این تعارف‌ها را دور بریزید

سوءتفاهمی به نام نجابت

شماره روزنامه: ۵۷۲۰ تاریخ چاپ: شماره خبر: ۳۹۶۴۴۲۵ ورزش

دنياي اقتصاد : جامعه احساسی هواداری در فوتبال ایران، تمایل غریبی دارد به اینکه به سرعت از برخی بازیکنان و مربیان خارجی اسطوره‌سازی کند و به آنها صفاتی ببخشد که شاید لایقش نباشند. چیزی که ما اغلب فراموش می‌کنیم، این است که اگر یک نفر از آن سر دنیا خانه و کاشانه‌اش را رها می‌کند و برای کار به ایران می‌آید، در درجه اول دنبال پول در آوردن است. عشق و عاطفه و تعلق خاطر - اگر هم وجود داشته باشد- در درجات بعدی اهمیت قرار می‌گیرند. اینکه طرف زن و بچه و دوست و رفیق و شهر و دیارش را ول کرده و آمده به کشوری که به هر حال ممکن است بهترین شرایط ممکن را هم نداشته باشد، به دلیل آن است که دنبال کسب درآمد می‌گردد، وگرنه عاشق چشم و ابروی ما نیست. نادیده گرفتن این موضوع، گاهی باعث می‌شود از یک نفر بت بسازیم و بعد که رفتاری مغایر با تصورات‌مان انجام داد، به هم بریزیم. کلی مربی و بازیکن خارجی وجود داشته‌اند که خوب یا بد کارشان را کردند و رفتند و با شکایت و آژان‌کشی به پول رسیدند، اما اجازه بدهید به‌طور خاص، سه مورد را بررسی کنیم؛ کسانی که فکر نمی‌کردیم این‌طور طماع و پول‌دوست از آب در بیایند، اما همه حساب و کتاب‌های‌مان را به هم ریختند. باشد که از این پس در بها دادن به کارمندان خارجی فوتبال ایران دچار زیاده‌‎روی نشویم.

سوءتفاهمی به نام نجابت

استراماچونی و پول کارت به کارت

از صدقه سر هواداران احساساتی استقلال، آندره‌آ استراماچونی همین حالا رکورددار کامنت در تاریخ اینستاگرام است، اما اگر امروز نظر آبی‌ها را در مورد او بپرسید، بعید است از شیفتگی چند سال قبل چیزی باقی مانده باشد. سرمربی ایتالیایی در آغاز لیگ نوزدهم به استقلال پیوست، اوایل کار عملکرد خوبی نداشت و حتی دربی را باخت، اما در ادامه فصل با اصرار به استفاده از سیستم ۳ دفاعه، فوتبال جذابی ارائه داد و تا رتبه‌های بالایی جدول هم پیش رفت. با این حال استرا تنها یک هفته پیش از پایان نیم‌فصل اول در شرایطی که آبی‌پوشان آماده بازی با پیکان می‌شدند به شکلی ناباورانه به بهانه عدم دریافت مطالباتش از کشور خارج شد و رفت.

برخی از استقلالی‌ها این موضوع را توطئه‌ای علیه تیم‌شان دانستند و با بهانه فراری داده شدن استراماچونی، قیامت به پا کردند، اما گذر زمان نشان داد مربی ایتالیایی یک فرصت‌طلب پول‌دوست بود؛ کسی که تا فهمید باشگاه در انجام تعهداتش دقیق نبوده و فرصت دارد تا پول دو فصل را بابت نیم‌فصل کار بگیرد، رفت و شکایت کرد. در حالی که فقط دو هفته به تعطیلات لیگ باقی مانده بود، او همین مدت کوتاه را هم صبر نکرد. استراماچونی که بعدها در الغرافه هم موفق نبود، با شکایتش باعث حذف استقلال از لیگ قهرمانان آسیا شد و البته بعد از دریافت تمام پول و خسارتش، حتی از ۲۴۰۰ یورو جریمه دیرکرد دو روزه آبی‌ها هم چشم‌پوشی نکرد تا به نوعی پول کارت به کارت را هم گرفته باشد!

ویلموتس نجیب

زمانی که مارک ویلموتس بلژیکی به فوتبال ایران آمد و سرمربی تیم ملی شد، خیلی‌ها خونگرمی و رفتار صمیمانه او را با کارلوس کی‌روش مقایسه کردند و دو قطبی‌های عجیب و غریب ساختند. تمام محتوای تولیدی فوتبال ایران پر شد از اینکه ویلموتس غر نمی‌زند، نگاه از بالا به پایین ندارد و دنبال پول نیست. حتی اظهارنظری ماندگار از مهدی تاج وجود دارد که گفته بود: «از نجابت ویلموتس خجالت می‌کشم.» خیلی زود اما مشخص شد اسطوره نجیب فوتبال جهان، دست پدر کارلوس کی‌روش را هم از پشت بسته است! ویلموتس که دو میلیون یورو نقدا گرفته بود، در نخستین فرصت ممکن به بهانه تاخیر فدراسیون در پرداخت حقوق، قراردادش را به‌طور یکطرفه فسخ کرد و شش میلیون یورو حکم دیگر هم علیه فدراسیون گرفت. همه اینها بابت باخت به عراق و بحرین؛ باورتان می‌شود؟

رادوشوویچ متعصب  

برای هواداران پرسپولیس، بوژیدار رادوشوویچ همیشه نماد یک گلر متوسط نیمکت‌نشین بود که تعصب شدیدی هم به تیم دارد؛ کسی که به عنوان نخستین نفر به حلقه شادی‌های بعد از گل اضافه می‌شد و به خاطر تیم یقه چاک می‌داد. در رسانه‌ها و فضاهای هواداری انبوه تعریف و تمجیدها از رادو وجود داشت و خیلی‌ها حتی تعصب و وفاداری او را به رخ بازیکنان ایرانی می‌کشیدند. با این حال وقتی مدیریت پیشین باشگاه «خام» همین حرف‌ها شد و با رادو قرارداد سه ساله گران‌قیمت بست، گلر کروات هم باطن واقعی‌اش را نشان داد. او هم مثل دیگر الگوهای کاذب نجابت، قراردادش را به‌طور یکطرفه فسخ کرد تا در سال‌های پایانی فوتبالش، در خانه بنشیند و پولی از پرسپولیس بگیرد که در خواب و رویا هم نمی‌دید! باشگاه پرسپولیس بعد از کلی چک و چانه زدن، محکوم به پرداخت یک میلیون یورو در چهار قسط به اسطوره سابق تعصب شده است. محض رضای خدا بیایید یک بار برای همیشه سوءتفاهم عشق آتشین خارجی‌ها به تیم‌های ایرانی را کنار بگذاریم!

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید
دنیای اقتصاد را بعنوان منبع مورد اعتماد خود به گوگل معرفی کنید افزودن