نکات کاربردی برای خرید ویلا
در دو شماره قبل در مورد اینکه آیا خرید ویلا به نفع شما است یا نه و همچنین چگونه ویلای موردنظر خود را در منطقه دلخواه پیدا کنید، مطالبی ارائه شد. همانطور که گفته شد، باید ابتدا هدف خود را از خرید ویلا مشخص کنید و با ارزیابی آیتمهای گوناگونی که در شمارههای قبل به آن اشاره شد تعیین کنید که آیا اصلا به نفع شما است ویلا بخرید یا نه؟ از طرف دیگر گفته شد که اگر تصمیمتان با در نظر گرفتن تمام عوامل، بر این باشد که حتما ویلا بخرید، چه مواردی را باید در نظر بگیرید که بهترین انتخاب را داشته باشید. توجه به میزان بودجه در دسترس، در نظر گرفتن تنوع قیمتی به خصوص در مورد ویلاهایی که در شمال کشور واقع شده است، سر زدن به مناطق مختلف برای داشتن بهترین انتخاب، توجه به سازه ویلا و همچنین موقعیت آن به لحاظ سطح اشتغال و.
در دو شماره قبل در مورد اینکه آیا خرید ویلا به نفع شما است یا نه و همچنین چگونه ویلای موردنظر خود را در منطقه دلخواه پیدا کنید، مطالبی ارائه شد. همانطور که گفته شد، باید ابتدا هدف خود را از خرید ویلا مشخص کنید و با ارزیابی آیتمهای گوناگونی که در شمارههای قبل به آن اشاره شد تعیین کنید که آیا اصلا به نفع شما است ویلا بخرید یا نه؟
از طرف دیگر گفته شد که اگر تصمیمتان با در نظر گرفتن تمام عوامل، بر این باشد که حتما ویلا بخرید، چه مواردی را باید در نظر بگیرید که بهترین انتخاب را داشته باشید.
توجه به میزان بودجه در دسترس، در نظر گرفتن تنوع قیمتی به خصوص در مورد ویلاهایی که در شمال کشور واقع شده است، سر زدن به مناطق مختلف برای داشتن بهترین انتخاب، توجه به سازه ویلا و همچنین موقعیت آن به لحاظ سطح اشتغال و... مهمترین عواملی بود که در زمان جستوجو برای یافتن ویلای موردنظر بر آن تاکید شد.
اما، با در نظر گرفتن تمام عوامل، شما پس از جست و جوی کافی ممکن است با مواردی مناسب مواجه شوید که در نهایت یک ویلا را برای خرید انتخاب کنید. اما یافتن ویلای مناسب برای خرید به معنای پایان کار نیست. شما در زمان خرید هم باید همانطور که در زمان تصمیم در مورد خریدن یا نخریدن ویلا و همچنین در مورد اینکه کدام منطقه و کدام ویلا را انتخاب کنید حساسیت به خرج میدهید، در مورد اینکه با چه ملاحظاتی با فروشنده وارد معامله میشوید حساس باشید و دقت کافی را به عمل آورید.
این هفته قصد داریم چند نکته مهم و کلیدی را در این زمینه ارائه کنیم که به طور حتم در زمان خرید ویلا به کارتان میآید.
حواستان به مشاوران املاک باشد
توجه داشته باشید به همان اندازه که ویلای انتخاب شده، مالک آن و مشخصات منطقه موردنظر در خرید یک ویلای مناسب مهم و موثر است، اینکه معرفی، خرید ویلا و قرارداد آن در کجا و چگونه و توسط چه مشاور املاکی نوشته میشود، هم اهمیت دارد.
اولین نکتهای که در زمان خرید ویلا باید به آن توجه کنید این است که بررسی کنید آیا صاحب بنگاهی که ویلا را برای فروش به شما عرضه کرده است، دارای مجوز از اتحادیه املاک است یا خیر؟ این روزها بازار داغ خرید و فروش ویلا و ساخت ویلا در شهرهای شمالی باعث شده بنگاههای املاک مانند قارچ از جای جای این مناطق، سر بر آورند که مطمئنا همه آنها هم مجوز ندارند. بنابراین اولین کاری که میکنید این است که از مجاز بودن بنگاه املاک مورد نظر مطمئن شوید.
نکته دومی که در زمان خرید ویلا باید به آن توجه کنید این است اگر ملک مورد معامله بین چند نفر مشاع است یا اینکه خریداران چند نفر هستند و عدهای به جای دیگری به وکالت معامله میکنند، حتما ببینید که آیا دارای وکالت رسمی هستند یا نه؟ از معامله کردن با وکالتنامههایی که به صورت غیررسمی تنظیم شدهاند بپرهیزید!
حتما صاحب بنگاه امضای طرف معامله را تایید کند و خوشنامی یا بدنامی وی را جویا شوید.
دقت کنید حق کمیسیون یا میزان حقالزحمه دلال براساس تعرفهای باشد که اتحادیه مشاوران املاک منطقه یا شهر موردنظر تعیین کرده است و حتما میزان این حقالزحمه در قولنامه یا مبایعهنامه آورده شود و اینکه آن را دریافت کرده یا تحت چه شرایطی دریافت میکند. توجه داشته باشید که صرف نوشتن قرارداد در اوراق چاپی و آرمدار بنگاه دلیل بر رسمی بودن معامله نیست و حتما در اسرع وقت برای انتقال سند رسمی باید به دفترخانه بروید.
حتما در سند قید شود که آیا در آن قلم خوردگی وجود دارد یا نه و دارای پشت یا حاشیهنویسی است یا خیر، تا بعدا درگیر سوءاستفادههای احتمالی نشوید.
اگر بابت خرید ویلا چک میدهید
اگر اسناد تجاری مانند چک، سفته و سایر اوراق بهادار نزد بنگاهدار به امانت گذاشته شده، در قرارداد آورده شود و قید شود که تحت چه شرایطی و چه زمانی این اسناد به چه شخص یا اشخاصی باید تحویل داده شود.
اسنادی که نزد صاحب بنگاه به امانت گذاشته میشوند کاملا در قرارداد تعریف شود.
قید شود که قرارداد در چند نسخه تنظیم میشود.
حتما دو نفر قابل اعتماد از سوی طرفین زیر قرارداد را به عنوان گواه امضا کنند.
از امضای سند بدون حضور طرف دیگر و قبل از احراز سمت و هویت او خودداری شود.
بررسی شود که آیا ملک یا ساختمان در مالکیت فروشنده قرار دارد یا اینکه در رهن بانک یا شخص دیگری است.
باید توجه داشت که انجام معامله در بنگاه و سند تنظیمی عادی است و چه بسا فروشنده قبلا یا بعدا آن را با سند رسمی یا عادی به شخص ثالثی واگذار کرده، بنابراین این موضوع توسط صاحب بنگاه به تایید برسد که اگر ملک یا ساختمان دارای معارض باشد مسوولیت جبران خسارت با چه کسی است.
از چکهایی که به صورت چک مسافرتی یا چک حساب جاری رد و بدل میشوند، کپی گرفته شود. همچنین، اگر چکی صادر میشود در نزد صاحب بنگاه و گواهان تنظیم و امضا شود.
از طرف دیگر تلاش کنید تا جایی که میتوانید معامله را به صورت نقدی انجام دهید و از اینکه در قبال بخشی از مبلغ باقیمانده چک بدهید تا حد امکان پرهیز کنید.
ارسال نظر