همه آنچه اندروید جدید اوریو به شما میدهد
اندروید نسخه ۸ یا اوریو به تازگی و به بهانه خورشیدگرفتگی کامل ماه اوت بهصورت رسمی معرفی شد. مانند نسخههای پیشین پلتفرم موبایلی گوگل، با دریافت اندروید اوریو نیز قابلیتهای گوناگونی به دستگاههای پشتیبانیکننده آن اضافه خواهد شد. اگر شما یک گوشی هوشمند گوگل پیکسل یا گوگل پیکسل ایکسال دارید احتمالا بهزودی اندروید۸ اوریو را از طریق فایل OTA دریافت خواهید کرد. البته به نظر میرسد که روند انتشار این بهروزرسانی برای محصولات سایر شرکتهای سختافزاری، نسبت به نسخههای قبلی با سرعت بیشتری پیگیری شود.
اندروید نسخه ۸ یا اوریو به تازگی و به بهانه خورشیدگرفتگی کامل ماه اوت بهصورت رسمی معرفی شد. مانند نسخههای پیشین پلتفرم موبایلی گوگل، با دریافت اندروید اوریو نیز قابلیتهای گوناگونی به دستگاههای پشتیبانیکننده آن اضافه خواهد شد. اگر شما یک گوشی هوشمند گوگل پیکسل یا گوگل پیکسل ایکسال دارید احتمالا بهزودی اندروید۸ اوریو را از طریق فایل OTA دریافت خواهید کرد. البته به نظر میرسد که روند انتشار این بهروزرسانی برای محصولات سایر شرکتهای سختافزاری، نسبت به نسخههای قبلی با سرعت بیشتری پیگیری شود.بر همین اساس شرکتهایی مانند اسنشال، جنرالموبایل، نوکیا، هوآوی، اچتیسی، الجی، موتورولا، سامسونگ، شارپ و سونی تا آخر سال جاری این بهروزرسانی را برای چند مدل از محصولات پیشین خود منتشر میکنند. در اینجا میتوانید با مهمترین ویژگیهای اندروید۸ اوریو آشنا شوید.
اموجیهای جدید: هرچند پایداری و امنیت یک پلتفرم از اهمیت بالایی برخوردار است، با این حال اغلب کاربران صرفا خواهان تغییراتی در رابط کاربری و تجربه محیطی جدید هستند. ساکنان مانتینویو نیز بر همین اساس اموجیهای تعبیه شده در نسخه ۸ پلتفرم اندروید را مجدد طراحی کردهاند. این بازطراحی، تکتک اموجیها را شامل شده و زبان طراحی کاملا تازهای برای آنها بهوجود آمده است؛ همین مساله سبب شده تا پروسه اعمال تغییرات در این شکلکهای کارتونی، نزدیک به ۱۸ ماه به طول انجامد.
تصویر در تصویر: گوگل در اندروید ۷ قابلیت مالتی تسکنیگ را برای اولین بار بهصورت رسمی معرفی کرد. در نسخه جدید اندروید نیز این ویژگی فضای پویاتری دریافت کرده و به کاربر امکان مکالمه تصویری در هر پنجرهای را میدهد. همانند تصاویر فوق، تصویر شخص دوم در گوشهای از صفحه نشان داده خواهد شد و شما به راحتی میتوانید در سایر برنامههای گوشی یا تبلت خود گردش کنید. کاربر همچنین قادر است برای این دو پنجره نسبت ابعادی تنظیم کند.
ویجتهای دسترسی سریع: اگر بهخاطر داشته باشید گوگل در اندروید ۷ شیوه تعامل جدیدی برای دسترسی به برنامهها را معرفی کرد که در آن کاربر با فشردن ممتد آیکون یک برنامه میتوانست به برخی ویژگیهای درونی آن دسترسی پیدا کند. این قابلیت اکنون در اندروید۸ اوریو ارتقا پیدا کرده و کاربران میتوانند ویجتهایی برای دسترسی سریع به قابلیتهایی همچون پلیر در صفحه اصلی ایجاد کنند.
شیوه نامگذاری جدید: در گذشته شاهد آن بودیم که نسخههای جدید پلتفرم اندروید بر اساس نظر کاربران و یا از روی یکسری خوراکیها و تنقلات انتخاب میشد، اما امسال گوگل کمی خلاقیت به خرج داده و همانطور گفته شد نام اوریو را از روی پدیده خورشیدگرفتگی کامل انتخاب کرده است.
منوی تنظیمات جدید: همانطور که گفته شد، بهنظر میرسد گوگل در نسخه جدید پلتفرم اندروید به ویژگیهای رابط کاربری بیشتر توجه کرده و بر همین اساس نیز منوی تنظیمات اصلی دستگاه مجددا طراحی شده است. در این نسخه منوهای کشویی حذف شده و بخشهای مختلف به خوبی دستهبندی شدهاند، بهطوری که در اولین صفحه تنها ۱۳ سربرگ وجود دارد.
