مروری بر قابلیتهای مدرن چیپست Kirin ۸۱۰، قلب تپنده Huawei Nova ۷i
چیپستهای سری Kirin هوآوی همواره بر پایه جدیدترین فناوریها توسعه پیدا میکنند. پس از چیپستهای پرچمدار سری Kirin ۹ که عملکرد فوقالعاده را به نمایش گذاشتند و همچنین با تجربه سری Kirin ۷ که گزینهای با قیمت مناسب و حفظ عملکرد سطح بالا به حساب میآید، هوآوی توسعه Kirin ۸۱۰ را آغاز کرده است. این محصول، اولین چیپست این شرکت به حساب میآید که با معماری Da Vinci توسعه یافته است. Kirin ۸۱۰ از نظر ارائه عملکرد قدرتمند، از سری Kirin ۹ پیروی میکند. بهینهسازی مصرف انرژی، تمرکز روی قابلیتهای ارتباطی، توجه به عکسبرداری، المانهای توسعه یافته برپایه هوش مصنوعی و بهکارگیری الگوریتمهای جدید در پردازشها در دستور کار قرار گرفتهاند.
با بهکارگیری معماری Da Vinci هوآوی، Kirin ۸۱۰ به سیستم HiAI جدید مجهز شده که در سناریوهای مختلف و به شکلی فراگیر قابل استفاده است. Kirin ۸۱۰ فناوری ۷ نانومتری هوآوی را در تولید چیپست هشت هستهای به نمایش میگذارد که توانی تا ۲۰ درصد بیشتر را در مقایسه با نمونههای ۸ نانومتری ارائه میکند. استفاده از ترکیب ۶+۲ هسته پردازشی، شرایطی را فراهم کرده تا دو هسته Cortex-A۷۶ با تمرکز روی عملکرد سطح بالا در کنار شش هسته Cortex-A۵۵ با تمرکز روی بهینهسازی مصرف انرژی قرار گیرند. پردازشگر گرافیکی یا GPU هم به Mali-G۵۲ ارتقا یافته که با بهکارگیری فناوری Kirin Gaming+، عملکرد روانی را هنگام اجرای بازیهای ویدئویی به همراه خواهد داشت.
Kirin ۸۱۰ از قدرت بالایی در بخش عکسبرداری و پردازش تصویر برخوردار است تا با کاهش نویز و ایجاد جزئیات دقیق، واحدهای به روز شده پردازش پیکسل را کنار الگوریتم پیشرفته تنظیم خودکار نور سفید، ماژول DE و سیستم کاهش نویز قرار دهد.
علاوه بر این، Kirin 810 همچنان از قابلیتهای ارتباطی پیشرفته موجود در تراشههای پرچمدار هوآوی پشتیبانی میکند. به عنوان مثال، پشتیبانی از دو سیمکارت یا سیستم Dual VoLTE، امکان در اختیار داشتن قابلیتهای ارتباطی پایدار و با سرعت بالا را در محیطهای مختلف فراهم خواهد کرد.
معماری داوینچی با قابلیتهای بهبود یافته هوش مصنوعی
در سالهای اخیر هوش مصنوعی تاثیر قابل توجهی در تعامل کاربران با گوشیهای هوشمند داشته است. افزایش قابلیتهای توسعه یافته برپایه هوش مصنوعی باعث شده نیاز بیشتری به روزرسانی سختافزاری تراشهها جهت ایجاد محصولاتی سازگارتر و با انعطافپذیری بالاتر وجود داشته باشد.
Kirin 810 به عنوان اولین چیپست توسعه یافته برپایه فناوری داوینچی هوآوی، دستیابی به قابلیتهای پیشرفته و مدرن را امکانپذیر میکند. معماری داوینچی با توجه به استفاده از موتور پردازشی 3D Cube با عملکرد سطح بالا به منظور سرعتدهی به محاسبات ماتریسی، متفاوت از محاسبات دو بعدی سنتی است. این پردازنده منحصر به فرد، به طور قابل توجهی بهرهوری محاسباتی در بخش هوش مصنوعی را تقویت میکند.
در آزمون بنچمارکهای ETH، واحد پردازش عصبی Kirin 810 موفق به ثبت امتیاز فراتر از ۳۲۰۰۰ شده که به مراتب بالاتر از امتیاز ۶۵۵۶ برای اسنپ دراگون ۷۱۰، امتیاز ۱۳۰۰۰ برای اسنپ دراگون ۷۳۰ و امتیاز ۲۷۰۰۰ برای اسنپ دراگون ۸۵۵ است.
استفاده از تکنولوژی ۷ نانومتری
جهت افزایش و تقویت عملکرد، Kirin 810 برپایه فناوری ۷ نانومتری تولید شده و دومین تراشه ۷ نانومتری هوآوی لقب گرفته است. بهینهسازی مصرف انرژی در این چیپست حدود 20درصد بهتر است.
