زیر و بم لپتاپهای گیمینگ
ابزارهای چند ده میلیونی بازی و سرگرمی
مریم عسگری این روزها تب استفاده از لپتاپهای حرفهای نزد گیمرها و طرفداران بازی همهگیر شده است. حالا دیگر با توجه به رشد عرضه لپتاپهای حرفهای که مخصوص گیمرها به بازار عرضه شدهاند، علاقهمندان به بازیهای کامپیوتری که تا پیش از این از کاربران پر و پا قرص پیسیها بودند به جرگه کاربران لپتاپ پیوستهاند. به بیان دیگر گیمبازهای حرفهای به خوبی میدانند با استفاده از کامپیوترهای همراه باقابلیت و حرفهای میتوانند تجربه متفاوتتری از بازی را در کامپیوتر داشته باشند؛ چراکه توان پردازشی پردازندههای اصلی و گرافیکی تنها در دسکتاپها است که رخ مینماید! از سوی دیگر بسیاری از گیمرها به ابزارهای بازی خود بسیار وابسته هستند و تمایل دارند هرجا و هر زمان، ابزارهای بازی خود را در اختیار داشته باشند و از بازی با آنها لذت برند.
مریم عسگری این روزها تب استفاده از لپتاپهای حرفهای نزد گیمرها و طرفداران بازی همهگیر شده است.
حالا دیگر با توجه به رشد عرضه لپتاپهای حرفهای که مخصوص گیمرها به بازار عرضه شدهاند، علاقهمندان به بازیهای کامپیوتری که تا پیش از این از کاربران پر و پا قرص پیسیها بودند به جرگه کاربران لپتاپ پیوستهاند. به بیان دیگر گیمبازهای حرفهای به خوبی میدانند با استفاده از کامپیوترهای همراه باقابلیت و حرفهای میتوانند تجربه متفاوتتری از بازی را در کامپیوتر داشته باشند؛ چراکه توان پردازشی پردازندههای اصلی و گرافیکی تنها در دسکتاپها است که رخ مینماید!
از سوی دیگر بسیاری از گیمرها به ابزارهای بازی خود بسیار وابسته هستند و تمایل دارند هرجا و هر زمان، ابزارهای بازی خود را در اختیار داشته باشند و از بازی با آنها لذت برند. این دسته از گیمبازها ترجیح میدهند به جای یک دسکتاپ حجیم، پرمصرف و غیرقابل حمل ونقل یا کنسولهایی که به ابزارهای دیگری نظیر تلویزیون و... وابسته هستند، دستگاهی در اختیار داشته باشند که در هر مکان و زمانی قابلیت استفاده آسان را داشته باشد.
دستگاهی مانند لپتاپهای مخصوص گیم که این روزها اکثر برندهای موجود در بازار چند نمونه از این لپتاپها را در لیست محصولات خود دارند!
این لپتاپها که معمولا در رده پرقدرت و گرانقیمتهای بازار قرار دارند توجه گیمرها را به خود جلب کردهاند. همین موضوع موجب شده است تا ما در این قسمت به این لپتاپها بپردازیم.
لپتاپ مخصوص گیم چه ویژگیهایی دارد؟
لپتاپهای مخصوص بازی یا لپتاپهای سری گیمینگ باید از لحاظ فنی، سختافزار بسیار قدرتمندی داشته باشند و در ضمن طراحی آنها طوری باشد که بتواند این حجم توان سختافزاری را تحمل کند. علاوهبر این با درک این موضوع که برای گیمبازها فضای بازی و اندازه صفحه نمایش اهمیت زیادی دارد، لپتاپهای مخصوص گیم معمولا دارای صفحه نمایشهای بزرگتر از ۱۵ اینچ هستند و وزن سنگینی نیز دارند.
تجهیز به پورت و امکانات ارتباطی نیز یکی از ویژگیهای لپتاپهای سری گیمینگ است.
پر واضح است که چنین دستگاهی قیمت بالایی نیز دارد؛ چرا که معمولا لپتاپهای مخصوص بازی، به پردازنده و کارت گرافیکی قدرتمندی مجهزند.
