نگارش برجام در سایه بازرسیها
کامران کرمی عضو گروه دیپلماسی در شرایطی که پنجمین دور گفتوگوها برای نگارش برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) در وین اتریش در حال انجام است، موضوع بازرسی از اماکن غیرهستهای به اتفاق تازه و چالشی در روند مذاکرات هستهای تبدیل شده است. پس از آنکه مقامات ارشد سیاسی و امنیتی ایران، بازدید از مراکز نظامی را خط قرمز تهران در گفتوگوهای هستهای اعلام کردند، نشست غیرعلنی وزیر امور خارجه ایران و مذاکرهکننده ارشد هستهای ایران با نمایندگان مجلس باعث طرح حاشیههایی شد که مجددا بحث بازرسی از تاسیسات غیرهستهای را به خبر اول رسانههای ایران تبدیل کرد.
کامران کرمی عضو گروه دیپلماسی در شرایطی که پنجمین دور گفتوگوها برای نگارش برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) در وین اتریش در حال انجام است، موضوع بازرسی از اماکن غیرهستهای به اتفاق تازه و چالشی در روند مذاکرات هستهای تبدیل شده است. پس از آنکه مقامات ارشد سیاسی و امنیتی ایران، بازدید از مراکز نظامی را خط قرمز تهران در گفتوگوهای هستهای اعلام کردند، نشست غیرعلنی وزیر امور خارجه ایران و مذاکرهکننده ارشد هستهای ایران با نمایندگان مجلس باعث طرح حاشیههایی شد که مجددا بحث بازرسی از تاسیسات غیرهستهای را به خبر اول رسانههای ایران تبدیل کرد. باوجود اینکه این نشست غیرعلنی بوده و جزئیات آن نمیبایست در رسانهها مطرح میشد، اما برخی از نمایندگان با همراهی برخی از خبرگزاریها، ادعا کردند که سید عباس عراقچی در این نشست اعلام کرده که ایران بحث بازرسی مدیریت شده از تاسیسات هستهای و غیرهستهای را پذیرفته است. در مقابل اما برخی دیگر از نمایندگان خانه ملت این موضوع را رد کرده و گفتهاند که ظریف و عراقچی در این جلسه تاکید کردهاند که خطوط قرمز موردنظر رهبری، موردنظر تیم هستهای نیز هست. بلافاصله مذاکرهکننده ایران در
اینستاگرام خود این موضوع را تکذیب کرد و گفت که موضوع بازرسیها مطرح نیست، بلکه دسترسی مدیریت شده آن هم با سازوکارهای خاص خود صورت میگیرد. بهنظر میرسد با نزدیک شدن به ضرب الاجل 30 ژوئن (10 تیر) دو موضوع پذیرش پروتکل الحاقی و اجرای آن توسط مجلس شورای اسلامی و همچنین بازرسی از تاسیسات غیرهستهای بر روند نگارش کند متن توافق هستهای اثرگذار باشد.
ارسال نظر