انتخاب هوشمند متن: اندروید۸ عملیات کپی و پیست را با افزودن قابلیت Smart Text Selection بهبود بخشیده است. گوگل با شبکه عصبی غنی در مبحث متون، بهطور خودکار قادر به تشخیص نام، شماره یا یک آدرس است که با دوبار لمس ساده روی متن موردنظر، نام، شماره یا آدرس را در حالت انتخاب قرار میدهد. تصویر فوق بهصورت کامل شیوه کار این قابلیت را نشان میدهد که در یک متن چگونه آدرس و شماره تلفنها شناسایی شده و با دوبار لمس بر روی صفحه میتوان آنها را کپی کرد.
نظارت بیشتر بر شیوه کار برنامهها: اندروید۸ اوریو از یک سیستم نظارت داخلی بر فعالیت برنامهها بهره میبرد که بهطور تصادفی هر از چند گاهی اطلاعات ارسالی، شبکههای مختلف و منابع نرم افزاری آنها را اسکن میکند. این ویژگی در زیر مجموعه سربرگ Security در بخش تنظیمات اصلی دستگاه وجود دارد. این بخش به کاربر کمک خواهد کرد تا از فعالیت برنامههای ناشناخته جلوگیری کند. Google Play Protect مختص اندروید۸ نبوده و به مرور زمان برای تمام دستگاههای قدرتگرفته از پلتفرم اندروید منتشر خواهد شد.
فعالکردن خودکار وایفای: شاید برای شما نیز پیش آمده باشد که صرفا مایل به استفاده از اینترنت وایفای در منزل یا محیط کار باشید و پس از خارج شدن از آن مکان تنظیمات دسترسی به شبکههای موجود را غیر فعال کنید. تکرار هر روز این رویه امری کسلکننده است، به همین منظور در اندروید۸ قابلیتی تعبیه شده که بهطور خودکار هنگامی که فرد به محدوده از پیش تعیین شده نزدیک میشود، مودم Wi-Fi گوشی یا تبلت فعال شده و به شبکه مورد نظر متصل خواهد شد.
نظارت بیشتر بر مصرف انرژی برنامهها: این قابلیت درواقع یکی از ویژگیهای جذاب صرفهجویی باتری است که با هدف کاهش قدرت اضافی اپلیکیشنها در پسزمینه توسعه پیدا کرده است. سیستم جدید حتی میزان مصرف انرژی برنامهها در پسزمینه را زیر نظر داشته و فهرستی از برنامههایی که بیشترین انرژی را مصرف میکنند به کاربر ارائه خواهد کرد.
تکمیل خودکار: Autofil امکان ورود سریع کاربران به حساب کاربری مختلف را بدوننیاز به تایپ مکرر رمز عبور طولانی، فراهم میکند. بهعنوان مثال، گوگل اطلاعات حساب کاربری توئیتر شامل رمز عبور و نام کاربری را ذخیره میکند و هنگام نیاز به ورود در توئیتر، اطلاعات را خودکار در کادر مربوطه وارد میکند.
تنظیم نور آبی نمایشگر: Night Light یا حالت شب همانطور که از نامش پیدا است برای استفاده در زمانهایی است که نور محیط شما کمتر از نور صفحه شما است و در این حالت فشار بسیاری به چشمان شما وارد میشود. با فعال کردن حالت شب نور آبی صفحه نمایش کاهش مییابد و دمای رنگ گرمتر میشود تا موجب اذیت شدن چشمان شما نشود. در نسخه جدید پلتفرم اندروید کاربران میتوانند فیلتر نور آبی را با یک منوی کشویی در هر میزان که تمایل دارند قرار دهند.
دستهبندی اعلانها: اعلانها به یکی از محبوبترین بخشهای تمامی پلتفرمهای موجود تبدیل شدهاند. گوگل نیز در اندروید۸ اوریو امکان دستهبندی اعلانیهها را اضافه کرده است. این ویژگی که مشابه آن در ویندوز ۱۰ نیز مشاهده میشود، به کاربر امکان دستهبندی اعلانها را داده و بر اساس آن نیز میتوان از نمایش دستهای جلوگیری کرد یا آنکه دسته دیگر را هایلایت کرد.
اعلانهای نقطهای: این قابلیت که برای اولینبار در پلتفرم iOS تعبیه شد، بهعنوان مثال تعداد پیامهای دیده نشده در پیامرسان واتساپ را بهصورت عددی روی آیکون برنامه نمایش میدهد.
پشتیبانی از فرمتهای جدید: پشتیبانی از کدکهای صوتی Hi-Fi بر بستر بلوتوث اکنون به پلتفرم اندروید افزوده شده و حتی دستگاههای مجهز به این نسخه میتوانند کدک LDAC شرکت سونی را هم اجرا کرده و بدوننیاز به اکسسپوینت با یکدیگر در ارتباط باشند.
Adaptive Icons: یکی از نقاط ضعف پلتفرم اندروید که محیطی کسلکننده را به کاربر القا میکند، شیوه چینش یکنواخت و نحوه نمایش یکسان تمامی آیکون برنامههاست. حال اکنون گوگل در اندروید۸ اوریو سعی کرده تا با استفاده از الگوریتمی تحت عنوان Adaptive Icons از این یکنواختی کمی بکاهد. در این نسخه با توجه به نوع دیوایس، شیوه نمایش آیکون برنامهها به مرور زمان فرق خواهد کرد. انیمیشنهای جدید نیز همراه با آیکونهای داخلی لانچر، با تنظیمات و دکمههای اشتراکگذاری تعامل پیدا خواهند کرد.
ارسال نظر