فراز و فرود دو روزه دلار
قیمت دلار که در روزهای پس از تمدید مذاکرات هستهای ایران و گروه ۱+۵ در هفته گذشته نوسان شدیدی را تجربه نکرده و در محدوده ۳۳۰۰ دلاری مانده بود، در پی نشست بینتیجه اوپک و تداوم کاهش قیمت نفت در بازارهای جهانی، تحت تاثیر جو روانی و هیجانات ایجادشده، جهش کرد و ظرف تنها دو روز ارقام بالای ۳۵۰۰ تومان را هم لمس کرد. دلار روز یکشنبه در بازار تهران حتی نرخ کمسابقه ۳۵۷۰ تومان را هم لمس کرد، اما در ادامه روز اندکی پایینتر آمد و در حوالی ۳۴۵۰ تومان بسته شد. این جهش بیسابقه در یکسال و نیم اخیر خیلیها را به یاد روزهای سخت بازار ارز در سالهای ۹۰ و ۹۱ انداخت که با هر بار بینتیجه ماندن مذاکرات هستهای التهابی شدید به وجود میآمد و در نیمه دوم سال ۹۱ حتی قیمت دلار را به نزدیکیهای ۴۰۰۰ تومان هم رساند.
قیمت دلار که در روزهای پس از تمدید مذاکرات هستهای ایران و گروه 1+5 در هفته گذشته نوسان شدیدی را تجربه نکرده و در محدوده 3300 دلاری مانده بود، در پی نشست بینتیجه اوپک و تداوم کاهش قیمت نفت در بازارهای جهانی، تحت تاثیر جو روانی و هیجانات ایجادشده، جهش کرد و ظرف تنها دو روز ارقام بالای 3500 تومان را هم لمس کرد. دلار روز یکشنبه در بازار تهران حتی نرخ کمسابقه 3570 تومان را هم لمس کرد، اما در ادامه روز اندکی پایینتر آمد و در حوالی 3450 تومان بسته شد. این جهش بیسابقه در یکسال و نیم اخیر خیلیها را به یاد روزهای سخت بازار ارز در سالهای 90 و 91 انداخت که با هر بار بینتیجه ماندن مذاکرات هستهای التهابی شدید به وجود میآمد و در نیمه دوم سال 91 حتی قیمت دلار را به نزدیکیهای 4000 تومان هم رساند. اینبار اما قصه، قصه دیگری بود. وقتی عصر یکشنبه رئیسکل بانک مرکزی و بهدنبال او، وزیر اقتصاد در برابر رسانهها حاضر شدند و پیام آرامش به بازار فرستادند، بازار بلافاصله حرفهای آنها را جدی گرفت و روز دوشنبه قیمت دلار بار دیگر به کانال 3300 تومانی برگشت. ولیالله سیف عصر یکشنبه بهصراحت گفت که «بنیانهای اقتصادی ما در
شرایط ثبات قرار دارد و هیچ دلیلی برای نوسانات به وجود آمده در بازار ارز وجود ندارد، زیرا عرضه و تقاضا در وضعیت تعادل است.» رئیسکل بانک مرکزی البته تاکید کرده بود که «برخی اخبار به طور موقت بر قیمتها تاثیر داشته، اما تعادل به سرعت به بازار برمیگردد.» اتفاقی که رخ داد و روز دوشنبه دلار در قیمت 3370 تومانی کار خود را به پایان رساند.
ارسال نظر