اکران متفاوت نوروز ۹۵
تلخیهای شیرین
خشم و هیاهو
کارگردان: هومن سیدی
بازیگران: طناز طباطبایی، نوید محمدزاده، سعید چنگیزیان، بهناز جعفری، رضا بهبودی، بهزاد عمرانی و رعنا آزادیور.
خلاصه داستان: خوانندهای معروف و متاهل، در ارتباط با یک زن دیگر، به اتهام قتل او دستگیر میشود و حواشی بسیاری برایش اتفاق میافتد.
یک درام تلخ اما مهیج.مشخص است که فیلم بر مبنای داستان «ناصر محمدخانی» و اتفاقاتی که چند سال پیش برای او و خانواده اش رخ داد، نوشته و ساخته شده است؛ اما صاحبان فیلم زیر بار این ادعا نمیروند. ریتم فیلم تند است و اگرچه تلخ روایت میشود؛ اما به راحتی میتواند مخاطب را با خود همراه کند. «هومن سیدی» این بار برخلاف دیگر ساختههایش، غلظت داستانی را بیشتر کرده و روراست داستان میگوید. چندان بهدنبال پیچیده کردن فیلمش نیست، گرچه تدوین این کارش تا حدودی غیرخطی است، اما اصلا پیچیدگیهای غیرضروری کارهای قبلی اش را ندارد؛ بنابراین رابطه بیشتری با مخاطب پیدا میکند. منهای این موضوع، «خشم و هیاهو» گام رو به جلویی برای این کارگردان جوان محسوب میشود. برداشتهایش روان است و مخاطب، چیز زائدی در داستان نمی بیند. گمانهها بر آن است که این فیلم با استقبال قابلتوجهی مواجه خواهد شد.
ابد و یک روز
کارگردان: سعید روستایی
بازیگران: پیمان معادی، نوید محمدزاده، پریناز ایزدیار، ریما رامین فر، شبنم مقدمی، شیرین یزدان بخش و معصومه رحمانی.
خلاصه داستان: خانواده در تدارک مراسم عروسى سمیه هستند، اما اتفاقاتی، روابط خواهران و برادران را سرد میکند که در نهایت باعث ماجراهایی میشود.
یکی از شگفتیهای جشنواره سی و چهارم، با اینکه بهشدت تلخ است، اما برای اکران نوروزی انتخاب شده است. فیلم توسط برخیها، با برداشت های منفی مواجه شده است و ازسوی دیگر، با تعاریف بسیاری نیز همراه بوده که در نهایت توانست بسیاری از سیمرغهای اصلی جشنواره را تصاحب کند. اولین فیلم «سعید روستایی» آشکارا، بلندقدتر از یک کار اولی است. شاید گمانه اصلی پیش از تماشای فیلم، حول محور شبه روشنفکری یا تقلید از سبک سینمای فرهادی باشد، اما وقتی فیلم را میبینیم، نه خبری از سینمای شعارگو و غلوآمیز شبه روشنفکری است و نه سیاق نوشتاری فرهادی، بر قصه حاکم است. تلخترین فیلم اکران نوروزی، بازیهای درخور توجهی دارد که میتواند مخاطبان زیادی را با خود همراه کند، اما انتقادات زیادی به فیلم وارد است که احتمالا با نمایش فیلم شدت خواهد گ رفت.
چهارشنبه (گروه هنر و تجربه)
کارگردان: سروش محمدزاده
بازیگران: آرمان درویش، نسیم ادبی، هستی مهدوی فر، امیر حسین شام بیاتی و با حضور شهاب حسینی، الهام حاج فتحعلی، فرخنده فرمانیزاده، گیتی قاسمی، رسول ادهمی، نیما راد، پیام اینالویی، محمدرسول صفری، حمیدرضا جانباز، امیر کوروشزاده، بهناز بستان دوست، صمد عدالتزاده، مهدی حاج صفار، آریو ملت دوست، ایلیا کیوان، پانته آ کیقبادی، احسان ناجی، علیرضا خاتمی
خلاصه داستان: شاید هیچکدام نمیدانستند اتفاقى میافتد که چهارشنبه را برایشان روزى متفاوت میکند.
«چهارشنبه» نخستین فیلم سروش محمدزاده است که به موضوع قصاص و درگیری یک خانواده برای راضی کردن برادر کوچکشان برای گرفتن پول دیه و بخشش قاتل پدر میپردازد؛ موضوعی که در سینمای ایران به خصوص در سالهای اخیر تازگی ندارد و تنها یک زاویه دید جدید میتواند آن را احیا کند. با این رویکرد فیلم از گره کلیشهای درگیری میان خانواده قاتل و مقتول برای گرفتن رضایت گذر کرده و به درگیری چند خواهر و برادر برای راضی کردن برادر کوچکشان میپردازد تا از خون پدر بگذرد و سطح جدیدی از روابط را وارد قصه و فیلم کرده است.
بادیگارد
کارگردان: ابراهیم حاتمیکیا
بازیگران: پرویز پرستویی، مریلا زارعی، بابک حمیدیان، شیلا خداداد، فرهاد قائمیان، امیر آقایی، محمود عزیزی، محمد حاتمی و پدرام شریفی.
خلاصه داستان: قصه فیلم درباره یک محافظ شخصی است. این محافظ شخصی در بخشی از داستان از جان یکی از شخصیتهای مهم نظام محافظت میکند، اما در جایی دیگر و بر اساس حوادث متوجه میشود که او بیش از آنکه به فکر نظام باشد به فکر منافع شخصی است. محافظ شخصی دچار تشکیک میشود و این موضوع باعث میشود که محافظت از آن فرد را کنار بگذارد و به سراغ محافظت از شخص دیگری برود که یکی از فعالان هستهای کشور است.
