تشویق به ازدواج با تسهیلات مسکن
فرید قدیری دبیر گروه مسکن عمده کسانی که این روزها در بازار مسکن سراغ وام ۸۰ میلیون تومانی را میگیرند، افراد در آستانه ازدواج هستند که عملا پرداخت این تسهیلات به آنها ممنوع است! بهعبارت سادهتر هماکنون در تهران تقاضای بالقوه برای سپردهگذاری در صندوق تازه تاسیس «یکم» در بانک مسکن بابت اخذ ۸۰ میلیون تومان تسهیلات خرید، بیشتر از ناحیه مجردها مطرح است تا زوجهای جدید. در این میان مقرراتی که از سالهای دور تاکنون همواره از طرف دولت در حوزه حمایت مالی از تامین مسکن برقرار بوده، صرفا «تخصیص به خانوار» را شامل میشود و هرگز امکان حمایت از مجردها وجود نداشته و نخواهد داشت.
فرید قدیری دبیر گروه مسکن عمده کسانی که این روزها در بازار مسکن سراغ وام 80 میلیون تومانی را میگیرند، افراد در آستانه ازدواج هستند که عملا پرداخت این تسهیلات به آنها ممنوع است! بهعبارت سادهتر هماکنون در تهران تقاضای بالقوه برای سپردهگذاری در صندوق تازه تاسیس «یکم» در بانک مسکن بابت اخذ 80 میلیون تومان تسهیلات خرید، بیشتر از ناحیه مجردها مطرح است تا زوجهای جدید. در این میان مقرراتی که از سالهای دور تاکنون همواره از طرف دولت در حوزه حمایت مالی از تامین مسکن برقرار بوده، صرفا «تخصیص به خانوار» را شامل میشود و هرگز امکان حمایت از مجردها وجود نداشته و نخواهد داشت. در نتیجه، شاید بتوان به متقاضیان مجرد تسهیلات جدید خرید مسکن توصیه کرد برای صاحبخانه شدن با وام بانکی زودتر اقدام به ازدواج کرده و خانواده تشکیل دهند؛ اما در مقابل این پیشنهاد، یک سوال اساسی نیز وجود دارد و آن «تکلیف مبهم یکسال اول زندگی مشترک از بابت محل سکونت» است! متقاضیان مجرد وام مسکن چنانچه بخواهند قید صاحبخانه شدن قبل از ازدواج را بزنند، در این صورت تا زمان دسترسی به وام، باید اجارهنشین باشند و این گروه در تهران دستکم باید مبلغی
معادل اصل سپردهگذاری لازم برای صندوق یکم -یعنی چیزی در حدود 40 میلیون تومان- را برای رهن آپارتمان در سال اول هزینه کند و در نتیجه امکان ورود به صندوق پسانداز مسکن برای دریافت وام 80 میلیون تومانی را خیلی راحت از دست میدهد. وام 80 میلیون تومانی برای خانهاولیها یعنی خانوارهای فاقد مسکن در نظر گرفته شده؛ بنابراین شاید تنها راه برای مجردها در این خصوص، ایجاد فاصله بین عقد رسمی و شروع زندگی مشترک باشد.
ارسال نظر