به گفته مک‌کینزی‌، معتبرترین شرکت مشاور مدیریت جهانی که پیش‌بینی می‌کند تقاضا تا سال۲۰۳۰ بیش از سه برابر شود و به ۸۰گیگاوات برسد، ایالات متحده سریع‌ترین بازار در حال رشد برای مراکز داده است. در همین راستا، Constellation Energy قصد دارد طبق قراردادی با مایکروسافت، نیروگاه هسته‌ای تری مایل آیلند در پنسیلوانیا را بازگشایی کند. شرکت اوراکل نیز قصد دارد از فناوری جدید در قالب راکتورهای هسته‌ای ماژولار کوچک برای تامین انرژی مراکز داده خود استفاده کند؛ درحالی‌که گوگل، انرژی هسته‌ای را در راکتورهای کوچک مدولار در حال توسعه تولید خواهد کرد که آنها از شرکت Kairos Power خریداری می‌کند.

آمازون نیز در اوایل سال جاری یک مرکز داده با انرژی هسته‌ای در پنسیلوانیا خریداری کرد و همچنین در حال سرمایه‌گذاری روی راکتورهای هسته‌ای کوچک است. تحلیلگران مک کینزی در گزارشی اظهار کردند: بخش انرژی به سرعت در حال تبدیل شدن به قهرمان داستان هوش مصنوعی است. از طرف دیگر دسترسی به برق به یک عامل حیاتی در ایجاد مراکز داده جدید تبدیل شده است. این تقاضا، همراه با اهداف برای رساندن مصرف برق ایالات متحده به «صفر خالص» انتشار کربن، به این معنی است که انتظارات برای مشارکت انرژی هسته‌ای در حال افزایش است.

انرژی هسته‌ای در حال حاضر حدود ۲۰درصد از کل تولید برق در ایالات متحده را تامین می‌کند و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی‌ انتظار دارد که ظرفیت تولید برق هسته‌ای در آمریکای شمالی تا سال۲۰۵۰ تقریبا سه برابر شود. انرژی هسته‌ای از حمایت دولت ایالات متحده به‌عنوان گزینه‌ای برای پیشبرد انرژی پاک‌تر برای کمک به کاهش انتشار کربن برخوردار است.

در این راستا نیروگاه اتمی ‌فوگتل جورجیا در چند سال گذشته دو راکتور جدید افتتاح کرده است. پیش‌بینی‌ها برای تقاضای رو به رشد، شرکت‌های برق متکی بر نیروگاه‌های هسته‌ای را به هدف معاملات با شرکت‌های کلان داده تبدیل کرده است. نیروگاه هسته‌ای‌تری مایل آیلند، واقع در پنسیلوانیا، محل بدترین سانحه تجاری هسته‎ای در تاریخ ایالات متحده بود؛ زمانی که راکتور واحد۲ آن دچار یک ذوب نسبی شد و در سال۱۹۷۹ خاموش شد. قرارداد اخیر مایکروسافت و Constellation پیشنهاد بازگشایی رآکتور واحد یک را ارائه داده است که تا سال۲۰۱۹ فعال بود. دانیل اِگرز، مدیر ارشد مالی Constellation در تماسی با تحلیلگران گفت: این قرارداد نقش حیاتی برق هسته‌ای در تامین انرژی پاک و حمایت از قابلیت اطمینان شبکه را به رسمیت می‌شناسد.

چندین کشور هنوز هم توسعه انرژی هسته‌ای خود را به تعویق انداخته‌اند؛ اما در ۱۰سال گذشته جنبش‌هایی برای لغو تصمیم آنها وجود داشته است. در ایالات متحده ویسکانسین، کنتاکی، مونتانا و ویرجینیای غربی از جمله ایالت‌هایی هستند که درها را به روی ساخت رآکتورهای جدید باز کرده‌اند. سایر ایالت‌ها، از جمله نیویورک، محدودیت‌های جزئی هسته‌ای بر اساس اندازه و مکان دارند. از این رو تقاضا برای انرژی هسته‌ای نور روشن‌تری را روی شرکت‌های فناوری هسته‌ای و معدنچیان اورانیوم می‌تابد.  شرکت NuScale Power پس از جهش ۴۰درصدی در سال۲۰۲۳، بیش از پنج بار در سال جاری شاهد جهش سهام خود بوده است. این شرکت راکتورهای مدولار کوچکی تولید می‌کند که ردپای کوچک‌تری نسبت به نیروگاه‌های هسته‌ای و راکتورهای معمولی دارند. وال‌استریت انتظار دارد درآمدش در سال‌های آینده افزایش یابد؛ درحالی‌که قیمت اورانیوم نزدیک به بالاترین حد در ۱۵سال گذشته است. افزایش قیمت‌ها به تقویت سهام شرکت‌هایی از جمله Cameco و NexGen کمک کرده است؛ زیرا استخراج‌کنندگان اورانیوم و همتایان آنها با افزایش تقاضا برای سوخت مواجه هستند.

