نفت در انتظارنشست اوپک
هر چند که بازارهای نفتی طی روزهای اخیر به جبران اندک کاهش قیمتهای خود پرداختهاند، اما این جبرانها آنقدر چشمگیر نیست که بتواند بر روند کاهشی قیمت طی ماههای گذشته سرپوشی بگذارد. بهای نفت خام طی مدت اخیر بیش از ۳۰ دلار کاهش یافته که به عقیده کارشناسان مهمترین دلیل این کاهش بهای نفت، فزونی عرضه بر تقاضا است. قیمت سبد نفتی اوپک در حال حاضر به کمترین میزان خود از ۴ سال گذشته رسیده و این موضوع ضرورت کاهش سقف تولید را توسط این کشورها افزایش داده است. اما اینکه اعضای اوپک حاضر به کاهش سقف تولید خود میشوند یا خیر مقولهای است که باید منتظر ماند تا در نشست بعدی سازمان اوپک در مورد آن تصمیمگیری شود.
هر چند که بازارهای نفتی طی روزهای اخیر به جبران اندک کاهش قیمتهای خود پرداختهاند، اما این جبرانها آنقدر چشمگیر نیست که بتواند بر روند کاهشی قیمت طی ماههای گذشته سرپوشی بگذارد. بهای نفت خام طی مدت اخیر بیش از 30 دلار کاهش یافته که به عقیده کارشناسان مهمترین دلیل این کاهش بهای نفت، فزونی عرضه بر تقاضا است. قیمت سبد نفتی اوپک در حال حاضر به کمترین میزان خود از 4 سال گذشته رسیده و این موضوع ضرورت کاهش سقف تولید را توسط این کشورها افزایش داده است. اما اینکه اعضای اوپک حاضر به کاهش سقف تولید خود میشوند یا خیر مقولهای است که باید منتظر ماند تا در نشست بعدی سازمان اوپک در مورد آن تصمیمگیری شود. کاهش قیمت منجر به این گمانهزنیها شده که کشورهای اوپک در نشست آتی خود که در تاریخ 27 نوامبر (شش آذر) برگزار خواهد شد، با کاهش سقف تولید موافقت خواهند کرد تا جلوی کاهش قیمت را بگیرند. برای بسیاری از کشورهای اوپک، کاهش قیمت نفت به کمتر از 80 دلار در هر بشکه، به معنی کاهش شدید درآمد است. اعضای اوپک در حال حاضر بیش از 30 میلیون بشکه در روز تولید میکنند. این در حالی است که در پی تحریمهای غرب، سهم ایران طی 2 سال اخیر
از بیش از 4 میلیون بشکه در روز به شدت کاهش یافته است. از طرفی بر اساس توافق بین آمریکا و عربستان، عربستان موقتا از فرآیند قیمتگذاری نفت در بازار جهانی کنار کشیده و بهعنوان یکی از اعضای مهم اوپک بر نظرات دیگر کشورها نیز تاثیر گذاشته و آنها نیز از تنظیم قیمتها خودداری کردهاند. بنابراین موجی از نفت ارزانقیمت ایجاد شده و قیمت نفت را در بازار جهانی کاهش داده است.
ارسال نظر