فیلم جدید حاتمیکیا، واکنشهای متفاوتی در جشنواره سی و چهارم برانگیخت.فیلم، آن طور که باید توسط داوران جشنواره دیده نشد.حاتمیکیا در این فیلم نیز فرم و روایت را به موازات یکدیگر پیش میبرد. در فرم، مثل همیشه پرتحرک و سرشار از ایدههای جدید است و مخاطب را به هم نمیریزاند و در روایت، اگرچه در پارهای اوقات، خنثی عمل میکند؛ اما همان لحظات پرحجم و سنگین، تلافی میکند و این بار مخاطب را بهشدت
درگیر می کند. فیلم آن قدر خوب و خوش ساخت درآمده که فیلمیران برای نخستین بار تصمیم گرفت تا فیلم «مسعود دهنمکی» را در زمان دیگری اکران کرده و فرصت را به فیلم حاتمیکیا بدهد. فیلمی که انتظار میرود با استقبال قابلتوجه مخاطبان مواجه شود.
کفشهایم کو؟
کارگردان: کیومرث پوراحمد
بازیگران: رضا کیانیان، مجید مظفری، رویا نونهالی، بهاره کیانافشار و مینا وحید.
خلاصه داستان: حبیب کاوه کارخانهدار قدیمى مبتلا به بیمارى آلزایمر است. خانواده اش او را ترک کردهاند اما با بازگشت دخترش به ایران اتفاقاتى مى افتد.
جدیدترین فیلم «کیومرث پوراحمد» توانست موقعیت متزلزل چند سال اخیر این کارگردان کهنه کار را تا حدود زیادی بهبود ببخشد. این فیلم نیز یکی دیگر از آثار تلخ جشنواره سی و چهارم بود که برای اکران نوروزی برگزیده شد. دو وجه بسیار پررنگ فیلم، یکی استفاده بهینه و دراماتیک از مقوله احساس است که غلظت آن بسیار بالاست و مخاطب را تحتتاثیر قرار میدهد. پوراحمد پس از «خواهران غریب» دیگر در هیچ یک از کارهایش تا این اندازه از احساس بهره نبرده بود، گرچه غلظت احساس در این فیلم بیشتر از «خواهران غریب» است. دومین نکته شاخص فیلم، بازی درخور تحسین «رضا کیانیان» است. اکت نیست و مظلوم نمایی نمیکند؛ غلوآمیز هم نیست. بازی کیانیان سبب میشود تا بار احساسی فیلم، در مسیر درست خود به مخاطب منتقل شود. بهنوعی با تماشای این فیلم از پوراحمد شوکه میشویم. فیلمی که اگرچه تلخ است، اما به راحتی میتواند با مخاطب خود ارتباط برقرار کند.
پنجاه کیلو آلبالو
کارگردان: مانی حقیقی
بازیگران: ساعد سهیلى، هستى مهدوى فر، فرهاد آئیش، پژمان جمشیدى، سیامک انصارى، افسانه بایگان، آزاده صمدى، سروش صحت، ویشکا آسایش،على صادقى، بهنوش بختیارى و داریوش اسدزاده.
خلاصه داستان: داستان فیلم از مجلس عروسی مرجان آغاز میشود. در میانههای عروسی، ماموران برای دستگیری داماد خلافکار وارد میشوند و مهمانان هم فرار میکنند.
در این میان، ریختن آب آلبالو روی پیراهن داوود باعث آشنایی ناگهانی او و آیدا میشود و اتفاقات ناخواستهای برای آنها میافتد.کارگردان در ادامه مسیر تجربی خود، این بار یک کمدی پربازیگر ساخته که بازیگرانش هم اکثرا چهره هستند. فیلمی که در جشنواره شرکت داده نشد، تنها فیلم کمدی تازه در اکران نوروزی است. گفته میشود جنس کمدی فیلم، نزدیک به فضای رمانتیک بوده و نشاط بسیاری دارد. البته با توجه به آثار قبلی کارگردان، باورش سخت است که وی بتواند یک اثر خطی را در بیانی کلاسیک برای مخاطبش روایت کند. باید منتظر باشیم و ببینیم که آیا کارگردان فیلم که تجربه بهشدت متفاوتی را با «اژدها وارد میشود» از سر گذرانده، میتواند یک کمدی خالص و خطی را به مخاطبش تحویل دهد یا باید منتظر یک داستان غیرخطی با روایتی متفاوت باشیم.
من سالوادور نیستم
کارگردان: منوچهرهادی
بازیگران: رضا عطاران، یکتا ناصر، مهدی محرابی، ژیلا صادقی، سوگل محرابی، کارول ویدوتی، بری فیوکا
خلاصه داستان: ناصر و خانوادهاش بهواسطه آژانس تعطیلات رویایی به سفری سیاحتی به برزیل دعوت میشوند، آنجل دختری برزیلی او را با نامزد سابق خود اشتباه گرفته است.
فیلم سینمایی «من سالوادور نیستم» پنجمین ساخته منوچهرهادی بهعنوان اولین فیلم نوروزی از ۵ اسفند ماه به سرگروهی سینما ماندانا اکران شده است. پخش این فیلم برعهده رسانه فیلمسازان است. «من سالوادور نیستم» فیلمی کمدی است که مضامین اجتماعی خانوادگی دارد و تاکنون هم قبل از فرارسیدن نوروز فروش قابلتوجهی داشته است.
ارسال نظر