مسیرهای حفظ پول بیشتر در خانواده
با استفاده از چند رهنمود ساده خواهید توانست مسیر مصرف پول نقد خود را تعیین و کنترل کنید. همیشه مقدار زیادی از پولهای شما صرف خریدها و هزینههای مازاد میشود مثل هزینههای اضافی برای خدماتی که از آن استفاده نمیکنیم، هزینههای خرید موادغذایی که دور ریخته میشوند، خرید کیسههای خرید بزرگ برای خریدهای بیبرنامه یا خریدهای مختصر. به این موارد و موارد متعدد مشابه آن خرید مازاد نگویید، اسم واقعی این کار، هدر دادن پول است. این موارد پول را از جیب شما خارج میکنند و شما حتی نمیفهمید که این پول کجا رفت و صرف چه چیزی شد.
با استفاده از چند رهنمود ساده خواهید توانست مسیر مصرف پول نقد خود را تعیین و کنترل کنید. همیشه مقدار زیادی از پولهای شما صرف خریدها و هزینههای مازاد میشود مثل هزینههای اضافی برای خدماتی که از آن استفاده نمیکنیم، هزینههای خرید موادغذایی که دور ریخته میشوند، خرید کیسههای خرید بزرگ برای خریدهای بیبرنامه یا خریدهای مختصر. به این موارد و موارد متعدد مشابه آن خرید مازاد نگویید، اسم واقعی این کار، هدر دادن پول است.این موارد پول را از جیب شما خارج میکنند و شما حتی نمیفهمید که این پول کجا رفت و صرف چه چیزی شد. دیو رامسی، نویسنده کتاب «واگذاری کل پول»، میگوید: «این هزینهها هرکدام به تنهایی ناچیز هستند ولی به خاطر داشته باشید همیشه قطره قطره جمع گردد وانگهی دریا شود.» از همین حالا تصمیم بگیرید جلوی هدر رفتن تدریجی پول خود را بگیرید. برای قدم برداشتن در این مسیر میتوانید از چند راهبرد ساده استفاده کنید.
اول آنکه مراقب خریدهای بدون برنامه باشید؛ فروشگاههای بزرگی که انواع محصولات را برای فروش عرضه میکنند برای صرفهجویی در وقت بسیار مناسب هستند. رامسی، که در این مقوله صاحب نظر است، میگوید: با وجود آنکه این فروشگاههای بزرگ امتیازات فراوانی دارند ولی مشکل اینجا است که وقتی در پی خرید مورد مشخص و از پیش تعیین شده خود هستید ناخودآگاه چشمتان به انواع و اقسام محصولات مثل تنقلات مختلف و خرت و پرتهای غیر ضروری میخورد و تا بجنبید میبینید چند تا از آنها را در چرخ خرید گذاشتهاید و به طرف صندوق میروید. رامسی توصیه میکند قبل از خروج از خانه به قصد خرید، لیستی از مایحتاج ضروری خود را تهیه کنید. او میگوید: «من خودم از این روش استفاده میکنم و هرگز چیزی بیش از لیست مورد نظرم را نمیخرم.»
دوم آنکه میتوانید از فرصت فروش فوقالعاده فروشگاهها استفاده کنید؛ کلارک هوارد، مدافع حقوق خریداران و نویسنده کتاب «نکات پیشنهادی کلارک» که در مورد راهنمایی برای پولدار شدن از طریق پسانداز است میگوید: «خرید عمده به هنگام فروش فوقالعاده فروشگاهها که معمولا در انتهای هر فصل تکرار میشود، به نفع شماست. اگر به این ترتیب بتوانید ۲۰ درصداز مخارج خود را پسانداز کنید در انتهای هرسال پسانداز قابلتوجهی خواهید داشت. سوم آنکه برنامه بیرون غذا خوردن را هوشیارانه طراحی کنید؛ هوارد میگوید: بیشترین سود رستوران داران در فروش انواع دسرهاست. درست کردن همان دسرها در منزل یک چهارم قیمت آن در رستوران هزینه میبرد. اگر شما هم از آن خانوادههایی هستید که معمولا دو بار در هفته غذا و دسر در رستوران میخورند، سعی کنید دسر را حذف کرده و آن را در منزل خودتان صرف کنید. اگر اصرار دارید دسر را بلافاصله بعد از غذا در همانجا بخورید، دو وعده غذای بیرون را به یک وعده کاهش دهید. همچنین بهتر است به جای پرخوری و سعی در تمام کردن غذایتان در رستوران، اضافه غذایتان را به منزل بیاورید و در وعده بعدی از آن استفاده کنید. به این ترتیب ضمن صرفه جویی و تامین غذای یک وعده دیگرتان، از پرخوری نیز جلوگیری میشود.