عملکرد قابل توجه CPU و GPU
Kirin 810 نیازهای کاربران برای در اختیار داشتن سرعت بالاتر و عملکرد روانتر را رفع میکند. این امر، با درنظر گرفتن کلیه مشخصات مورد نیاز برای جلوگیری از گرمشدن بیش از حد دستگاه انجام میشود. Kirin 810 از فناوری برنامهریزی مدولاسیون فرکانسی برپایه هوش مصنوعی در کنار معماری ۶+۲ برای هستههای پردازشی استفاده کرده است. به این ترتیب، منابع CPU به طور انعطافپذیر در سناریوهای مختلف نیازمند توان پردازشی عمل میکند. برای مثال در اجرای بازیهای ویدئویی به شکلی قدرتمند و در سناریوهای سبکتر نظیر وبگردی با توانی کمتر فعالیت کرده و حتی امکان تخصیص بخشی از توان کاری خود به هر کدام از این فعالیتها را نیز دارد.
در تستهای GeekBench 4.2 امتیاز پردازش تکهستهای برای Kirin 810، ۱۱ درصد بالاتر از امتیاز ثبت شده برای اسنپ دراگون ۷۳۰ است. در بخش پردازش چندهستهای نیز امتیازی به مقدار ۱۳ درصد بالاتر از اسنپ دراگون ۷۳۰ برای این چیپست هوآوی به ثبت رسید.
در بخش GPU، چیپست Kirin 810 به گزینه شخصیسازی شده توسط مهندسان هوآوی یعنی Mali-G52 مجهز شده که از Kirin Gaming+ پشتیبانی میکند. این ترکیب هم با استفاده از هوش مصنوعی، عملکرد ارائه شده برای کاربر را در بخش اجرای بازیهای ویدئویی به طور قابل ملاحظهای بهبود خواهد داد.
گوشیهای گیمینگ سطح بالا، برای اجرای هرچه بهتر بازیهای ویدئویی به هر دو گزینه سختافزار و سیستمعامل متکی هستند. در همین راستا، GPU Turbo هوآوی باعث شده عملکرد پردازشی در بخش CPU و GPU به طور قابل توجهی بهبود یافته و تجربه بهتری داشته باشیم.
عملکرد ISP و الگوریتمهایی برای عکسبرداری هرچه بهتر
عکسبرداری در شب یا نور محدود، چالشی جدی برای گوشیهای هوشمند محسوب میشود. Kirin 810 برای رفع این چالش از ISP استفاده کرده و همچنین از الگوریتمهای پیشرفته عکسبرداری نیز بهره گرفته است. استفاده از ماژول DE به منظور بهبود پردازش تصویر و کاهش نویز نیز باعث شده عکسهای به ثبت رسیده در نور محدود، کیفیت بالاتری داشته باشند.
استفاده از DMAP در Kirin 810 باعث شده شاهد عملکرد چشمنواز در عکسبرداری از مناظر یا عکسبرداری پرتره باشیم. بهبود افکت بوکه نیز قابل توجه است.
در بخش الگوریتمها، پردازش ISP در Kirin 810 تا ۱۰۰ درصد بهبود یافته و با توجه به بهبود عملکرد در بخش تشخیص سوژه و عکسبرداری از سوژههای متحرک، خروجی شفاف و دقیقتری دارد.
تجربه یکپارچه در پشتیبانی از دو سیمکارت
Kirin 810 مشابه با دیگر چیپستهای پرچمدار، قابلیتهای ارتباطی فوقالعادهای را ارائه میدهد. به عنوان نمونه، میتوان به پشتیبانی از قابلیت 4G روی دو سیمکارت و همچنین Dual-VoLTE اشاره کرد. امری که باعث شده قابلیتهای ارتباطی با سرعت بالاتر و پایدارتری در دسترس باشند.
HiAI 2.0 مدرن و بهبودیافته
هوآوی تمرکز خاصی روی توسعه اکوسیستم هوش مصنوعی دارد. Kirin 810 از فرمت عملگرهای واسطه پشتیبانی میکند. امری که پشتیبانی بیش از ۲۴۰ اپراتور (عملگر) را به همراه داشته تا این چیپست را به پیشتاز بازار تبدیل کند. پشتیبانی چیپست از تعداد بالای عملگرها، معماری باز و کیتهای ابزاری قدرتمند، امکان توسعه و تبدیل به منظور استفاده از فریمورکهای هوش مصنوعی را فراهم میکند. نتیجه کار، بهبود پلتفرم محاسباتی همراه Huawei HiAI است.
در مجموع، با توجه به توان محاسباتی قابل توجه برپایه هوش مصنوعی، عملکرد مناسب و بهینهسازی مصرف انرژی، کنار قابلیتهای ارتباطی و عکسبرداری بهبودیافته، Kirin 810 را باید چیپستی در سطح پرچمدار اما با قیمت مناسب به حساب آورد.
تولید محتوای بخش «وب گردی» توسط این مجموعه صورت نگرفته و انتشار این مطلب به معنی تایید محتوای آن نیست.