بهطور کلی حداقل پردازندههایی که برای یک لپتاپ گیم در نظر گرفته میشود، پردازنده
Core i۵ است (البته اکثر گیمبازها ترجیح میدهند پردازنده نصب شده روی لپتاپشان از نوع چهار هستهایهای Core i۷ باشد).
همچنین حداقل حافظهای که روی این لپتاپها نصب میشود ظرفیتی حدود ۴ گیگابایت دارند. اما اکثر لپتاپهایی که برای گیم به بازار عرضه شدهاند به رمهایی با ظرفیت ۸ تا ۱۶ گیگابایت مجهزند. حداقل پردازنده گرافیکی نیز ۵۴۰ آنویدیا
یا ۶۶۵۰AMD است. ظرفیت حافظه پردازنده گرافیکی نیز حداقل باید دو گیگابایت باشد. در غیر این صورت برای انجام بازیهای حرفهای کاربر دچار دردسر میشود. به این نکات باید طراحی ظاهری و نمای لپتاپ را نیر اضافه کرد. چراکه این موضوع تاثیر روانی زیادی روی کاربر گذاشته و باعث اشتیاق وی به بازی میشود.
برندهای مطرح
همه برندهای تولیدکننده لپتاپ تعدای لپتاپ گیمینگ نیز برای علاقهمندان به بازیهای کامپیوتری به بازار عرضه کردهاند. برندهایی نظیر MSI، ASUS، ACER، LENOVO و...
این برندها نمونههایی باقابلیت و طراحی خاص برای کاربران گیم باز به بازار عرضه کردهاند، البته برخی از برندها نظیر RAZER و Alienware بهطور اختصاصی به تولید لپتاپ پرداختهاند و محصولاتی ویژه گیمرها در این زمینه به بازار عرضه کردهاند.
برخی از برندها نیز بهطور خاص لپتاپی برای گیمرها به بازار عرضه نکردهاند و هنگام مراجعه خریداران برخی از نمونههای حرفهای خود را که کانفیگ بالایی دارند به عنوان لپتاپ سری گیم معرفی میکنند.
برخی از برندها مانند SONY نیز با این عقیده که برای کاربران گیم ابزارهایی نظیر کنسولهای PLAY STATION به بازار عرضه کردهاند از عرضه لپتاپهای گیمینگ به بازار خودداری کردهاند.
بازار این کالا تنوع بالایی دارد.
اما در بین برندهای گوناگون عرضه کننده لپتاپهای مخصوص گیم MSI و ASUS از معروفهای بازار هستند که ASUS لپتاپهای سریG و برند MSI لپتاپهای سری GT و GE را برای گیمرها به بازار عرضه کرده است.
نکاتی برای خرید لپتاپ گیمینگ
۱- هدفتان را از خرید لپتاپ گیمینگ مشخص کنید:
همانطور که از نام لپتاپهای سری گیمینگ مشخص است، این لپتاپها برای انجام بازیهای کامپیوتری به بازار عرضه شدهاند.
لپتاپهای مخصوص گیم معمولا علاوهبر ویژگیهای فنی مطلوب دارای طراحی ظاهری خاص و زیبایی هستند و در ضمن دارای صفحات نمایش
بزرگ هستند.
پس اگر قصد دارید لپتاپی که خریداری میکنید صرفا برای انجام بازیهای کامپیوتری مورد استفاده قرار میگیرد به دنبال نمونهای با صفحه نمایش بزرگ و طراحی ظاهری زیبا خاص باشید.
اما اگر هدفتان از خرید لپتاپ نمونهای است که کانفیگ (قابلیتهای فنی)بالایی داشته باشد و در کنار انجام بازی بتوانید با آن امور تجاری و... را نیز انجام دهید بهتر است از میان نمونههای حرفهای بازار یک لپتاپ انتخاب کنید.
یک نمونه نهایتا ۱۵ اینچ که برای شما هنگام حمل و نقل مشکل ایجاد نکند.