راهکار دیگر آنکه خودتان را ملزم کنید که بقیه پولتان را بگیرید؛ دفعه بعد که فروشنده بقیه پولتان را داد، حتما آن را بگیرید. خیلی از ما بقیه پولمان را بخصوص اگر ناچیز باشد، طلب نمیکنیم. طبق تحقیقی که توسط موسسه تبلیغات بازاریابی انجام شده، فقط ۲۱درصد از افراد بقیه پول خود را از فروشنده میخواهند و میگیرند.همچنین باید جمع مبلغ خریدتان را پیشاپیش تخمین بزنید؛ در این مورد از یک مثال استفاده میکنیم. پائول براون چهار حلقه لاستیک برای ماشین خود خرید. هنگام تحویل ماشین دریافت که گاراژ ۴۴ دلار برای ضمانت و ۱۵ دلار نیز برای پوشش والف کرومی لاستیکها اضافهتر از او خواسته است. براون که یکی از اعضای گروه تحقیقات اموال عمومی آمریکا است میگوید: «این مبلغ بیش از مبلغی بود که تخمین زده بودم.» او مسوول گاراژ را مجبور کرد که این هزینههای اضافه را حذف کند. به همین دلیل توصیه براون این است که قیمت آنچه را که میخواهید بخرید از پیش محاسبه و پیشبینی کنید؛ از فروشنده هم بخواهید روی یک کاغذ مبلغ کلی را محاسبه کند. با این کار اگر قیمت نهایی بالاتر از مبلغ پیشبینی شده رفت، میتوانید از فروشنده بخواهید قیمت را پایین آورد.
راهکار دیگر آنکه هوشیارانه از موقعیتهای مختلف برای خرید استفاده کنید. فروشندگان تلفن، کابل و سایر خدمات کامپیوتری اغلب برای جلب مشتریان جدید به آنها پیشنهادهای ویژه میدهند، در حالی که این امتیاز را برای مشتریان قدیمی خود که سالهاست از آنها خرید میکنند قائل نمیشوند. ادگار دورسکی، موسس ConsumerWord.org که یکی از سایتهای راهنمای عمومی آنلاین است میگوید: «شما میتوانید این قانون را عوض کنید. وقتی شرکتی که همیشه دورسکی از آن خرید میکرد اعلام کرد که برای مشتریان جدید خود قیمت را پایینتر آورده یا تسهیلات دیگری قائل خواهد شد، او با شرکت تماس گرفت و بهعنوان مشتری جدید کالای خود را سفارش داد. با این کار توانست بیش از ۳۰ دلار در ماه پسانداز کند. اگر چنانچه آن شرکت با او همکاری نمیکرد، سراغ شرکتی دیگر میرفت و مشتری جدید آنجا میشد و از تسهیلات آن بهره میبرد.
بپرسید چرا؟ دانیل باتلر دریافت که مبلغ قبض گاز منزل او ۱۰۰ دلار بیش از مبلغی است که همیشه میپرداخته است. او همان موقع در خانه گشتی زد و دید که لای پنجرهای که پشت پرده است باز مانده بوده و هوای سرد به داخل خانه نفوذ میکرده است. گاه یک غفلت خیلی ساده، مشکلی بهوجود میآورد که مجبورید هزینه آن را بپردازید. اگر باتلر به آن اضافه مبلغ اهمیت نمیداد و به دنبال علت آن نمیگشت شاید مجبور میشد مدتها این پول اضافه و بیهوده را بپردازد.یکی دیگر از مسیرهای مهم برای حفظ پول بیشتر نیز این است که هزینههای جاری و روزمره خود را یادداشت کنید، از ماه بعد همه هزینهها را یادداشت کنید، از مبالغ سنگین تا کوچکترین هزینههای روزانه. بهتر است دفترچهای را به این کار اختصاص دهید تا بتوانید روند هزینهها را مقایسه و بررسی کنید. یادداشت هزینهها و مخارج، گام اول در مسیر پسانداز و کنترل مخارج است. ضمن آنکه برای مخارج خود حد و مرز قائل میشوید.رامسی میگوید: «بودجهای را برای یک ماه خود تعیین کنید. سپس این مبلغ را در یک پاکت بگذارید. وقتی پاکت خالی شد، باید خرج کردن را متوقف کنید.» برنامهریزی شما باید بهگونهای باشد که مبلغ مورد نظر در انتهای زمان تعیین شده تمام شود. توجه داشته باشید که اگر در انتهای زمان مذکور پولی برایتان باقی مانده بود، میتوانید آن را پسانداز کنید.
ارسال نظر