مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه در همایش روز مهندسی اعلام کرد:
اقتصاددانان باید بازار را مدیریت کنند
بی برنامگی، بروکراسی و اقتصاد دولتی از استفاده ظرفیت های واقعی کشور فاصله گرفتیم. وی با اشاره به دو انتخابات گذشته و تشکر از حضور پرشور مردم، ادامه داد: مردم نشان دادند که خواستار تغییر رفتار ما در نظام بین الملل هستند بنابراین ما باید تغییر رفتار بدهیم و رفتار اعتدال را پیش بگیریم.
بی برنامگی، بروکراسی و اقتصاد دولتی از استفاده ظرفیت های واقعی کشور فاصله گرفتیم. وی با اشاره به دو انتخابات گذشته و تشکر از حضور پرشور مردم، ادامه داد: مردم نشان دادند که خواستار تغییر رفتار ما در نظام بین الملل هستند بنابراین ما باید تغییر رفتار بدهیم و رفتار اعتدال را پیش بگیریم. رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان، اظهار کرد: امروز دولت با مسایلی همچون صندوق خالی، تورم بالا، بیکاری روزافزون و .... روبروست که به صورت یک معادله چند مجهولی درآمده است و حل آن تفکر مهندسی می خواهد. وی اضافه کرد: مهندسان کشور در موقعیت کنونی، نه تنها باید سازمان های خود را برای عملکرد بهتر مهندسی کنند، بلکه باید برای کمک به دولت، از طریق تشکل ها و انجمن ها هم برنامه ارایه دهند.
برکتین به درآمد 800 میلیارد دلاری دولت قبل در هشت سال اشاره کرد و گفت: این مبالغ نشان می دهد ما در سخت افزار و منبع مشکلی نداریم، بلکه در راه و روش و نرم افزار باید خودمان را تقویت کنیم. مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه نیز در همایش ملی مهندسی، گفت: به جای اینکه در کارخانههای ایران، یک مهندس مدیرعامل باشد باید یک فرد اقتصاددان که شرایط بازار را میشناسد مدیریت را بر عهده گیرد. بهرام سبحانی اظهار کرد: علم مهندسی در یک جمله استفاده از ریاضیات و فنون در حل نیازهای جامعه است که کار خود را با ساخت کارخانه و ماشین به جامعه عرضه میکند. وی افزود: در کشورهای صنعتی، مهندسان کار طراحی انجام میدهند و کارخانهای را میسازند که کشورهای غیرصنعتی از فناوری به دست آمده استفاده میکنند.
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه با بیان اینکه علم مهندسی یک اقیانوس با عمق یک سانتیمتر نیست، تصریح کرد: مهندسان باید عمق نگر باشند و به جای اینکه در کارخانههای ایران، یک مهندس مدیرعامل باشد باید یک فرد اقتصاددان که شرایط بازار را میشناسد مدیریت را بر عهده گیرد. وی اظهار کرد: یکی از علتهای این مشکلات عدم تناسب بین جذب دانشجو و نیاز بازار است که باعث میشود خیلی از جایگاهها تغییر کرده و برای مثال در شورای اقتصاد یک مهندس فعالیت کند. سبحانی با اشاره به اینکه در کشور مهندسان باید کار مهندسی را انجام دهد اضافه کرد: شبکهای در کشور باید تنظیم شود تا هر یک از مهندسان جایگاه خود را فرا گرفته و فعالیت کنند؛ مهندسان بدون پشتوانه مالی نمیتوانند کارخانه بسازند و برای ساخت آن بیش از هزینه ساخت را باید به عنوان بهره به بانکها بدهند. وی با اشاره به شرایط پسابرجام، تصریح کرد: در شرایطی که گروههای خارجی برای به دست آوردن منافع خود به کشور میآیند ما نیز باید از این فرصت با ایجاد شرکتهای مشترک استفاده کنیم.
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه ادامه داد: اکنون فضا مناسب شده است پس باید هرکس در جایگاه خود قرار گرفته و مدیریت کارخانهها را یک فرد با رشته مدیریت و خرید و فروش را یک اقتصاددان انجام دهد و مهندسان نیز در جایگاه خود قرار گیرند. وی خاطرنشان کرد: مهندسان باتجربه و توانمند را نباید به حال خود رها کرد بلکه باید یک هسته مهندسی قوی ایجاد کرد تا به کل شرکت مربوطه در کشور خدمترسانی کنند. دبیر کل اتاق بازرگانی اصفهان نیز در این مراسم، گفت: اقتصاد در 15 سال اخیر در حال ریاضی زدایی است و به این دلیل که میزان حضور ریاضیات در اقتصاد به حدی زیاد شده است که مهندسان پا به عرصه اقتصاد گذاشتند.
محمد گوهریان افزود: نگرش مهندسان استقرایی است و بر اساس یکسری از جزییات کلیات را به دست آورده و نتیجهگیری میکنند اما در اقتصاد این شرایط وجود ندارد و به چیزی فراتر از نگاه جزیینگری نیاز است. وی بیان کرد: مهندسان با نگاه جزیینگری به همه چیز نگاه میکنند و به همین دلیل مشکلاتی برای آنها در مواجهه با دنیای اقتصاد به وجود میآید. دبیر کل اتاق بازرگانی اصفهان با اشاره به اینکه در مهندسی به دلیل ارتباط زیاد با فضای ریاضیات نظرها به صورت قطعی بیان میشود، تاکید کرد: در اقتصاد قطعی نگری وجود ندارد و دنیای ریاضی به آن صورت که در مهندسی کاربرد دارد در اقتصاد اینگونه نیست، مهندسین اعتماد به نفس عجیبی دارند به دلیل اینکه چیزی را که وجود نداشته به وجود میآورند.
وی ادامه داد: دامنه کار مهندسان ضعیف است کسانی که فعال اقتصادی هستند باید دید کلی از فضای زندگی و جهانبینی داشته باشند و تکلیف خود را با سووالات از کجا آمدهام و به کجا میروم مشخص کنند. گوهریان تصریح کرد: اگر تفکر فلسفی قوی در مهندسان وجود نداشته باشد یک پای اقتصاد و فعالیتهای اقتصادی میلنگد و در اقتصاد با انسانها موجودات زنده هستند سروکار داریم در حالی که مهندسان با موجودات غیرزنده سروکار دارند که مشکلاتی را به وجود میآورد. وی بیان کرد: تمام تئوریهای اقتصادی ممکن است در یک لحظه تغییر کنند و نگاه قطعی نگری در اقتصاد وجود ندارد.
دبیر دوازدهمین همایش ملی روز مهندسی، نیز گفت: هدف مهم این همایش، ایجاد فضایی برای بهبود کسب و کار کشور است که با استفاده از نظریات مهندسی این عمل صورت می پذیرد. حمیدرضا نصری ادامه داد: فضای اقتصادی می طلبد تا تمام فعالان در این عرصه، با درایت و همدلی ورود به مسایل ساختاری کنند. وی گفت: همایش، این فرصت را به ما میدهد تا موقعیت های خوبی را برای ایجاد دستاوردها علمی ایجاد کنیم. دبیر دوازدهمین همایش ملی روز مهندسی با تاکید بر اینکه مسئولان کشوری به هر دلیلی نتوانستند در این همایش شرکت کنند، گفت: با توجه به دعوت های مکرر مسئولان، مقامات کشوری متاسفانه به دلایل عدیده نتوانستند در این همایش حضور پیدا کنند، اما این مساله به هیچ عنوان از ارزش های این همایش کم نمی کند.
ارسال نظر