۲- بودجه خود را مشخص کنید:
مانند خرید هر وسیله دیگری بهتر است بودجه خود را قبل از خرید لپتاپ گیمینگ مشخص کنید. زیرا این کالا با قیمتهای گوناگونی از حدود پنج تا ۱۰ میلیون تومان و حتی گاه گرانتر در بازار موجودند و تنوع زیادی دارند.
پس قبل از خرید به خوبی در مورد آنچه قصد خرید آن را دارید تحقیق و بررسی کنید و کالایی با قیمت مورد نظر در بازار بیابید.
۳- روی برند حساسیت نشان دهید:
در این مورد خاص توجه به برند دستگاه اهمیت بسیار زیادی دارد. زیرا برندهای عرضهکننده لپتاپهای گیمینگ معمولا فرمولی خاص برای تولید لپتاپ گیم دارند. پس هنگام خرید بهتر است روی برند حساسیت نشان دهید.
توصیه میشود از خرید لپتاپهایی با برندهای ناشناخته و نه چندان مطرح که تاکنون نامی از آنها در تولید محصولات گیمینگ به گوش نخورده است خودداری کنید.
۴- به طراحی ظاهری دستگاه توجه کنید:
معمولا سازندگان لپتاپ و در کل تجهیزات مخصوص گیم روی طراحی ظاهری لپتاپ و محصولات گیمینگ حساسیت نشان داده و طراحی خاصی برای این دستگاهها ارائه میکنند؛ زیرا طراحی دستگاه روی افزایش سطح هیجان کاربر و لذت بردن از بازی تاثیر میگذارد.
پس هنگام خرید به طراحی ظاهری هم
دقت کنید و بدانید خرید یک لپتاپ گیمینگ با طراحی ظاهری زیبا تاثیر زیادی در افزایش
لذت کاربر از انجام بازی کامپیوتری دارد.
۵- لپتاپ بدون گارانتی نخرید:
با توجه به اینکه معمولا لپتاپهای مخصوص گیم قیمت گرانی دارند، باید توجه کنید که از خرید نمونههای بدون گارانتی خودداری کنید؛ زیرا در صورت بروز ایراد برای دستگاه شما به شدت
متضرر خواهید شد.
خرید یک لپتاپ گیمینگ با گارانتی شناخته نشده هم شما را درگیر دردسرهای زیادی میکند. پس سعی کنید دستگاهی که خریداری میکنید
از میان برندهای شناخته شده و با گارانتی
مطرح باشد.
۶- در انتخاب تجهیزات جانبی دقت کنید:
خرید تجهیزات جانبی مناسب هم یکی دیگر از نکاتی است که باید به آن توجه کنید.
اگر شما هزینه هنگفتی صرف خرید یک لپتاپ مخصوص گیم میکنید، بهتر است برای خرید تجهیزات جانبی نیز هزینه کرده و تجهیزاتی خریداری کنید که موجب دردسر شما نشود. تجهیزاتی نظیر ماوسهای پر سرعت و اسپیکرهای اضافی و...
۷- باتری اضافی بخرید:
اگر چه معمولا باتریهای پرقدرتی روی لپتاپهای گیمینگ نصب میشود. اما بهدلیل کانفیگ بالا، معمولا این دستگاهها با پرقدرتترین باتریها شارژدهی بیشتر از ۵ تا نهایتا ۶ ساعت ندارند. به همین دلیل به شما توصیه میکنیم که هوای باتری دستگاه را داشته و زیاد به آن فشار نیاورید. به عبارتی دستگاه را به موقع شارژ کنید و حتی درصورت لزوم از شارژر و باتری یدکی استفاده کنید.
۸- برای لپتاپ گیمینگ کیف مناسب خریداری کنید:
از آنجاکه لپتاپهای گیمینگ معمولا سنگین وزن هستند، بهتر است از یک کیف مناسب سبک وزن و در ضمن مقاوم و مستحکم برای حمل این دستگاهها استفاده کنید.
هرگز لپتاپ را در دست یا در کاورهایی که برای حمل لپتاپ و اولترابوکها به بازار عرضه شدهاند،
حمل نکنید.
ارسال نظر