همچنین به گفته کارشناسان تقاضای برق ایالات متحده تا سال۲۰۲۹ به میزان ۱۵درصد رشد می‌کند. افزایش بی‌سابقه تقاضای برق در حال آزمایش زیرساخت‌های ایالات متحده است و مراکز داده و بخش تولید نقش کلیدی در این رشد دارند. تقاضای برق در ایالات متحده، پس از چندین دهه ثبات، قرار است افزایش قابل توجهی را تجربه کند. بر اساس گزارش اخیر وود مکنزی با عنوان معضل تقاضای پیش روی صنعت برق ایالات متحده، برخی از مناطق ممکن است تا سال۲۰۲۹ شاهد افزایش ۱۵درصدی در مصرف برق خود باشند. این افزایش غیرمنتظره یک چالش بزرگ برای شرکت‌های برق است که در حال حاضر با زیرساخت‌های مهم و محدودیت‌های نظارتی دست و پنجه نرم می‌کنند.

محرک‌های رشد مصرف برق

عوامل اصلی این افزایش عبارتند از: گسترش مراکز داده، رشد صنعت هوش مصنوعی و احیای مجدد تولیدات صنعتی، به‌ویژه در بخش باتری، نیمه‌هادی و انرژی خورشیدی.وود مکنزی بالغ بر ۵۱گیگاوات ظرفیت جدید مرکز داده اعلام‌شده از ژانویه۲۰۲۳ را شناسایی کرده است. به‌طور همزمان، افزایش مصرف برق در بخش تولید ناشی از امکانات جدید با مصرف انرژی بالا، انتظار می‌رود که در سال‌های آینده تقریبا ۱۵هزارمگاوات به تقاضا اضافه کند.

برقی شدن اقتصاد

به گفته بسیاری از کارشناسان، برقی‌سازی گسترده‌تر اقتصاد که توسط دوران گذار به وسایل نقلیه الکتریکی و استفاده از الکترولیز برای تولید هیدروژن هدایت می‌شود نیز به این روند دامن می‌زند. انتظار می‌رود این فناوری‌های جدید تا سال۲۰۳۰ حدود ۷۰۰۰مگاوات به تقاضای برق اضافه کنند.

چالش‌های مربوط به ظرفیت و زیرساخت

با این حال، پاسخ‌گویی به این تقاضای رو به رشد چندان ساده نیست. حذف تدریجی نیروگاه‌های زغال‌سنگ سوز، کمبود تجهیزات ضروری مانند ترانسفورماتورها و قطع‌کننده‌های مدار و کندی مطالعات اتصالات و ساخت زیرساخت‌های انتقال جدید از موانع اصلی هستند. بین سال‌های ۲۰۲۴ تا ۲۰۳۰، انتظار می‌رود که ظرفیت سالانه انرژی تجدیدپذیر از ۲۹گیگاوات به حدود ۴۰گیگاوات در سال افزایش یابد، اما این رشد ممکن است برای تامین نیازهای برق و حمایت از انتقال به انرژی پاک‌تر ناکافی باشد.

افزایش قیمت برق

ترکیبی از افزایش تقاضا و چالش‌های زیرساختی نیز می‌تواند قیمت برق را افزایش دهد؛ درحالی‌که ایالات متحده در چند سال گذشته به لطف معرفی منابع جدید انرژی تجدیدپذیر شاهد ثبات نسبی قیمت بوده، این دوره جدید رشد ممکن است فشار صعودی بر قیمت‌ها، به‌ویژه در مناطقی که انتخاب منابع خرده‌فروشی در بازارهای برق ندارند، وارد کند.