شهرموشها ۲ خاطره فیلمهای تاثیرگذاری را زنده کرد
عروسکها و آدمها
فیلم خاطرهانگیز شهر موشها که نوستالژی نسل گذشته است در هفتههای گذشته خبر ساز شد. کارگردان این فیلم خاطرهانگیز شهرموشها ۲ را جلوی دوربین برد تا سینمای ایران تحت تاثیر عروسکها قرار بگیرد. درچند شماره پیش درباره ساخت این فیلم در همین صفحه نوشتیم و نوستالژی بازی باعث شد برگردیم به سالهای دور. سالهایی که عروسکها میان داری میکردند و جذابیتهای زیادی بر پرده سینما شکل میدادند. آنچه در این شماره میخوانید مروری است به برخی از آثار سینمایی شاخص کودک و نوجوان که در آن عروسکها کنار آدمها نقش بازی میکردند یا حضور تاثیرگذاری داشتند.
فیلم خاطرهانگیز شهر موشها که نوستالژی نسل گذشته است در هفتههای گذشته خبر ساز شد. کارگردان این فیلم خاطرهانگیز شهرموشها 2 را جلوی دوربین برد تا سینمای ایران تحت تاثیر عروسکها قرار بگیرد.
درچند شماره پیش درباره ساخت این فیلم در همین صفحه نوشتیم و نوستالژی بازی باعث شد برگردیم به سالهای دور. سالهایی که عروسکها میان داری میکردند و جذابیتهای زیادی بر پرده سینما شکل میدادند. آنچه در این شماره میخوانید مروری است به برخی از آثار سینمایی شاخص کودک و نوجوان که در آن عروسکها کنار آدمها نقش بازی میکردند یا حضور تاثیرگذاری داشتند. فیلمهایی که هنوز هم در خاطرهها ماندهاند و بعید است روزی فراموش شوند. البته این را هم باید بنویسیم که برگزاری جشنواره کودک و نوجوان باعث شد تا یاد آن فیلمها بیفتیم. جشنوارهای که زمان زیادی از برگزاریاش نمیگذرد.
گلنار
pic۱
فیلم سینمایی «گلنار» به کارگردانی کامبوزیا پرتوی از نخستین فیلمهای جشنواره کودک بود که اگرچه در این جشنواره مورد توجه قرار نگرفت اما در سالهای بعد مدام از تلویزیون پخش شد و مورد استقبال مخاطبان قرار گرفت. «گلنار» که چند سال پس از «شهر موشها» ساخته شده بود، توانست بار دیگر کودکان را همراه با والدینشان راهی سینماها کند و فروش بسیار خوب ۱۶ میلیون تومانی داشته باشد. این فیلم در سال ۶۷ پرفروشترین فیلم سال شد. شهلا ریاحی، محرم بسیم، اکبر دودکار، غزل شاکری و... در «گلنار» ایفای نقش کرده بودند.
پاتال و آرزوهای کوچک
pic۲
«پاتال و آرزوهای کوچک» یکی از نخستین فیلمهای مسعود کرامتی است که در پنجمین جشنواره کودک جایزهای کسب نکرد اما فروش خوبی را در گیشه تجربه کرد. فیلمنامه این فیلم را رضا کیانیان و مهدی سجادهچی نوشته بودند و ساخت آن در سال ۶۸ حدود ۶ میلیون تومان هزینه برداشت. «پاتال و آرزوهای کوچک» توانست در گیشه با استقبال مخاطبان روبهرو شده و با بلیت متوسط ۱۵ تومان، یازده (یا سیزده) میلیون تومان فروش داشته باشد. این فیلم جزو پرفروشترین فیلمهای سال ۶۹ سینمای ایران شد. «پاتال و آرزوهای کوچک» در سال ۸۹ و پس از ۲۰ سال، مجددا در طرح ویژه ماه مبارک رمضان بهصورت تکسانس در سه سالن سینمای تهران روی پرده رفت و نهایتا توانست فروش موفق ۲۰ میلیون تومانی داشته باشد.رضا کیانیان از بازیگران این فیلم بود و تدویناش را رسول ملاقلیپور انجام داده بود.
دزد عروسکها
pic۳
بدون شک «دزد عروسکها» با آن ترانه معروف «آهای آهای ننه، من گشنمه» را باید یکی از ماندگارترین فیلمهای سینمای کودک ایران دانست که هنوز هم درصورت نمایش، طرفداران زیادی دارد اما در هرصورت این فیلم نتوانست در پنجمین جشنواره کودک جایزهای دریافت کند.اکبر عبدی، آزیتا حاجیان، مهراوه شریفینیا، ابراهیم آبادی و فرهنگ مهرپرور از جمله بازیگران این فیلم بودند که محمدرضا هنرمند آن را در سال ۶۸ کارگردانی کرده بود. همچنین کارگردانی بخشهای انیمیشنی «دزد عروسکها» را شهریار بحرانی برعهده داشت. این فیلم در سال ۶۹ توانست فروش ۲۴ میلیون تومانی را در اکران سینماها بهدست بیاورد و عنوان پرفروشترین فیلم سال را از آن خود کند.
الو الو من جوجوام
pic۴
مرضیه برومند که تجربه خیلی خوبی در ساخت برنامههای کودکان کسب کرده بود و مجموعههای موفق تلویزیونی و عروسکی «مدرسه موشها» و «خونه مادربزرگه» را جلوی دوربین برده بود، این بار سراغ «الو الو من جوجوام» رفت و یکی از جذابترین فیلمهای سینمایی کودکان و نوجوانان دهه ۷۰ را ساخت. بازیگران شاخصی مانند مهدی هاشمی، مهتاب نصیرپور، رقیه چهرهآزاد، کیومرث ملکمطیعی، جهانگیر فروهر، مهری ودادیان، ارژنگ امیرفضلی، مریم سعادت و... در «الو الو من جوجوام» ایفای نقش کرده بودند. این فیلم در سال ۱۳۷۳ با فروش ۳۰ میلیونیاش در رتبه ششم جدول فروش سال قرار گرفت.
کلاه قرمزی و پسرخاله
pic۵
ایرج طهماسب و حمید جبلی پس از آنکه عروسک محبوبشان حضور بسیار موفقی در تلویزیون داشت، آن را در قالب «کلاه قرمزی و پسرخاله» به سینما آوردند. آن زمان مجموعه تلویزیونی «صندوق پست» به همراه کلاهقرمزی و آقای مجری از برنامههای محبوب کودکان بود. همکاری ایرج طهماسب، حمید جبلی و فاطمه معتمدآریا باعث شد «کلاه قرمزی و پسرخاله» با استقبال بیسابقه روبهرو شده و در سال ۷۳ با میانگین قیمت بلیت ۸۰ تومانی در تهران، ۱۷۲ میلیون تومان فروش کند. این فیلم سینمایی همچنان بهعنوان یکی از پرمخاطبترین فیلمهای سینمای ایران شناخته میشود. زوج طهماسب و جبلی یک دهه بعد «کلاه قرمزی و سروناز» و دو دهه بعد «کلاه قرمزی و بچه ننه» را ساختند که هرکدام از آنها جزو پرفروشترین فیلمهای زمان اکران خود بودند. نکته جالب توجه در ساخت «کلاه قرمزی و پسرخاله» همکاری همایون اسعدیان، کارگردان موفق این روزهای سینمای ایران بهعنوان یکی از فیلمنامهنویسان پروژه با جبلی و طهماسب بود.
ارسال نظر