعاد کوچک و وزن کم توان بالایی در اختیار دارند. خودروهای برقی برای توانی که تولید میکنند نیاز به جثه بزرگ ندارند و از این جهت به راحتی میتوانند خودروهای کوچک با توان بالا مانند اسپارک را به شهرهای آلوده و پر ترافیک تزریق کنند.
ارسال نظر