احساساتیترین مردمان دنیا کدامند؟
چهار سال پیش بود که مطرحترین موسسه نظرسنجی جهان، اولین قدم را برای اندازهگیری شادی مردم جهان برداشت. موسسه گالوپ از سال ۲۰۰۹، از مردم ۱۵۰ کشور جهان خواست تجربه احساسی روزانهشان را بیان کنند تا احساسات مثبت و منفیای را که آدمهای کشورهای مختلف جهان، هر روز با آن روبهرو میشوند، بررسی کند. برای مثال از مردم کشورهای مختلف پرسیده میشد که «آیا دیروز حسابی لبخند زده و یا خندیدهاید؟» و پاسخ «بله» به چنین سوالی، خبر از عاطفیتر بودن آنها میداد. تقریبا تمام کشورهای جهان در این بررسی شرکت کردند و سرانجام نتیجه نهایی این نظرسنجی جهانی منتشر شد.
چهار سال پیش بود که مطرحترین موسسه نظرسنجی جهان، اولین قدم را برای اندازهگیری شادی مردم جهان برداشت. موسسه گالوپ از سال ۲۰۰۹، از مردم ۱۵۰ کشور جهان خواست تجربه احساسی روزانهشان را بیان کنند تا احساسات مثبت و منفیای را که آدمهای کشورهای مختلف جهان، هر روز با آن روبهرو میشوند، بررسی کند.
برای مثال از مردم کشورهای مختلف پرسیده میشد که «آیا دیروز حسابی لبخند زده و یا خندیدهاید؟» و پاسخ «بله» به چنین سوالی، خبر از عاطفیتر بودن آنها میداد.
تقریبا تمام کشورهای جهان در این بررسی شرکت کردند و سرانجام نتیجه نهایی این نظرسنجی جهانی منتشر شد. رنگی که هر کشور در نقشه با آن مشخص شده، از میزان عاطفی بودن مردم آن خبر میدهد. با نگاهی به رنگهای نقشه، میبینید که تا دریافت عنوان شادترین و احساساتیترین مردم جهان چقدر فاصله داریم.pic۱
ایرانیها کمتر از آنچه فکر میکنند شادندpic۲
ما ایرانیها همیشه خودمان را یکی از احساساتیترین و شادترین ملتهای جهان میدانیم و خیلی هم روی این مساله اصرار داریم. اما عجیب است که بررسیهای موسسه گالوپ این نظر را کاملا تایید نمیکند و میگوید ما ایرانیها آن قدر هم که فکر میکنیم احساساتی یا خوشحال نیستیم.
نتیجههای نظرسنجی چند ساله این موسسه حاکی از آن است که ما هم مثل بسیاری دیگر از کشورهای شرق، در میانه راه احساساتی بودن و شادی قرار داریم و گاهی یادمان میرود تا پایان روز، حتی یک بار لبخند بزنیم. اگرچه یک نظرسنجی نمیتواند صددرصد ویژگیهای یک جامعه را نشان دهد، اما میتواند هشداری باشد مبنی بر اینکه شاید تمام حقیقت آن چیزی نیست که ما فکر میکنیم.
فیلیپینیها عاطفیترین مردم جهانندpic۳
فیلیپین و السالوادور چه ربطی به هم دارند؟ هر یک از این دو کشور در یک گوشه از جهان واقع شدهاند و مذهب، نژاد و سنتهایی به شدت متفاوت دارند، اما با وجود یک دنیا تفاوت میان این دو کشور، نظر سنجی نشان میدهد که فیلیپینیها رکورددار عاطفی بودن هستند و السالوادوریها در رتبه دوم قرار دارند.
سنگاپوریها دل ندارند؟pic۴
حتما از مسافران سنگاپور شنیدهاید که این کشور ماشینیترین نقطه جهان است. این موضوع در پژوهشهای گالوپ هم اثبات شد و نظرسنجی نشان داد که عاطفی بودن، موضوعی است که کمتر سنگاپوریای برای آن ارزش قائل میشود. برای مردمی که مدام به فکر توسعه و رشد اقتصادی هستند، خنثی ماندن بهترین راه فرار از استرسهای هر روزه است و به همین دلیل از کودکی به آنها آموزش داده میشود که کمتر به خودشان به عنوان یک فرد و احساساتشان توجه کنند.
روسها اهل حساب و کتابندpic5
ما روسها را آدمهای حسابگر و اهل معاملهای میدانیم و اگر کمی سرما و همیشه سفید بودن سرزمینهای آن منطقه از برف را هم به یاد بیاوریم، نمیتوانیم انتظار گرمایی در وجود این مردم داشته باشیم. پژوهشهای گالوپ هم بر این تصور قدیمی ما مهر تایید میزند و میگوید کشورهای شوروی سابق، بعد از سنگاپور در رتبه دوم بیاحساسی قرار دارند. بد نیست بدانید که آنها از بزرگترین مصرفکنندگان سیگار جهان هم هستند.
خاورمیانهایها خیلی هم خوشحال نیستندpic۶
مردمی که روزی ادعا میکردند شادترین کشورهای جهانند، به سوالهای گالوپ پاسخی که حاکی از چنین آرامشی باشد ندادند. نظرسنجی، موج احساسات منفی را در عراق، بحرین، و فلسطین نشان میدهد و شاید هم طبیعی باشد که جنگهای نابرابر در این مناطق و تلاش برای دفاع از خود و هویت خود، فرصت شاد بودن را از این مردم گرفته است. البته در این بررسی توضیحی درباره شادتر بودن مردم عربستان سعودی نسبت به اهالی لیبی، الجزایر و مراکش داده نشده و منتشرکنندگان این نتایج، تنها به ارائه تصویری آماری اکتفا کردهاند.
آفریقاییها نمیخندندpic۷
با وجود فقر و گرسنگیای که در بسیاری از کشورهای آفریقایی وجود دارد، مگر دیگر مجالی هم برای شادی و احساسات مثبت باقی میماند؟ شاید به همین دلیل است که آفریقاییها کمتر از دیگر مردم جهان شادی و لبخند را تجربه میکنند. اگر هم در کشورهای شمال آفریقا نوری از احساسات مثبت دیده میشود، احتمالا به دلیل وابستگی فرهنگی آنها با کشورهای شاد اروپایی است.
کاناداییها از ما احساساتیترندpic۸
با نگاهی به این نقشه میبینید که وضعیت احساسات در کشورهای آمریکای شمالی و جنوبی، آمریکای لاتین و کانادا، از بسیاری از کشورهای جهان بهتر است. برخلاف تصوری که غربیها را ماشینی و بیروح میداند، این کشورها جزو ۱۵ کشور احساساتی جهان هستند و از طرف دیگر، کشورهای عربی مانند عمان و بحرین هم، رتبه بالایی در این زمینه دارند.
زبان انگلیسی و اسپانیایی شادیآور استpic9
بررسیها نشان میدهد کشورهایی که به زبانهای انگلیسی و اسپانیایی صحبت میکنند، بسیار عاطفی و شاد هستند. براساس نتیجههایی که گالوپ به دست آورده، هرجا صحبت از شادی به میان میآید، آمریکاییهای لاتین پیشقدم میشوند. پاناما، پاراگوئه و ونزوئلا از شادترین کشورهای جهان هستند.
منبع: همشهری تندرستی
ارسال نظر